Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lol wyłącza komputer

czasomierz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Ostanio myślałem o grze w Lola. Zainstalowałem go a później włączyłem. Pojawiło mi się logo ,.League of Legends" na środku, chwile potem znikneło i wyłączył mi się komputer. Po 3 próbach to samo.

Mój komputer:

-Windows XP

-1 Gb Ramu

-Karta graficzna Nvidia Chipset family Q963/965 ( 128 Mb )

-Procesor 3GHz

Proszę o odpowiedź ;) Pozdrawiam

Opublikowano

Za mało ramu. Komputer nie wytrzymuje. Za mało pamięci operacyjnej. Przeciążenie powoduje wyłączenie komputera.

2 gb ramu to minimum musisz mieć. Wejdz w menadżer zadań i sprawdź w grze z botami ile ci % pamięci używa to będziesz wiedział czy to tylko przez raz może też procesor słaby też tam możesz sprawdzić ogólnie zdejmij pokrywę komputera i go wyczyśc sprawdź ręką czy jest bardzo gorący po wyłączeniu jeśli tak to polecam zmianę całego komputera bo z tego nie ma co odzyskiwać z takimi podzespołami.

Opublikowano

A gdy grasz w inne gry takiego problemu nie ma ?Polecam Ci sprawdzenie czy nic się nie grzeje,najlepiej programem Aida64(temperatura w stersie).

Opublikowano

Za mało ramu. Komputer nie wytrzymuje. Za mało pamięci operacyjnej. Przeciążenie powoduje wyłączenie komputera.

Czyli najlepiej dokupić 1Gb Ramu i jakąś karte graficzną min. 256Mb ?

A gdy grasz w inne gry takiego problemu nie ma ?Polecam Ci sprawdzenie czy nic się nie grzeje,najlepiej programem Aida64(temperatura w stersie).

Nie inne gry idąco prawda wolno czasem ale da się grać normalnie. Sprawdzę dziękuje ;)

Opublikowano

Czyli najlepiej dokupić 1Gb Ramu i jakąś karte graficzną min. 256Mb ?

Nie inne gry idąco prawda wolno czasem ale da się grać normalnie. Sprawdzę dziękuje ;)

Jak temperatury będę wysokie :(procek 50-60/karta 70/80/dysk 60) to polecam Ci zmianę pasty termo przewodzącej na procesorze.

Opublikowano

2 gb ramu to minimum musisz mieć. Wejdz w menadżer zadań i sprawdź w grze z botami ile ci % pamięci używa to będziesz wiedział czy to tylko przez raz może też procesor słaby też tam możesz sprawdzić ogólnie zdejmij pokrywę komputera i go wyczyśc sprawdź ręką czy jest bardzo gorący po wyłączeniu jeśli tak to polecam zmianę całego komputera bo z tego nie ma co odzyskiwać z takimi podzespołami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...