Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiecej FPS na moim Kompie

BedePro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanie

1.Da się jakoś zwiększyć fps podczas nagrywania filmików ponieważ podczas nagrywania FPS schodza mi do 10fps(Fraps)

normalnie to mam kolo 100FPS=optifine

info o moim kompie

Procesor:
Pentium® Dual-Core CUP E5400 @ 2.70GHz 2.69GHz
Ram:3GB
64-bitowy
Windows 7 ultimate
Kara graficzna: Intel® G41 Express Chipset

graphic.png

Opublikowano

Nie rozumiem, jaki render distance o czym to mówisz, z tego co wiem we frapsie nie ma takiej opcji.

@topic zmień program do nagrywania, fraps a szczególnie stare wersje bardzo obciążają komputer, spróbuj np. programem action, albo wymień sprzęt bo pierwszych lotów to twój komputer nie jest :)

Opublikowano

@UP

Te render to chyba opcja graficzna w minecraft :)

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Nie bo na takiej srtronie

Poziom wydajności karty graficznej może sprawiać, że normalną płynność grania będzie można osiągnąć tylko na niskich (ew. średnich) parametrach gry. Należy rownież pamiętać o zainstalowaniu najnowszej wersji sterowników karty graficznej. W przypadku, gdy nie możesz uruchomić gry, a powyższy wynik wskazuje na co innego, należy dla kart zintegrowanych, zwiększyć rozmiar pamięci buforowanej (w BIOS'ie).

inaczej render distance

graphic.png

Opublikowano

Jeśli chcesz jak najmniejszym kosztem to poszukaj 9800GT pograsz nawet w nowsze produkcje na niskich detakach :)

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Nie bo na takiej srtronie

Poziom wydajności karty graficznej może sprawiać, że normalną płynność grania będzie można osiągnąć tylko na niskich (ew. średnich) parametrach gry. Należy rownież pamiętać o zainstalowaniu najnowszej wersji sterowników karty graficznej. W przypadku, gdy nie możesz uruchomić gry, a powyższy wynik wskazuje na co innego, należy dla kart zintegrowanych, zwiększyć rozmiar pamięci buforowanej (w BIOS'ie).

inaczej render distance

Gadasz bzdury, nie wiem skąd to wytrzasnąłeś, ale pierwszy raz słyszę żeby ilość pamięci buforowanej nazywała się "render distance"... to jest właśnie odległość rysowania w twoim Minecrafcie, więc nie wiem kto ci doradzał, ale myli pojęcia. A jeśli już chcesz zmienić opcje graficzne dla większej wydajności, to ZMNIEJSZ render distance, nie zwiększ, bo będzie jeszcze gorzej.

Choć skoro używasz optifine'a, to i tak powinieneś mieć wszystko obniżone. Tu w grę wchodzi tylko zmiana grafiki.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...