Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] VPS a DEDYK

VPS a DEDYK  

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lepsze/wydajniejsze VPS czy DEDYK ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, za pewne już wiecie o co chodzi z nazwy tematu, więc za dużo nie muszę tłumaczyć.

Chce się tylko spytać co lepiej VPS czy DEDYK. Proszę uiszczać swoje odpowiedzi w Ankiecie i w poście w tym temacie.

To tyle, Pozdrawiam

TiREX

Opublikowano

Serwer dedykowany ponieważ VPS to tylko fragment serwera dedykowanego z którego korzysta więcej osób. A do tego VPS jest droższy.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Wszystko zależy od tego, ile chcesz mieć slotów. Dla małych serwerów liczą się koszta, więc VPS będzie ok, jak chcesz duży serwer, to tylko dedyk. VPS też dzielą się na dobre i słabe zależnie od oprogramowania. VPS na KVM jest bardzo dobry, bo masz fizycznie wszystko to co daje maszyna, na OpenVZ operatorzy lubią naginać parametry.

Opublikowano

Jak najbardziej dedyk. Dostajesz wtedy wlasna maszyne i nikt inny ci jej nie obciazy oczywyscie jak chcesz zrobic wlasny serwer, stronke, ts'a itp.

585051449511123978085.jpeg

Opublikowano

stanowczo dedyk vps to można powiedzieć część dedyka, na dedyku masz dostęp do wszystkiego i z nikim nic nie musisz dzielić

Na serwerach znajdziesz mnie pod nickiem: Ogrodnik

Opublikowano

Dokładnie tak jak piszą wyżej.

VPS jest słabszy i mniej wydajny dlatego że jest to cześć (wydzielony fragmęt ) na dedyku z którego może korzystać kilka użytkowników naraz ;)

Kupując dedyka masz tylko i wyłącznie do niego dostęp ty i nikt inny z niego nie korzysta :)

Juni0r.jpg

Opublikowano

Zależy co chcesz postawić ;) Ja mam VPSa 3GB i daje rade pod serwer 40slotów ;) Lecz jeżeli chcesz coś więkeszego to stanowczo dedyk :)

Opublikowano

Nie, nie. Ja tutaj wole już bardziej dedyki 32 gb ram +. VPS są dobre na małe serwery typu pvp 100 slotów czy coś takiego, pozatym VPS jest na ovh za 10 zł więc to jest trochę śmieszne. Pozatym na VPS trudno jest wgrać własną domene, bo nie posiada własnych DNS.

,,Vape is good, vape is my life"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...