Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Warrock i Win8

m@c13k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, komputer ostatnio strasznie zaczął mi zamulać, więc postanowiłem zainstalować win8. Moje pytanie jest takie, czy win 8 jest dobrym systemem do WR'a? Czy laguje czy coś? + Kolega właśnie ma win8 i śmiga mu aż miło, ale inni twierdzą, że jest lipa. Co o tym sądzicie ?

Opublikowano

AMD Athlon 2 ma 4 rdzenie karta graficzna radeon HD 6790 ramu mam 4 gb dysk 500 gb. Powiem tak, kiedyś gra chodziła wyśmienicie, ale po prostu komputer już się "zaśmiecił" i pasuje przeinstalować system, ale myślałem nad win8, chodź cały czas miałem win 7 warrock dobrze chodził nawet jak byś świeży system itp., ale nie mam pojęcia jak osiągnąć 140 FPS non stop... To chyba nie możliwe przy takim kompie, chociaż mogę się mylić, bo komputer jako tako jest bardzo dobry ;) Kolega właśnie ma win 8 i intel core i7 i nigdy nie spada poniżej 140 fps ;D Da się tak zrobić na tym sprzęcie ? Przecież wymagania WR'a są duuużo mniejsze.. Dodam jeszcze, że przy grze na 16 osób ledwo da się grać ;) nie wiem czy to wina właśnie zaśmiecenia komputera czy wina WR czy może mojego sprzętu bo jest za słaby ?

Opublikowano

AMD Athlon 2 ma 4 rdzenie karta graficzna radeon HD 6790 ramu mam 4 gb dysk 500 gb. Powiem tak, kiedyś gra chodziła wyśmienicie, ale po prostu komputer już się "zaśmiecił" i pasuje przeinstalować system, ale myślałem nad win8, chodź cały czas miałem win 7 warrock dobrze chodził nawet jak byś świeży system itp., ale nie mam pojęcia jaklnie osiągnąć 140 FPS non stop... To chyba nie możliwe przy takim kompie, chociaż mogę się mylić, bo komputer jako tako jest bardzo dobry ;) Kolega właśnie ma win 8 i intel core i7 i nigdy nie spada poniżej 140 fps ;D Da się tak zrobić na tym sprzęcie ? Przecież wymagania WR'a są duuużo mniejsze.. Dodam jeszcze, że przy grze na 16 osób ledwo da się grać ;) nie wiem czy to wina właśnie zaśmiecenia komputera czy wina WR czy może mojego sprzętu bo jest za słaby ?

Ogolnie to Ci powiem ze win 8 strasznie laguje kompa ogolnie tak slyszalem bo ostatnio kumpel zainstalowal zeby go sprawdzic ale go od razu odinstalowal zaznacze ze instalowal go na dobrym sprzecie :) Wiec Ja nie zmienie na win 8 :D Do wr polecam Ci win 7 na taki jaki Ty sprzet masz :)

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Czyli ogólnie win 8 nie polecacie ? Dodam jeszcze, ze to win 8 piracka wersja, bo na oryginalne mnie nie stać ;D To jeszcze się zastanowie ; ) Albo zainstaluje zobaczę jak chodzi, jak będzie źle to wrócę do win 7

Opublikowano

Win 8 jest systemem dobrym do gier ale na sprzęcie takim jaki ma właśnie Twój kolega. Ja osobiście posiadam Win 7 i jeśli wiesz co robisz to ten system może być znakomity do wszystkiego. Nigdy jeszcze nie miałem z nim problemów, a już tym bardziej z WR. Sam osobiście mam max 50-60 fps ale komp też nie jest najlepszy... 130 FPS nie osiągniesz. To już niewiele zależy od systemu. Po prostu komputer nie wyrabia z obliczeniami. Dlatego proponuję win 7

Opublikowano

Skoro tak, to nawet nie będę instalować win 8. To jest najgorsze, że jeśli się ma mniej fps to po prostu nie ma szans z innymi co maja lepszy komputer... Osobiście uważam, że skill jest najważniejszy, no, ale przy dobrym sprzęcie gra się o wiele lepiej.. Ja niestety mam ten problem, że nawet czasem spada poniżej 25 fps, zazwyczaj mam ok. 15 przy roomach na 16 osób (oczywiście nie cały czas). A na kolegi komputerze gra się jak marzenie <3 No, ale niestety jednych stać innych nie ;) Temat można zamknąć, dzięki wielkie :rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...