Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[PROBLEM] Ktoś wkradł mi sie na komputer

HardkoorowieC

Pytanie

Opublikowano
Witam zauważyłem że moje zużycie procesora od pewnego czasu wynosi 80 - 95 %
Komputer sam się włączył i kilka razy wyłączył , coś tam znalazłem i zrobiłęm tak
1. wpisałem w uruchom: cmd
2. potem wpisałem netstat -ano

3. i wyszło mi to co tam jest napisane i daje do tego linka

4. Link: http://zapodaj.net/7743ebc6911ff.png.html

Chce wiedzieć z jakiego miasta mi wkradziono sie do komputera przypuszczam że to pewne osoby ktore
zglosze na policje lecz pierw chce mieć pewność ze to one wkradly sie mi na komputer prosze o pomoc z góry slicznie dziekuje
PS. Nie chce informacji jak usunąć to bo wymienie zaraz system natomiast chce informacji kto mniej więcej to zrobil lub skąd itp. z góry dziękuje kązdemu za jaką kolwiek pomoc :(

JeŚLi PoMOgŁEM dAJ PiĄtAKa;]

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ty sobie jaja robisz? nie wykryjesz komendą netstat -a keyloggera albo prostego wirusa ;x

Jak się obawiasz że masz wirusa to pobierz Dr web cure it i MBAM i skanuj.

Opublikowano

ok sekundka dosłownie już pobieram

gdy juz zeskanowalem to co mam zrobić zeby zobaczyc kto z jakiego IP wkradl mi sie na komputer ???

dodam iz 3/4 skanowania 121 wirusów

Opublikowano

Ale skąd możesz wiedzieć że ktoś ci się wkradł na kompa? -.- jeśli komputer jest wyłączony nikt nie może mieć nad nim kontroli. a wyłączyć się mógł dlatego że miał zbyt wysoką temperaturę.

i czemu nie usunąłeś tych wirusów? -.-

Opublikowano

Bo chce dojść do tego KTO MI SIE WBIŁ na komputer mam podejrzenia że to pewna osoba i chce tego dowieść ! i skąd moge wiedzieć ze ktos mi sie wkradl na kompa no to chyba proste nie skoro komputer mi sie sam wloczyl CO JEST NIE MOZLIWE i kilkakrotnie sie wylaczal programy jakies zostaly zainstalowane samodzielnie itp wiec to chyba hack na 100% ;]

Opublikowano

ja pierdole -.- sam pewnie włączyłeś przypadkowo kompa.. komputer ci się wyłączył bo pewnie temperatury na procku były zbyt wysokie. nikt ci się nie wbił. jakbyś miał jakiegoś keyloggera to by MBAM wykrył to! jedynie co wykrył to infekcje PUP których i tak nie wyjebałeś!

Opublikowano

Kurwa , jak mogłem , wlączyć sam komputer skoro leżałem i sie nagle włączył co mam w duchy zacząć wierzyć może teraz ;)))

1016 wirusów wyskakiwało coś że zablokowano jakieś polączenie czyli pewnie z osobą która sie zemną łączy ;] jeśli nie wiesz jak sprawdzić IP osoby która mi sie włamała na komputer to nie nabijaj postów bo i tak nie pomożesz !!!!!!

Opublikowano

skoro wiesz lepiej że ktoś ci się włamał na kompa to nie szukaj pomocy na tym forum. MBAM stworzył ci loga a w nim nie było żadnych informacji abyś miał keyloggera, stealery czy inne chujstwa.

wytłumacz mi jak ktoś może sterować wyłączonym komputerem! nie możliwe jest to. żaden z podzespołów nie jest uruchomiony. jedyne wyjaśnienie jest takie że albo sam przez przypadek włączyłeś kompa albo komp był na uśpieniu i nagle się obudził.

nawet gdyby ktoś ci się włamał na kompa to i tak nie sprawdzisz jego ip z jednego prostego powodu. osoba ta jest od ciebie mądrzejsza kilkukrotnie i używa programów które ukrywają ip.

Opublikowano

Mniejsza w to czyli nie idzie i niema takiej opcji żeby sprawdzić IP osoby która jest do nas podłączona '' nawet jezeli nie jest a to tylko wirusy '' Ale załużmy że jest to jak tej osoby ip sprawdzić ?

Opublikowano

można np. firewallem od comodo. przy próbie połączenia (ew. wysłania danych na jakiś serwer) firewall blokuje i pokazuje ip które chce się z tobą połączyć.

@down. sprawdzi o ile ip nie jest ukryte przez jakiegoś vpn'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...