Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy slot w eq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jak dodać nowy slot do ekwipunku?

Po części się domyśliłem ale nadal jestem daleki od uzyskania efektu.

Robię tak:

Dodałem nowy slot:

{"index":EQUIPMENT_START_INDEX+11, "x":75+30, "y":35-30, "width":32, "height":32}, 

Następnie w "root/uiinvectory.py" w "def RefreshEquipSlotWindow(self):" dopisałem

setItemVNum(101, getItemVNum(101), 0) 
Zmienna "setItemVNum" przyjmuje wartość "setItemVNum=self.wndEquip.SetItemSlot":
Całość wygląda tak:
    def RefreshEquipSlotWindow(self):
        getItemVNum=player.GetItemIndex
        getItemCount=player.GetItemCount
        setItemVNum=self.wndEquip.SetItemSlot
        for i in xrange(player.EQUIPMENT_PAGE_COUNT):
            slotNumber = player.EQUIPMENT_SLOT_START + i
            itemCount = getItemCount(slotNumber)
            if itemCount <= 1:
                itemCount = 0
            setItemVNum(slotNumber, getItemVNum(slotNumber), itemCount)
        self.wndEquip.RefreshSlot()

if self.wndCostume:
            self.wndCostume.RefreshCostumeSlot() 
1. Czyli slot jest dodany TAK?
2. Co zrobić aby możliwe było "ubranie" nowego itemu?
3. Jakie wartości dać itemowi który ma być "ubierany" na ten slot w kolumnach: type; subtype; flag; wearflag;?
PS.Slotu (1387454668-U81780.jpg) teraz fizycznie nie ma w ekwipunku bo muszę dodać jeszcze ikonkę ale to nie zmienia faktu że na slot powinno dać się założyć item. Posiadam Game_34083 więc to odpada

8910814572903361049127.png

Opublikowano

ty nie dodałes tego nowego slotu tylko dałeś tam slot od kostiumów , i powinny ci się upierać fryzury

bu chyba pod slot 101 są przypisane fryzurki

i jak masz

to tam przed tym powinien być tab mniej (bo dałeś to w pętle)i dobrze by było skasować ilosć przedmiotu jak masz zero

setItemVNum(101, getItemVNum(101))

jesli chcesz dodać całkiem inny slot pod nowy item to bez dodania do do game nie da rady

Opublikowano

@Up,

Sprawdzałem wcześniej, index'y slotów od kostiumów zaczynają się od 109 w górę.

Dlatego dałem:

w pętle bo myślałem że ma się "aktualizować" podobnie jak reszta slotów do zbroi, broni etc.

ale skoro mówisz że nie ma się znajdować w pętli to ok, chyba się na tym znasz.

Jeszcze powiedz mi dlaczego mam skasować "0"? Nic się nie stanie? Przecież "setItemVNum" przyjmuje 3x argumenty.

Ostatnie pyt. Po stronie klienta to tyle?

Opublikowano

Też mam taki problem chodzi o to że np. Slot na Pas z Pl'a ma type 34 ale ono nie działa, przydały by się całe root rozpakowane :P

Opublikowano

Root to nie problem rozpakować z PL'a tylko że potem nie ma w nim plików o rozszerzeniu .py & .pyc więc dupa.

Mi nie chodzi o system pasa, planuje zrobić coś innego.

Czy macie jakieś inne pomysły jak taki slot wykonać? Bardzo będę wdzięczny za pomoc.

Opublikowano

@up trochę dziwnie bo to się sprawowało bo system run działa na zasadzie że jak założysz na chacie pisze:

Runa blabla została założona na slot bla

A jak chcesz zmienić i na slocie "bla" masz runę "blabla" i chcesz założyć runę "blabla2" to piszę: