Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Problem] Rundll32.exe

Nter

Pytanie

Opublikowano

Witam wszystkich otóż mam pewien problem od paru dni mój komp jest strasznie zamulony tzn. sam procesor ciągle jest użycie 100% chociaż niemam odpalonych żadnych gier / programów itp. a dzieje się tak za sprawą rundll32.exe ... Wiem że chodzi o coś z bibliotekami dll ale nie moge wychwycić co ;/ wirus to też nie jest bo lokalizacja jest w system32. Przeskanowałem rejestry ccleanerem / fixerem niby coś wyczyściło ale dalej lipa z autostartu też wywaliłem zbędne programy. Jedyne co zauważyłem to przy wlączaniu systemu włacza się jakiś program .exe który zaraz znika i po tym właśnie zaczyna działać rundll32.exe miał ktoś może do czynienia z czymś takim ? Jeśli tak to prosze o pomoc :)

2579314424273501027542.png

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rundll32.exe włącza się jeśli w tle masz włączone okienko np. właściwości systemu ale wtedy nie zużywa tyle cpu. jeśli zużywa tyle cpu to zapewne wyłączyłeś jakieś usługi systemowe i rundll szaleje. cofnij system do momentu kiedy system działał dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...