Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer zużywa mnóstwo ramu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema kupiłem hosting serwera do minecrafta na stronie pixelteam.net. Zakupiłem ofertę brick (przeznaczony dla nawet 32 osó B) jest tam przeznaczone na serwer 2,3gb ramu ale mam mały problem otóż w panelu administracyjnym jest pokazane ile aktualnie serwer zużywa ramu i serwer pusty bez żadnych gracz zużywa aż 569mb ! Gdy gra 2 osoby to po jakimś czasie serwer brał 1gb pamięci. Silnik serwera to czysty bukkit na 1.6.4 rev 2.0, nie mam zainstalowanych żadnych pluginów jedyne co może obciążać serwer to miasto o wymiarach 200x170 więc też nie za duże i teraz nasuwa się pytanie czy ten licznik pokazuje złe liczby czy coś mam źle skonfigurowane, prosił bym o pomoc co można zrobić żeby te liczby spadły.

Opublikowano

Tak działają normalnie nie martw sie :)

a tak na przyszłośc radze robić temat typu jaki hosting najlepszy albo poszukac po mpcforum :P

bo pixelteam jest że tak powiem lichny hosting.

" Pamiętaj mimo wszystko dąż do spełnienia marzeń.

Trzymaj się mocno, mimo tylu ciężkich wydarzeń.

Życie nie jest takie proste, pamiętaj masz je jedno,

Dawaj z siebie wszystko na 100% to jest sedno ,,

Opublikowano

Ale to może tylko wykresu w panelu tak pokazują, a tak naprawdę jest inaczej. Ale przecież 500mb, to nie jest dużooo ;3
U mnie ~800mb pobiera przy 11 graczach.

sygnatura.png

Pierwszym warunkiem szczęścia jest rozsądek.

Opublikowano

Ile masz światów, to może dużo obciążać, do pełnej funkcjonalnośći javy, serwer powinien wciągać do 2gb ram

Ew hosting ma plik startowy zaczynający od np 500 mb i w twoim przypadku do 2300 mb. Czyli serwer ma jagby pobierać minimalnie 500 mb ram.

Mój na bezczynności pobiera do 1,5 gb ram jak jest pusty a mam 16 gb

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Moderator to usuwa. EHE...

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Opublikowano

Ten serwer jest na pluginach ? masz wgrane skrypty? jesli masz za duzo pluginów ponad przeciętnie czyli ponad 24 to sie nie dziwie że ci mocno obciąża.

Radze zrobić tak poproś żeby jakieś 2 osoby wbiły na serwa i sprawdź TPS (wpisujesz w konsoli /tps)

i napisz co pisze spróbujemy to ogarnąć :P

" Pamiętaj mimo wszystko dąż do spełnienia marzeń.

Trzymaj się mocno, mimo tylu ciężkich wydarzeń.

Życie nie jest takie proste, pamiętaj masz je jedno,

Dawaj z siebie wszystko na 100% to jest sedno ,,

Opublikowano

STOPSPAM - Wgrał spigota, czytajcie uważnie.

Polecam się tym nie martwić póki na serwie nie ma lagów, a jak będą to do supporta. W końcu płacisz i wymagasz.
Tylko przed skontaktowanie się z supportem zrób aktualizacje wszystkich pluginów.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...