Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Taniego VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Szukam TANIEGO VPSa na którym na spokojnie mógłbym pliki serwerowe tworzyć, odpalać serwer i testować (2 osoby, max 3). Ważne, żeby nie lagował, bo tego nie znoszę :P

Dumny członek MPCforum od 09 czerwca 2009 ;)

Opublikowano

OVH odpada, bo z tego co widzę, dostępne są tylko na nim ubuntu, centos, no i debian. Ja potrzebuję freebsd.

Czy na exone wystarczy taki z procesorem 2ghz, 512mb ram, 50gb pojemność dysku i 100gb transfer?

Bo sam link nie jest wyczerpującą odpowiedzią...

Opublikowano

Na exone bodajze za 30 zl biorac udzial w promocji mozesz zakupic vpsa na 3 miesiace ktory uciagnie ci pliki pod pare osob spokojnie

3npr.png

Odwiedź naszego fanpage oraz na profil na facebooku.

Opublikowano

2GHz procesor i 1GB ramu będzie git?

Za 52zł i z promocją będę miał na 3 miesiące.

Opublikowano

Siema! Szukam TANIEGO VPSa na którym na spokojnie mógłbym pliki serwerowe tworzyć, odpalać serwer i testować (2 osoby, max 3). Ważne, żeby nie lagował, bo tego nie znoszę :P

ten za 50 zł 2-3 osoby uciągnie , tylko jeżeli będziesz edytował pliki to restart serwera potrwa kilka minut , jest to dosyć żenujące jeżeli robisz edycje co kilka minut ..

Proponuję postawić na hamachi , 1 minutka i serwer zrestartowany .

jeżeli chodzi o ten serwer z exone.pl Restart trwa kilka minut , z innych stron nie testowałem .

Opublikowano

To wychodzi na to, że dalej mi nie pomogliście. Rzucacie mi linkami, a mi chodzi o konkrety co mogę kupić najlepiej do 50zł i żeby było najlepsze do edycji plików serwerowych. Żeby faktycznie nie chodziło jak... gówno :P

Opublikowano

To wychodzi na to, że dalej mi nie pomogliście. Rzucacie mi linkami, a mi chodzi o konkrety co mogę kupić najlepiej do 50zł i żeby było najlepsze do edycji plików serwerowych. Żeby faktycznie nie chodziło jak... gówno :P

Vps za 50 zł będzie kiepski do edycji .

Dlatego proponuje Ci , edytować na Hamachi a ewentualnie szukanie błędów na vps-ie .

Opublikowano

Gdybym chciał postawić na hamachi, nazwa tematu byłaby całkiem inna. Nie chcę porad, tylko chcę uzyskać odpowiedź.

Może ktoś o tym coś powiedzieć? Jakieś opinie? Oferta za 59zł jest całkiem ciekawa i znacznie lepsza niż na exone:

http://www.joi.pl/serwery-vps.html

Opublikowano

To nie znaczy, że muszę się tak bardzo ograniczać, przynajmniej nie będę miał problemów z lagami, prawda?

Chyba, że ten za 39zł byłby w porządku? Nie chcę, aby było tak, jak ktoś wspomniał wyżej, że na zresetowanie systemu będę musiał czekać kilka minut.

Opublikowano

ten za 50 zł 2-3 osoby uciągnie , tylko jeżeli będziesz edytował pliki to restart serwera potrwa kilka minut , jest to dosyć żenujące jeżeli robisz edycje co kilka minut ..

Proponuję postawić na hamachi , 1 minutka i serwer zrestartowany .

jeżeli chodzi o ten serwer z exone.pl Restart trwa kilka minut , z innych stron nie testowałem .

Kolego mój znajomy ma z exone za 21zl i trzyma na tym 50os dla znajomków ;)

Legenda Metin2!

sig_team.png

Opublikowano

To w końcu jak to jest? Proszę osób, które nie miały do czynienia praktycznie z serwerami VPS o których się wypowiadają o nie wypowiadanie się na ten temat. AmbrozjaMt2 mógłbyś coś więcej napisać?

@Shiva

Taka promocja na exone... "Promocja skierowana dla firm i instytucji."

Opublikowano

Sam posiadam najniższą opcję w exone.pl za 29zł, w chwili obecnej gra (testuje) 13 osób online i serdecznie polecam. Jedyna wada to instalacja portów i MySQL około 2h ale to jest jednorazowa instalacj.

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

Opublikowano

Exone nie jest takie wcale zle co mowicie, ja polecam exone oczywiscie to jest moja opinia. Ale dam ci przyklad np kupisz maszyne za 100 zl w innym hostingu a w exone dajmy to za 30zl i co sie okaze ze ta tansza moze chodzic lepiej. Polecam exone, oczywiscie jak sie nie przekonas to sie nie dowiesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...