Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Błąd 0x80042448 Pomocy

kropka233

Pytanie

Opublikowano

Witam otóż mam problem z instalacją systemu , chcę usunąć to pisze mi ten błąd 0x80042448 i nie moge nic zrobić ani zainstalować nie mogę na tą partycje tego systemu bo pisze , że nie mogliśmy otworzyć nowej partycji ani zlokalizować istniejącej . Aby uzyskać więcej informacji, zobacz pliki dzienika instalatora systemu windows a formatowanie też nic nie daje

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas instalowania systemu Windows XP może pojawić się następujący błąd zatrzymania:

STOP: 0x000000A5 (Parametr1, Parametr2, Parametr3, Parametr4)

System ACPI Bios w tym systemie nie jest całkowicie zgodny ze specyfikacją. Przeczytaj Readme.txt dla możliwe obejścia lub skontaktuj się z dostawcą systemu, aby uzyskać zaktualizowany system bios.

Bios w tym systemie nie jest w pełni zgodny ze standardem ACPI. Skontaktuj się z dostawcą systemu, aby uzyskać zaktualizowany system bios. Jeśli nie możesz uzyskać aktualizacji BIOS-u lub najnowszy bios oferowany przez dostawcę nie jest zgodny ze standardem ACPI, możesz wyłączyć tryb ACPI podczas instalacji w trybie tekstowym. Aby to zrobić, po prostu naciśnij klawisz F7, gdy zostanie wyświetlony monit o zainstalowanie sterowników pamięci masowej. System nie poinformuje że klawisz F7 został naciśnięty - będzie wyłączy tryb ACPI i umożliwi kontynuowanie instalacji. "Nwm

czy ci to pomoże ale w google tak było :D

Nie niestety to nie to ! na początku wszystko działało , tylko zainstalowałem jakiś program do partycji żeby powiększyć itp i coś się zjebało i nwm co

Opublikowano

Podczas instalowania systemu Windows XP może pojawić się następujący błąd zatrzymania:

STOP: 0x000000A5 (Parametr1, Parametr2, Parametr3, Parametr4)
System ACPI Bios w tym systemie nie jest całkowicie zgodny ze specyfikacją. Przeczytaj Readme.txt dla możliwe obejścia lub skontaktuj się z dostawcą systemu, aby uzyskać zaktualizowany system bios.

Bios w tym systemie nie jest w pełni zgodny ze standardem ACPI. Skontaktuj się z dostawcą systemu, aby uzyskać zaktualizowany system bios. Jeśli nie możesz uzyskać aktualizacji BIOS-u lub najnowszy bios oferowany przez dostawcę nie jest zgodny ze standardem ACPI, możesz wyłączyć tryb ACPI podczas instalacji w trybie tekstowym. Aby to zrobić, po prostu naciśnij klawisz F7, gdy zostanie wyświetlony monit o zainstalowanie sterowników pamięci masowej. System nie poinformuje że klawisz F7 został naciśnięty - będzie wyłączy tryb ACPI i umożliwi kontynuowanie instalacji. "Nwm
czy ci to pomoże ale w google tak było :D

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...