Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze skanowaniem OTS'a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, próbuję znaleźć adres, gdzie mam przechowywaną wartość mp. Po wielu próbach niby udało mi się go znaleźć. Tyle tylko że pole value przybiera co chwilę inne wartości różnych zmiennych ze skills windows jak lvl, hp, exp, różne skile no i czasami wartość mp. Robię wszystko zgodnie z tutorialem cheatengine, z tego co przeczytałem na różnych forach znalezienie adresu hp czy mp powinno być banalnie proste, to skąd mój problem, może ktoś ma jakiś pomysł. Czyżby CipSoft wprowadził jakieś dodatkowe zabezpieczenia?

Opublikowano

refresh

Mój problem powoduje Base Address. Wiem już, że muszę znaleźć pointer, tyle tylko że nie mogę znaleźć żadnego adresu wartości. Gdy klikam next scan w Exact Value Scanning to mam wynik Found:0. Pomoże ktoś, już z tydzień szukam informacji na necie jak to przeskoczyć i ciągle stoję w miejscu. Potrzebuje tego bo mam kilka kodów prostych botów które chcę przetestować (w przyszłości rozbudować).

Opublikowano

Pointer stosuje się w przypadku gdy adres za każdym uruchomieniem programu się zmienia a nie jeżeli zmienia sobie wartości na inne co chwile, przynajmniej według mojej wiedzy. Jeżeli wartość co chwile się zmienia to znaczy że ten adres przyjmuje wartość jakiegoś innego więc musi być on gdzieś przechowywany, trudna sprawa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...