Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośba o pomoc, jak usunąć bana, juz 3h nie moje

Novus Ordo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie, bardzo bym prosił o rozpoznanie rodzaju bana, ja osobiście zgłupiałem, lecz przyznaje się bez bicia, że jestem w tym temacie dosyć zielony, otóż sprawa wygląda nastepująco;

Posiadam komputer A(główny) i B(drugi) oraz mobilny internet orange i internet który dochodzi poprzez kabelek od firmy, która znajduje się obok.

Usiadłem na komputerze B, odłączyłem internet od firmy i podłączyłem orange, odpaliłem CS 1.6 ( non steam ) i wszedłem na server, za chwile dostałem bana ( wydawało mi się, że orange mobilny ma zmienne IP, myle się? ) Zresetowałem połączenie orange lecz ban jest nadal, wykonałem reinstalkę CSa ( nie będąc przekonany, czy na pewno znlazłem odpowiednie cfg, czy banned.cfg, listip.cfg nie widzę nigdzie ) i ban jak był tak jest dalej, dlatego przeniosłem się na 2 PCta, niestety z podobnym skutkiem. Czy ktoś wie jak pozbyć się tego bana?

Wskazówka: Gdy wchodze na server poprzez STEAM na tym samym IP to bana nie ma, ktoś wie o co chodzi?

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

P.S. Ban nie jest na nick

P.S.2 Ciągle szukam i staram się to załatwić we własnych zakresie, na stronie jest napisane, że ban jest na SteamID ( mogłoby się zgadzać bo jak wchodze przez STEAM CS to działa ), jak się go pozbyć? Podkreślam, że jest to NS.

Opublikowano

Widocznie na tym nonsteamie masz fake steam id (od bodajże v42 jest tak). Aby zmienić tego sida, to musisz pobrać chyba innego cs'a.

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...