Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Lol jak sprawic by nie grzal sie laptop

mario5064

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

otoz problem z temp lapka pojawil sie po patchu 3.12
nic nie pomagalo wiec zrobilem formatowanie pobralem gamme boster 3 . Malo tego dalem laptop do przeczyszczenia i wymienienia past.
2 dni bylo dobrze po czym gdy gram rozgrywke dluzej niz 30min temperatura laptopa jest na tyle duza ze fps drastyczni spada do 5-15 i nie da sie grac. Gram na niskiej jakosci tak jak pisalem wczesniej laptop jest swiezo po formacie weic syfu na nim nie ma. Co mozna zrobic by LOL mniej "zameczal" laptop ? czy mapy "low fps" cos by tu pomagaly? poniewaz ja fps mam staly 60 lecz wlasnie problem polega w przegrzewaniu sie. CO ZROBIC? xD

Edit. Dodam tez ze przy zwiekszeniu sie temp wlasnie okolo 30min z czego slysze wiatraczek przestaje chodzic.

Opublikowano

czy wy ludzie czytacie ? pisalem ze na dniach byl na przeczyszczeniu i pasty tez byly.

To ci kurwa piszemy, że podkładka. Tylko kup porządną, za 100 zł.

Equalizerq_eune_51_5_logo.png

Shady

Opublikowano

Jeśli była zmieniana pasta to coś zostało zamontowane źle, lub została założona szajsna pasta. Oddaj laptopa do zaufanego serwisu jeśli nie umiesz zrobić tego sam.

Opublikowano

Moj lapek ma czasem 90 stopni i wszystko dziala sprawnie (do czasu) :D

@TOP

Wymien paste termoprzewodzaca na procesorze, zmien chlodzienie, kup podstawke z chlodzeniem (nie wiem czy to dziala, tylko slyszalem ze cos takiego istnieje)

Opublikowano

Też mam laptopa i wszystko mi działa sprawnie...

Oddaj po prostu do ,, biura napraw komputerowych '' i zapytaj się jak można zwiększyć wydajność itd itp...

v5fgbo.jpg

Chipsy cola gramy w lola

Opublikowano

Nie wiem czy sam to sobie zrobisz,

swojego rozebrałem na części pierwsze przeczyściłem,

następnie zrobiłem otwór pod chłodzeniem + filterek przeciwkurzowy :)

manewr polega na tym że laptop zasysał powietrze ciepłe (nagrzane) z wnętrza, a teraz z zewnątrz i tempy podczas BF3 to z 80 stopni :) a dochodził mi do 100stopni i się wyłączał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...