Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co wniosła aktualizacja 1.37?

czarek10m

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowy system rozwoju bardziej podobny w WoT/WoWP który polega na kupowaniu poszczególnych samolotów i odblokowywaniu ich następców. Tierów będzie 5, a żeby kupić coś z nowego trzeba kupić 3 w poprzenim(tzn. żeby móc coś kupić, a nie dla każdego samolotu). Bitwy custom będą hostowane na serwerach Gajiin, w locie testowym będzie można sobie skonfigurować misję jak w edytorze, zmienili coś w kampanii, 8 nowych map, zmodyfikowano model lotu i obrażeń wielu samolotów na bardziej historyczny. Dochodzi też nowy mechanizm renderowania przystosowany do DX11 i przyśpieszający gre ponoć nawet o 25%. Oprócz tego dochodzi sporo nowych samolotów z których ciekawszy jest Tempest V z działkami 45mm chyba, a ciekawostką jest niemieckie coś z działkiem 75mm. Takie to miały czołgi...

http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/80993-137-preliminary-patch-notes/
Opublikowano

No to się ciesze ze udało mi sie Typhona u brytoli na 7lv kupić przed tą aktualizacją. Podobno jest taki system, że jak chcesz coś kupić to najpierw musisz na max-a zrobić samolot (albo za zloto, albo za exp + srebro). Jak wjedziesz w wyposażenie to musisz mieć wszystko odblokowane i do tego w tym samym tierze/epoce musisz mieć 3 samoloty (lub 2 + 1/2 za golda :C ) żeby móc nową epokę/tier odblokować...i tak w koło :P

w5cNAHm.png

Opublikowano

Jak dla mnie stary system byl ok, z nowym sie jeszcze nie zapoznałem bo patcha nie idze ściągnąć a komp muli przy tym niemiłosiernie , z oficjalnego forum tez sie nic nie dowiedziałem bo strony nie idze wczytać. Do 2 w nocy wczoraj siedziałem żeby u ruskich 17T wbic i jeta kupic ciekawe czy bylo warto bo mam nakupionych pelno samolotow ktorymi nawet razu jeszcze nie leciałem

Opublikowano

No to się ciesze ze udało mi sie Typhona u brytoli na 7lv kupić przed tą aktualizacją. Podobno jest taki system, że jak chcesz coś kupić to najpierw musisz na max-a zrobić samolot (albo za zloto, albo za exp + srebro). Jak wjedziesz w wyposażenie to musisz mieć wszystko odblokowane i do tego w tym samym tierze/epoce musisz mieć 3 samoloty (lub 2 + 1/2 za golda :C ) żeby móc nową epokę/tier odblokować...i tak w koło :P

Nie musisz mieć na maxa samolotu. Musisz odblokować tak jakby V tier ulepszeń wewnątrz konkretnego samolotu. Chodzi o to że tier I w samolocie to chłodnica itp, a żeby odblokować kolejny tier ulepszeń trzeba kupić 1-2 części z tego tieru.

Nie pamiętam żeby cokolwiek mówili o tym że samoloty za golda się lepiej/gorzej liczą. W przykładzie screeny były 2+1.

Ale z tego newsu najnowszego(tzn. był już wcześniej ale był update newsa, a wspominam o tym teraz bo angielska wersja była dla mnie lekko niezrozumiała co do części o mechanice)

http://warthunder.com/pl/news/150-Dziennik-Deweloperw-Nowy-System-Rozwoju--Aktualizacja--pl

Podstawowa zasada pozostała taka sama: w celu pozyskania nowego samolotu gracz zdobywa Punkty Badawcze (PB) latając innymi samolotami, badając kolejną maszynę w linii i modyfikacje do używanego samolotu jednocześnie.

wynika że chyba zrobili to bardziej jak przed update'm

To oznacza, że udane działania w walce dają dostęp do nowych usprawnień w używanym samolocie, jak również zbliżają gracza do odblokowania kolejnego samolotu, który wybrano do zbadania.

i dalej nie trzeba będzie grać danym samolotem, chociaż zapewne przy lataniu innymi będzie wolniej szło.

By odblokować nowy samolot, nie potrzebujesz już badać usprawnień w poprzednim. Możesz rozpocząć badania nowego modelu latając każdym innym samolotem, ale używanie samolotu z tej samej lub sąsiedniej rangi jest skuteczniejsze. Wciąż jednak opłaca się poświęcić trochę czasu na odblokowanie usprawnień, ponieważ zdobycie pełnego poziomu usprawnień daje znaczący wzrost do prędkości badania kolejnego samolotu.

Jeżeli odblokuje się ten V tier ulepszeń to będzie się po prostu szybciej badał następny samolot, niezależnie od tego którym latamy.

Opublikowano

Krąży plota, że dodali już modele czołgów, textury i inne pierdoły.

To chyba nastąpi w połowie albo pod koniec przyszłego roku ;)

nie ma co sie nakręcać. Wejdą to wejdą :)

Opublikowano

Sprytny update ze strony wydawcy. Teraz jeszcze dłużej trzeba grać zeby odblokować samoloty. Dawniej za zdobycie LV dostawaliśmy kilka maszyn, teraz pracujemy tylko nad jedna, a do tego ten śnieg w tle strasznie zwolnił mi kompa :( mam nadzieje ze sie poprawi a do nowego systemu sie przyzwyczaje :)

Fajnie zmienione mapy obszaru podczas bitew.

Opublikowano

Mi się ten nowy system w ogóle nie podoba. Nie rozumiem, po co zmieniać coś, co jest dobre i sprawdzone? Zamiast dokopać jeszcze bardziej WoWP w tym patchu, przybliżyli się do nich. Wzrost wydajności niby jest na wysokości około 1 km, gra potrafi chodzić o 15 klatek płynniej, ale co z tego, skoro kosztem o ~10 klatek mniejszej wydajności przy ziemi i wysoko nad nią.

Poza tym GUI zmienione na brzydsze, a komendy na takie, których nie można wydać natychmiastowo w potrzebie. Na darmo się uczyłem na pamięć klawiszy...

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Chciałbym jeszcze dodać że ogromnie przyśpieszyli tempo badania modułów. Jak przed update'm badałem jeden moduł w kilka bitew to teraz badam 6-7 części na porządną bitwę. Oczywiście tylko tych niskopoziomowych ale to i tak duża zmiana. Chociaż nie jestem pewien czy na + czy na -...

Opublikowano

U mnie to tempo nie jest aż tak wielkie (tier III / IV)

Co wiecej, jeszcze przed update udało mi sie odblokować wellingtona mkX i teraz wrzuca mnie wlasnie do tiera IV gdzie resztę maszyn mam II i III. Efekt jest taki, ze musiałem wycofać ten samolot ze służby i wprowadzić starszy model, teraz wrzuca mnie do tier III zamiast IV

Beaufighterom chyba obniżyli zwrotnosc, zaczęły latac jak fortepiany. No i jesli chodzi o USA to B-17 na III tierze to przesada....

Opublikowano

masakra ten nowy desing wszystko takie plastikowe ... Na mapie jest kolorowo jak na choince jak dodali to pojawianie się wrogów. No i zmiana systemu nagród bf 109 i 50pd -.-

1.jpg

Opublikowano

Cóż, o MM:

W poprzedniej wersji gry było 11 niemieszających się kategorii: 0-1 2-3 4-5 6-7 8-9 10-11 12-13 14-15 16-17 18-19 20.

W najnowszej wersji gry jest 5 mieszających się kategorii: I II III IV V

Z powyższego jasno wynika że MM zmienił się na gorszy.

Co do expa zmienili ilości zarówno zdobywanego jak i wydawanego.

Ze względu na pomieszanie małej ilości kategorii w MM nie opłaca się jakoś bardzo grać nowymi samolotami zanim nie kupi się całego tieru.

Opublikowano

Dziś se gram cały dzień i mam wrażenie, że samoloty stały się bardziej kartonowe o.O co chwila komuś skrzydła odstrzeliwuje.

No ja ma mtakie samo wrażenie wszystko leci jakbyś piłami napierdzielał ;d

Opublikowano

A ja przed aktualizacja miałem średnio 5 zestrzeleń na bitwę a teraz żadko 1 sie trafi. WTF?

Opublikowano

A ja przed aktualizacja miałem średnio 5 zestrzeleń na bitwę a teraz żadko 1 sie trafi. WTF?

no ja właśnie na odwrót wczoraj nawet pobiłem rekord 17 w jednej rundzie, a tak to około 5-7 ściągam. I z tego większości rozwalam skrzydła z kartonu :D

1.jpg

Opublikowano

Tutaj wszystko ładnie opisane. Dla mnie teraz strasznie lata się B-25 i troszkę gorzej Aircobrami.

Mamy ogromną przyjemność zaprezentować wam aktualizację 1.37, która niesie za sobą szereg zmian, a także nowe, niesamowite maszyny. Sam przekonaj się, na czym polega nowy system rozwoju, o którym informacja pojawiła się niedawno na stronie, a także spróbuj swoich sił w powietrznych bataliach, który miały miejsce ponad 70 lat temu i zdecyduj po której staniesz stronie.

• Przemodelowanie systemu rozwoju. Liczba rang zostanie zmniejszona do pięciu, a będą one odpowiadać rzeczywistym etapom w rozwoju lotnictwa. W celu dostępu do nowego samolotu gracz będzie musiał zbadać poprzednią maszynę na danej gałęzi. Więcej szczegółów w najnowszych Dziennikach Deweloperów.

• Dodanie wielu nowych samolotów. Wśród nich sowiecki myśliwiec I-185 i ciężko uzbrojony Ła-9, niemieckie myśliwce Bf-109 F-1 i F-2, szturmowiecHs.129B-3 z gigantycznym działem 75mm, brytyjski Tempest Mk V ser. 2 z dwoma działami Vickers P 47mm, seria japońskich myśliwców Ki-84 oraz wiele innych ciekawych maszyn.

• Bitwy niestandardowe są teraz hostowane na naszych serwerach, a nie na komputerze gracza. Zapewni to wygodne i stabilne połączenie dla organizatorów sieciowych turniejów, członków dywizjonów i tych, którzy chcą poszlifować umiejętności z przyjaciółmi.

• Edytor Misji jest teraz częścią trybu Lotu Testowego. Teraz możesz wypróbować swój nowy samolot w całkowicie dostosowalnym środowisku: wybierz scenariusz bitwy, pogodę, ilość i umiejętności przeciwników.

• Znaczące zmiany w trybie Kampanii Dynamicznej.

• 8 nowych map do różnych trybów gry.

• Modele lotu i uszkodzeń wielu samolotów doprowadzone do stanu odpowiadającego historycznym danym.

• Nowy render ze wsparciem dla DX11. Poziom detali podniesiony na wszystkich ustawieniach, nawet do 25% wzrostu wydajności na niektórych kartach graficznych

Nowe samoloty

Niemcy:

• Bf.109F-1
  • Bf.109F-2
  • Fw.190A-8
  • Fw.190D-9
  • Hs.129B-3

ZSRR:

• Jak-9U
  • Jak-9UT
  • MiG-3-15(BK)
  • I-185 (M-82)
  • Ła-9
  • Fw.190D-9 (premium)

USA:

• P-400
  • F9F-2

Wielka Brytania:

• Hawker Tempest Mk.II
  • Hawker Tempest Mk V

Japonia:

• A7He1 (premium)
  • A6M3 mod22 Ko
  • A6M5 otsu
  • Ki-84 hei
  • Ki-84 otsu
  • Ki-84 ko
  • B7A2
Interfejs
  • Zmienione nazwy trybów gry. Bitwy Historyczne przemianowane na Bitwy Realistyczne, a Bitwy Realistyczne na Bitwy Symulacyjne.
  • Ustawienia Bitw Niestandardowych mogą być zmienione bez wychodzenia z sesji.
  • Menu Badań i Uzbrojenia zostało przemodelowane
  • Edytor misji przemieszczony do okna Lotu testowego.
  • Edytor misji dostępny jedynie dla samolotów z załogą.
  • Zmieniona kolorystyka interfejsu.
  • Przemieszczone menu profilu gracza.
  • Przyciski Uzbrojenia, Załogi, Hangaru i Lotu testowego pod spód na lewo. Są teraz umieszczone nad slotami załóg.
  • Poprawionych ponad 1000 opisów tekstowych.
Grafika
  • Wprowadzony nowy render ze wsparciem dla DX11.
  • Grafiki wszystkich lokacji przerobione.
  • Poprawione modele graficzne i kokpity wielu samolotów.
  • Modele I-16 i I-16 type 28 kompletnie przerobione.
Dźwięk: - Rozgrywka:
  • Nowy system rozwoju gracza (więcej szczegółów w najnowszych Dziennikach Deweloperów).
  • 'Bitwy niestandardowe' są teraz hostowane na serwerach gry zamiast komputerów graczy.
  • 'Bitwy niestandardowe' pozwalają teraz na grę do 32 graczy.
  • 'Kampania dynamiczna' pozwala teraz wybrać okres historyczny w kampanii.
  • Samoloty w 'Kampanii dynamicznej' są teraz dobierane automatycznie. Gracz może wybrać samolot, którego jeszcze nie kupił.
  • Tryb ko-operacji tymczasowo usunięty z Edytora misji i Dynamicznej kampanii. Zostanie ponownie wprowadzony później z rozszerzoną funkcjonalnością.
  • Zasięg widoczności celów naziemnych zmniejszony o 1km w Bitwach symulacyjnych (wcześniej Bitwy realistyczne).
Ekonomia:
  • Zmieniony został system zarobków jak i zdobywania doświadczenia.
Model uszkodzeń:
  • Dopracowano model uszkodzeń XP-55.
  • Wellington (wszystkie modele) - trwałość kadłuba zmieniona.
  • Dopracowano modele uszkodzeń D.520 i D.521.
  • Dopracowano modele uszkodzeń ramy skrzydeł Ił-2, Ił-2M i Ił-10.
Model lotu:
  • Pełny raport stanu modelów lotu zostanie ogłoszony Wkrótce™
    Modele lotu w pełni odpowiadające historycznym danym:
    A6M3, A6M3 mod.22, A6M3 mod.22Kо, A-20G-30, A-26C, A-26C-45-DT, B-25J-1, B-25J-20 B-25J-30 (ZSRR), Havoc Mk I (Wielka Brytania), P-47d-25, P-47d-28, I-16 type 18,I-16 type 28, P-400, P-39Q-15, Typhoon Mk.Ia, I-15bis, I-15 WR, I-15 М-22, I-15 K, I-185 (М-82), Jak-3, Jak-3P, Typhoon Mk.1b/L, B7A2
    Modele lotu zbliżone do historycznych danych:
    P-36A, Rasmussen’s P-36A, P-36С, P-36G
    Wstępne korekty modelu lotu:
    B-17E, B-17E/L, B-17G, B-24D
Broń i modyfikacje:
USA:
  • Mocowanie M10 dodane do samolotów P-39 (N/Q), P-51D, P-47D, A-20G,
  • Rakiety HVAR dodane do F-86 (wszystkie wersje),
  • Poprawiono ilość ładunku bombowego w B-17 (6x1000 lbs zamiast 8x1000 lbs),
  • Zwiększono ilość bomb w ustawieniach dla P-63A-10,
  • Waga bomb w samolotach USA jest teraz obliczana prawidłowo.
Wielka Brytania:​
  • Hawker Tempest Mk V- dodano węzły podskrzydłowe dla bomb 250lbs,
  • Hawker Tempest Mk II - dodano węzły podskrzydłowe dla bomb 2x250 lbs i 2x 500 lbs,
  • Wellington (wszystkie modele) – zwiększono ilość zestawów bomb,
  • Wellington (wszystkie modele) – poprawiono model uszkodzeń płatowca,
  • Lancaster - zwiększono ilość zestawów bomb,
  • Beaufighter mk.X – karabiny maszynowe M2 12,7mm zamieniono na 7,7mm Browning,
  • Waga bomb w samolotach Wielkiej Brytanii jest teraz obliczana prawidłowo.
Niemcy:
  • He.111H-6 otrzymuje zestaw 2 torped,
  • Hs.129B-2 otrzymuje działka BK37,
  • Samoloty z serii Bf 109G nie mają już bomb 500kg,
  • Liczba samolotów serii SM.79 zredukowana do 4. Wersje S.79 1937 i S.79 1941 nie będą dłużej dostępne,
  • Me.410 w wersji U4 teraz ma również 2 działka 20mm,
  • Amunicja BK 5 zwiększona o jeden pocisk (ten, który jest załadowany)
  • Bf.109G-6 domyślnie ma teraz działko 20mm. Działko 30 mm musi być zbadane.
ZSRR:
  • Nowy Jak-9UT ma teraz działka 37mm i 45mm do odblokowania.
  • Nowy I-185 (M-82) ma teraz możliwość podczepienia pod skrzydłami rakiet i bomb.
  • Modyfikacja "Wymiana tylnej szyby pancernej" w Ła-5-37 została usunięta.
  • Dopracowano modele uszkodzeń ramy skrzydeł Ił-2, Ił-2M i Ił-10.
  • Amunicja SzKAS zmniejszona z 3000 do 1500 nabojów.
  • Liczba SB-2 do zbadania została zmniejszona do 4. Liczba SB-2 do kupienia została zmniejszona do 4. SB-2M-103 MV-3, SB-2M-103U nie będą już dostępne.
  • Liczba Jer-2 do zbadania została zmniejszona do 4. Liczba SB-2 do kupienia została zmniejszona do 4. Jer-2 M-105 TAT, Jer-2 M-105R TAT nie będą już dostępne.​
  • Poprawione modele graficzne I-16 i I-16 type 28.
Japonia:
  • Wszystkie A6M mogą teraz doczepić zestaw 2 bomb 60kg​
  • Ki-84 mogą teraz doczepić zestaw bomb 2x50kg lub 2x250kg
  • Ki-61 otsu oraz Ki-61 hei mogą teraz doczepić zestaw bomb 2x50kg lub 2x250kg
  • N1K2-J może teraz doczepić zestaw bomb 2x250kg
  • Japońskie bomby są teraz przeliczane prawidłowo
  • Amunicja w działkach Ho-5 w Ki-96 i Ki-102 zwiększona z 200 do 400 pocisków.
Nowe mapy :
  • [Operacja] Obrona Stalingradu
  • [Operacja] Saipan
  • [Atak na cele naziemne] Mglisty Albion
  • [Atak na cele naziemne] Żelazna Strzelnica
  • [Atak na cele naziemne] Pustynne Wybrzeże
  • [Dominacja] Sycylia
Zmiany w mapach:
  • Dodane strefy bombardowania dla wszystkich misji typu [Atak na cele naziemne]. Zniszczenie takich stref zmniejsza ilość punktów zwycięstwa drużyny przeciwnej o 10%.
  • [Operacja] Kubań, [Operacja] Ruhr, [Operacja] Ardeny, [Operacja] Berlin zmienione dla zwiększenia znaczenia ataków naziemnych, a dokładnie: Zmniejszono ilość ciężkich jednostek naziemnych wpływających na punkty zwycięstwa.
  • Wypełnienie celów misji zmniejsza ilość punktów zwycięstwa przeciwnika o 10%.
  • Trasy sił naziemnych zmienione dla uzyskania lepszego balansu.
  • Bombowce i samoloty szturmowe rozpoczynają teraz walkę bliżej celów naziemnych wroga, co daje im szansę na przynajmniej jeden udany nalot.
Różne:
  • Dodano Teatr Działań Wojny Koreańskiej. Zawiera on 3 misje: “Burzowe Ostrzeżenie”, “Polowanie Na Ślepo” and “Niebezpieczny Rekonesans”
  • 7 nowych misji dodanych do Teatru Oceanu Spokojnego
  • Poprawiono działanie klienta gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...