Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] System refów - są kary?

razor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. :)

Czy Riot poważnie wziął się za refy nabite własnoręcznie przez właścicieli konta i banują za to?

Został już może odnotowany jakiś przypadek kary za złamanie tej zasady czy po prostu Riot tylko nas straszy?

Pytam bo właśnie zauważyłem, że mam 46 poleconych i zastanawiam się czy robić te 4 konta żeby dostać skina i 2000 rp czy też nie warto ryzykować utraty dotychczasowych nagród. :(

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Zbanować konta nie powinni, mogą odebrać nagrody lub dać ci blokadę na refy.

@edit Jak masz zmienne IP to zmień ip i rób, albo po prostu programem :_:

csyt2-signa.png

Opublikowano

Jeśli Cię sprawdzą i okaże się że "oszukiwałeś w ref'ach" to zostaną one usunięte do 0 oraz wzięte wszystkie nagrody.Prawdopodobnie nie będziesz mógł również już nigdy użyć tego system'u.

Opublikowano

Czasmi sprawdzają i cofają nagrody. Spotkałem się z takim przypadkiem, że wykryli refy, które ktoś zrobił sam i cofnęli mu RP z konta. Jak kupisz champa, albo skina to możliwe, że to też mogą Ci cofnąć, choć nie jestem pewien. Ponadto jak się nie mylę to zerują listę zrobionych refów - co do tego też nie jestem pewien, ale całkiem możliwe. Bana raczej nie powinieneś wyłapać, a i tak Riot sprawdza te refy sporadycznie. Wykrywają, że ktoś sam robił po IP, bo raczej innego sposobu na udowodnienie nie mają, a przynajmniej nie przychodzi mi nic do głowy. Jak masz zmienne IP to nie powinieneś być w żaden sposób ukarany.

Opublikowano

Jak masz zmienne IP to zmień ip i rób, albo po prostu programem :_:

Nie mam. :) Korzystam teraz z uniwersyteckiego internetu i niestety adres IP jest stały.

Znasz jakiś konkretny program, którym mogę zmienić IP na inne w całym systemie, a nie tylko w przeglądarce?

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Nie mam. :) Korzystam teraz z uniwersyteckiego internetu i niestety adres IP jest stały.

Znasz jakiś konkretny program, którym mogę zmienić IP na inne w całym systemie, a nie tylko w przeglądarce?

Nie warto się bawić w dynamiczne IP. Osobiście posiadam dynamiczne IP (zmienne ip), lecz nie udało mi się ich oszukać w "przypadkowym wykorzystaniu żetonów". Zmieniałem 3 razy IP po wykorzystaniu żetona, lecz i tak do tego doszli. Każdy adres dynamiczny, ma swoją maskę, a w rzeczy samej adres dostawcy. Programy maskujące IP tylko ukrywają, nic więcej nie dają.

8372383248.png
Opublikowano

Cóż z tego, jak to nie działa. Bynajmniej nie działa to w taki sposób, że zmienia Ci IP.

mi tam działa, zmienia ip bramkę proxy i inne gówna.

Opublikowano

Maskowanie IP.. Przed RIOT'em nie uciekniesz w takich sprawach.. =)

dla mnie wystarczy iść do babki i tam zrobić konto. Wystarczy. i później samemu nabijąc albo botem

Pasjonat
Opublikowano

Jak masz uniwersyteckie IP możesz im jakby co powiedzieć, że zaprosiłeś cały akademik do grania w LoL'a ;d czy coś.

dla mnie wystarczy iść do babki i tam zrobić konto. Wystarczy. i później samemu nabijąc albo botem

Widzą IP z jakiego grałeś, nie tylko to z jakiego założyłeś konto.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...