Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] "Nowe" itemy bez modów ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak tylko głośno myśle :D

Gdy wpiszemy komende /give i wpiszemy ID przedmiotu który jest tylko na 1.7 ( np. kolorwe okna ) a będziemy na wersji 1.6.4 to dostaniemy przedmiot który wygląda jak różowy klocek, czyli bez tekstury.
Gdyby poprzez skrypt ten przedmiot nazwać np. "Klucz do baru" i na miejsce tego itemku dodać teksture.
Potem dodać plugin który wymaga pobrania serwerowego teksture packa.
Kiedy gracze wejdą na serwer z naszym txtpack i wezmą ten przedmiot to będą itemy których być nie powinno, i serwer jest bez modów :D

Co o tym myślicie ?
Pewnie nie wytłumaczyłem tego dobrze, ale pewnie wiecie o co mi chodzi :)

zloo.png

Opublikowano

Wydaje mi się że można wtedy zrobić tylko jedne "nowy item" bo chyba wtedy każdy blok z 1.7 zamieniony w ten blok bez teksturki będzie mieć to samo ID.

Czyli jeśli tak jest to nawet nie trzeba kombinować z wersjami tylko podmienić to ID bez tekstury na coś.

Opublikowano

Mi o to chodzi, nie chce kombinować z wersjami :D
Normalnie kazdy gra na 1.6.4 na serwerze, a teksturki są dodane na miejsce gdzie są puste ID

You know what i mean ? :D

zloo.png

Opublikowano

Nie chcę Cię zasmucić, ale:

Gdy próbujesz użyć /give na item z wersji 1.7 na wersji 1.6.4 wyskoczy Error a Ty nic nie dostaniesz

Nie jestem pewny, ale w pliku texturki nie ma textur właśnie tych przedmiotów.

Sam pomysł jest ambitny, ale nie do wykonania ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...