Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] riven late

Bezimiennnyy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy tylko mi sie wydaje czy riven strasznie traci w late? bo w early to czesto mam 3/0 i tak od 20 minuty zaczynam padac < kiedy są tf> jak nie traci to powiedzcie co mam robic

Opublikowano

Słabo grasz, Riven to TF'owy potwór, w pierdylard mass DMD, mass stun, tarcza co pare sekund skalująca się z AD, i ten pojebany ult. Zawsze gdy rozpoczyna się TF to odpalasz ulta na początek, i masz zajebisty DMG, potem drugi raz by dobić ADC/APC, tyle.

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png
Sygna usuwana już 4 razy, ciekawe przez kogo

Opublikowano

Słabo grasz, Riven to TF'owy potwór, w pierdylard mass DMD, mass stun, tarcza co pare sekund skalująca się z AD, i ten pojebany ult. Zawsze gdy rozpoczyna się TF to odpalasz ulta na początek, i masz zajebisty DMG, potem drugi raz by dobić ADC/APC, tyle.

dostaje np takiego stuna od liss i wpierdol od kazdego xD

Opublikowano

Nie umiesz grać i tyle dopiero DMG riven zaczyna się w mid/late taka prawda na początku TF'a włączasz ulta później żeby do nich dojść [ E ] masowo stunujesz ULT i Q dokańczasz

3kgaming.jpg

By: Lolled Girl

Zbieram [ + ]

Opublikowano

Uhm.. nie.. nic nie słabnie co wy za bzdury opowiadacie. Przed ważniejszymi tf'ami zawsze miej flasha ze sobą, możesz też zakupić ulepszenie na buty na niższy cd. Ult, zazwyczaj flashuje w tf'a, gdzie oneshootujesz carry, i lifestrealujesz się z itemów, lub będziesz miał taki damage że bez problemu wyjdziesz z shielem, 3x dash, pomocą teamu.

Riven nie robi engage, tylko robi clean-up, więc dokładnie patrz kto, kiedy zostanie zestunowany. Do tego staraj ciągle być na przodzie z farmą, bierz twoje golemy, możesz też wraithy czasami zabrać jak będziesz się wracał na linie, czy inne miniony grając po drugiej stronie. Czekaj zawsze do 6 lvl'a, potem możesz zrobić all in, lub jak grasz na coś typu jax, możesz szybciej bo masz większy damage.

P.S. Po co riven ma robić za tanka, skoro wtedy straci swój cały potencjał? Jedyne itemy, którą na nią viable to Spirit Visage, Omen, czy GA. Reszta jest zbędna, jak sunfire, który jest czasami u niektórych do zobaczenia..

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

a to nie tank powinien się pierwszy wbijać ? np taki malph albo coś a ty drugi i jedyne co do riven to frozenmalet albo GA a reszta full AD odpalasz ulta lecisz i jak są na low to jeszcze raz i tf win to też zależy od teamu bo jak masz nie ogar to jest focus support albo tank i twój adc się pierwszy wbija tak czasami jest

Opublikowano

a to nie tank powinien się pierwszy wbijać ? np taki malph albo coś a ty drugi i jedyne co do riven to frozenmalet albo GA a reszta full AD odpalasz ulta lecisz i jak są na low to jeszcze raz i tf win to też zależy od teamu bo jak masz nie ogar to jest focus support albo tank i twój adc się pierwszy wbija tak czasami jest

Kto powiedział że tank jest od wbijania się

Opublikowano

W late to słabnie lee sin, Riven jest dobra, aczkolwiek muszę przyznać ze gdy nie zgarniałem do 20 przynajmniej 2 killi to cieżko mi się grało, chyba że dobrze farmiłem to z górki :)

Opublikowano

Jeżeli przegrywasz linię, lub grasz na renektona, farmisz się. Zazwyczaj jest tak że renekton schodzi z linii bo wie, że wygrywa linię, więc ty farmisz, z 3 itemy będziesz mieć i potem w tf'ie jest useless. Doświadczyłem to na go4lola jak grałismy na HQ esports. Własnie tak zrobili, wyfarmiłem się, miałem większy level niż renekton i potem w tf'ie prawie że oneshootowałem sivir.

Opublikowano

dostaje np takiego stuna od liss i wpierdol od kazdego xD

No to chyba enemy mieli staty po 10/0 że się złożyłeś nawet na full focusie, bo z samej tarczy spokojnie tankujesz po 1K HP, i to przynajmniej do late gamu.

@Up - Przecież renekton dostaje od niej w pizde, wystarczy go złapać w stuna, jak właściwie wszystko, i już masz wygraną walkę.

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png
Sygna usuwana już 4 razy, ciekawe przez kogo

Opublikowano

Jeśli chcesz wiedzieć co robić to poogladaj sobie BoxBox'a jak gra riven.

Nie da się tracić nią w late. Ja częściej w Late bardziej ogarniam w tf'ach niż w early ;)

Opublikowano

Jeśli chcesz wiedzieć co robić to poogladaj sobie BoxBox'a jak gra riven.

Nie da się tracić nią w late. Ja częściej w Late bardziej ogarniam w tf'ach niż w early ;)

kto to jest boxbox?

Vanish odpal streama i zagraj riven ;D

Opublikowano

kto to jest boxbox?

Vanish odpal streama i zagraj riven ;D

Jak już to w piątek po szkolę, czyli o ~14, mam korki i inne.

Opublikowano

Riven nie słabnie tylko trzeba ją ogarnąć,wg. mnie częstym błędem jest wbijanie się na "chama'-wiemy że Riven nie jest tankiem więc powinno się nią wbijać jako jedna z ostatnich.Do tego wg. mnie powinno się zawsze obrać dobry focus,dobrze stunować i wykorzystać pasywka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...