Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić farmę slimów na SkyBlocku ?

TheDraquu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czytałem jedynie na zagranicznych stronach że trzeba zrobic na y40 platforme 40x40 , ale nie wiem czy to nadal działa , ponieważ wątek o tym był rok temu.

Pomóżcie jak najszybciej :D

28u0221.jpg

Opublikowano

Za bardzo się nie,da ponieważ musiało być to trochę duże :/

Ale spróbuj masz tu linka do filmu który pokazuje jak zrobić takowy generator

Pamiętaj,każda moja udzielona odpowiedz jest nagrodzona LiKe+LiKe

Opublikowano

mi wystarczyła platforma 20x20 + spawner golemów, slimeballi było tyle że niewyrabiałem zbierać

Opublikowano

ja miałem na wysokości 120, a chodził mi o mobspawner ustawiony na respienie golemów, jeśli się nie da go zdobyć, to zrób farmę villagerów, będą się one rozmnażać i co jakiś czas spłodzą golema

Opublikowano

Z villagerami będzie ciężko , bo w shopie na serwerze nie ma brodawek , blaze rodów , żeby odkazić villagera , a nettheru tez nie ma. Jedynie można zdobyć te itemki przez loterie która kosztuje 3 diaxy. (blaze rody już mam)

Zaczynam już robić platformę 40x40 na y40

28u0221.jpg

Opublikowano

Żeby ci się spawnowały slimy to wystarczy że stworzysz odpowiednio nisko platformę, chyba na wyskosci 17 w dół, a slimy to łatwo zabić

MINECRAFT LOGIC

mca.png

Opublikowano

znajdź biom bagien i zbuduj mob grinder (ale tam, gdzie jest woda to zostaw 3 kratki wody) poniżej 64 kratki to powinny slime'y się zrespić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...