Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana rozszerzeń dla leni

xdpl2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Kończąc tworzenie clienta często zmienia się rozszerzenie plików w pack. Jeśli pakujemy pliki tak jak ja, czyli jeśli mamy 200 plików to zmienianie rozszerzeń ręcznie jest męczące. Rozwiązaniem jest ten oto mały skrypt w batchu

@ECHO OFF
RENAME *.eix *.cos
RENAME *.epk *.tam
pause
Kopiujemy go do notatnika czy czegoś, zapisujemy jako xxx.bat i wklejamy do pack. Uruchamiamy i gotowe. (pause - naciśnij dowolny klawisz, aby kontynuować).
Tyle w temacie. Pytania zadajemy niżej.

haters_gonna_hate.jpg

ZcWbjGf.png

Serdecznie zapraszam :)

Opublikowano

hahahahahahahahahah tak to się już dawno nie uśmiałem .

To nie jest żaden TuT wstyd by mi było coś takiego wrzucać .

n\Nie prościej było by tak ?

ren *.ini *.epk
ren *.scr *.eix 

Opublikowano

Tylko że ten tut nie jest pełny bo żeby działały pliki z nowym rozszerzeniem to trzeba w rozpakowanym luncherze ( metin2.bin ) zmienić rozszerzenia bo bez tego nie ruszy :P

Opublikowano

Ludzie ... Ale wy potraficie być wredni. Takiego tematu nie było, on założył i podzielił się tym co ma. Teraz każdy wie jak jest lepiej, że to jest gorsze, a nikt tego nie dodał ... Teraz może komuś będzie łatwiej zmienić te rozszerzenia ? Więc ja daje like i niech temat zostanie jak już jest.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

hahahahahahahahahah tak to się już dawno nie uśmiałem .

To nie jest żaden TuT wstyd by mi było coś takiego wrzucać .

n\Nie prościej było by tak ?

ren *.ini *.epk
ren *.scr *.eix 

mozna zrobic tak jak napisal up ale tutek to za bardzo nie jest :P

Najlepsze jest to, że żaden z was nie miał o tym pojęcia przed publikacją tego poradnika.

Co do poradnika - wykonanie bardzo proste, jednak nikt wcześniej tego nie publikował.

Przydatna rzecz.

Opublikowano

@Sherer, nie mówię, że tyle mam tylko mówię, że mam dużo. Wolę sobie podpiac pod index po prostu

Mozna podpinac, chodz w praktyce lepiej zrobic jeden czy 2 duze packi (tak, te eix epk) i tylko je dodac do indexu (jest duzo bardziej klarownie).

Opublikowano

no całkiem to przydatne i dobrze że napisałeś bo przynajmniej gimby nie będą spamowali na gg jak to zrobić ;x

Mozna podpinac, chodz w praktyce lepiej zrobic jeden czy 2 duze packi (tak, te eix epk) i tylko je dodac do indexu (jest duzo bardziej klarownie).

ja mam takie coś i powiem ... że przydaje się takie sortowanie ;)

zhlcbruldbzlhazmcxjt.jpg

nlcEZxg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...