Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zwiększy FPS w grach?

Lon333ly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Słuchajcie, chciałbym się spytać, jaka część do komputera zwiększy mi FPS w grach, by mi nie klatkowało itp.

Mam procesor Intel Core 2 Duo CPU E4500 2.20GHz 2.20GHz

Grafikę nvidia GTS450 czy coś takiego, 1GB

3GB RAM-u

Mam do wyboru prezent na święta i jakbyście mi powiedzieli, co zwiększy FPS w mc, to poprosiłbym o tą część.

Liczy się teraz czas, więc proszę o w miarę szybką odpowiedź i zaproponowanie jakiegoś taniego w miarę zamiennika. Ze 4 stówy max. No, może 5, ale jak się da coś dobrego za mniej, to dawajcie te tańsze propozycje.

Pozdrawiam.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Kup jakąś używaną I3 ,albo podkręć swój procek . No i karte musisz zmienić na jakiegoś + gtx 260 . Nie wiem ,czy do płyty głównej się karta zmieści więc możesz tez dodac koszt plyty glownej :D

Nie znam sie na PC ,ale wiem ze ta karta to totalne gowno ,a procek tez slaby ale odpowiadal 2 lata temu do starszych gier :D

kxAyLut.png

Opublikowano

Czyli to kwestia nowego procka. Karta jest dobra, nie zmienię jej. To teraz zaproponujcie jakieś dobre procki, albo nawet znajdźcie mi jakiś używany i tani, jak macie czas. Jakaś i5 używana, czy coś.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Podaj płytę główną i zasilacz bo nawet nie wiemy czy jakiś i5 tam wejdzie.

ps. karta jest dość dobra koledze się coś pewnie pomyliło

Opublikowano

Zaraz poszukam dokumentów, by podać info, o które prosisz, kagor, a jeszcze spytam, czy warto byłoby dokupić z 1GB RAM-u? albo 2?

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Athlon II X4 + płyta i jakiś zasilacz jeżeli nie masz shitu i grafika np HD 7770 ale nie wiem czy grafiki nie znajdziesz lepszej.

Opublikowano

Zasilacz: In Win IP-P300L7-2 300W ATX PFC

Pyta główna: ASUS P5VD2-VM/S P4M900 SATA2 RAID LAN VGA uATX

Komputer stary, w dodatku gotowiec (prezent komunijny, to wiecie, pierwszy komputer :P).

Tato twierdzi, że tu nie ma szans nawet na i3. Pewnie ma rację. WIęc zaproponujcie mi jakąś płytę główną i zasilacz pod jakąś i3/i5. Limit hajsu "wyłączam" pod warunkiem, że będziecie dawać też te tańsze propozycje, a nie same drogie, bo "nie ma limitu".

Może też być jakiś AMD.

I NIE PISZCIE MI DO CH**A O KARCIE GRAFICZNEJ! POWIEDZIAŁEM, ŻE WYMIANA NIE WCHODZI W GRĘ, BO JESTEM ZADOWOLONY Z OBECNEJ!

1389638202-U295319.png

Opublikowano

najsensowniejsza opcja wyglądała by dla mnie tak : płyta (a co z tym idzie ram) i zasilacz

http://www.morele.net/inventory/info/QoUgh/
a procesor najlepiej używany bo nowe i5 to chodzą po 700zł np. taki
http://allegro.pl/procesor-i5-3330-3-0ghz-s-1155-i3792922751.html
wychodzi bardzo wydajny zestaw

tutaj u kolegi z pewnością moge polecić ten zasilacz sam go posiadam i ma bardzo dobry stosunek ceny/jakość fajnie zrobiony i bardzo dobrze działa ramy też polecał bym na allegro no ale troche to dziwne zeby rodzice kupywali wszystko w innym sklepie na mikolaja nie prawda? xD najlepiej moim zdaniem było by zrobić to co napisałem post wyżej lecz dodać jeszcze ten Corsair VS 450 W bo troche sie obawiam dotychczasowego :)

Opublikowano

Intel Core i3 3220 + Gigabyte B75M-D2V S3/UE + Corsair vs 450 + 4GB Ramu DDR3 np. Kingston

@up Możesz sprzedać.

Jaką masz obudowę?

Opublikowano

A zasilacz jest konieczny do nowego procka i płyty?

Dobra, to jeszcze prosiłbym już o ostateczne propozycje zestawów: procesor, płyta główna, zasilacz (jeśli się okaże konieczny) i 4GB RAM-u, chyba, że znajdziecie więcej na jakiejś promocji, albo jakieś używane, czy co.

Najfajniej by było (jeśli z allegro), to na jednej aukcji.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

A widzę, że zasilacz to konkretne pudełko.

Obudowa: MiniTower In Win L613WS mATX w/o PS

Jest dość mała. Nie będzie potrzebna nowa. :/

@EDIT

Matko, jakie te procki Intela drogie.

Procek do wyboru:

Preferowałbym tego, praktycznie 150zł tańszy od tych niżej

http://www.morele.net/procesor-amd-athlon-ii-x4-651k-socket-fm1-quad-core-3-0-ghz-l2-cache-4mb-box-ad651kwngxbox-450792/

Lub któryś z tych

http://www.morele.net/search/ffinder/0/1/0/?q=Intel+Core+i3+3220

Prezent prezentem, ale pieniądze na drzewie nie rosną.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Jak w grę wchodzą używki to nie rozumiem, po co dajecie jakieś badziewne i3.

Niech autor poda KONKRETNY budżet. Za 500zł też da się coś znaleźć, ale szału nie będzie oczywiście (mimo wszystko nie ma co porównywać do aktualnej jednostki).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...