Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] czy wystarczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. mam pytanie: czy wystarczy 126mb ram'u na slot na serwerze na modach? mody to mocreatures(ograniczony trochę),metallurgy 3 (z kilkoma dodatkami typu machines itd.) ,customnpc, optifine, reiminimap i kilka innych, raczej nie obciążających dużo serwer, i do tego kilka pluginów podstawowych skript, ptweaks essentials(zwykły,chat i spawn) permissions bukkit, i takie tam :P mapy razem 4 (2 normalne, end i nether)

a więc do was pytanie: czy to starczy jeśli dysk SSD ram 126 mb/slot a procek nielimitowany?

do tego: jaki polecacie silnik (nie chcę tekkit'a bo tam trzeba mieć ich launcher)? jakiś żeby nie lagował, i najlepiej jak by był na 1.6.4, po za tym: serwer ma 40 slotów, czy można jakoś je zmniejszyć? bo serwer slotowy (nie chcę zmniejszać u nich bo będę wtedy też mniej ramu miał)a ja bym ogólnie dał na początek 30 slotów? jakiś plugin czy coś? daje like za dobre odpowiedzi!

Opublikowano

To tak, żeby zmniejszyć sloty potrzebujesz pluginu BypassSlots. Innego sposobu zmieniając w "server.propories" slots lub tego Pluginu nie znam.

A co do tego pierwszego pytania dotyczącego ilości ramu na taki serwer, który będzie mieć mało modów i graczy powinien w zupełności starczyć.

Opublikowano

Trochę się naszukałem dla Ciebie, ale mam. Koleś zrobił dobry poradnik do serwera z modami oraz również do połączenia bukkit z modami.
Serwer z modami:

Serwer bukkit + mody:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...