Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Essentials - Kolorowe pismo rang.

damon206

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli chcecie mieć na swoim serwerze koorowe pismo rang, przeczytajcie ten temat.

Defaultowo w essentials jest ustawione, żeby rangi pisały standardowym kolorem, tj. białym. Jeżeli chcecie, żeby np. Admin pisał na kolor czerwony, zaraz dowiecie się, jak to zrobić.

Aby wszystko działało, wymagane są dwa pluginy: Essentials oraz PermissionEx, gdy już mamy ustawione PermissionEx według swoich potrzeb, bierzemy się za ustawienie pluginu Essentials.

Wchodzimy w folder plugins, później w Essentials, i plik config.yml otwieramy za pomocą Notepad++, lub innego programu. Schodzimy na linijkę 425, i szukamy czegoś takiego:

group-formats:
# Default: '{WORLDNAME} {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}'
# Admins: '{WORLDNAME} &c[{GROUP}]&r {DISPLAYNAME}&7:&c {MESSAGE}'

Usuwamy całe dwie linijki tzn:

# Default: '{WORLDNAME} {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}'
# Admins: '{WORLDNAME} &c[{GROUP}]&r {DISPLAYNAME}&7:&c {MESSAGE}'

A następnie wpisujemy tam swoje rangi (takie jakie mamy w PermissionEx).

Przykładowo:

group-formats:
Admin: '&c{DISPLAYNAME}&c: &c{MESSAGE}'
Mod: '&c{DISPLAYNAME}&c: &c{MESSAGE}'
Gracz: '&f{DISPLAYNAME}&f: &f{MESSAGE}'

UWAGA!

Pamiętajcie, aby wypisać tam wszystkie rangi, w przeciwnym wypadku gracze o randze takiej, której nie wypisaliście nie będą mogli pisać na czacie.

To wszystko, dziękuję, i pozdrawiam.

Zapraszam na craftzone. IP:  s7.crafthost.pl:27169

Opublikowano

Ach ty ;d Ukradłeś mi pomysł na poradnik ;) Mógłbyś dodać jakieś screeny, bardziej to opisać. Proponuję dodać confg do znacznika code. Użycie:

[code]Tekst[/.code]
Bez . przed / ;)

Nie zniechęcaj się ;) Pisz dalej poradniki i staraj się wykonywać to jak najlepiej. Z czasem samo przyjdzie ;) Lajk za starania.

Opublikowano

Przepraszam, nie widziałem Twojego poradnika ;/, Dzięki za lajka ;)

Źle mnie zrozumiałeś ;) miałem zamiar zrobić taki poradnik, ale mnie wyprzedziłeś ;)

Opublikowano

0 grafiki, 0 kolorków, wszystko się brzydko prezentuje. Nie wysiliłeś się pisząc tego TuT-a, trochę jest mało przydatny bo gdybyś nie wiedział to każdy teraz filmik na yt odpowiada na to pytanie.

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

"bo gdybyś nie wiedział to każdy teraz filmik na yt odpowiada na to pytanie.", znajdź mi filmik z odpowiedzią na to pytanie. Co do wysilania się, Ty się wysilasz gdy robisz kupę. Masz ładnie opisane, jeżeli jesteś choć trochę inteligentny na pewno po przeczytaniu tego "TuT'a" będziesz wiedział o co chodzi. Według Ciebie jak ktoś nie da zdjęcia, to znaczy, że się nie wysilił? Mogłem walnąć zdjęcie i zakończyć robotę, a ja opisałem ładnie i szczegółowo, więc nie wiem o co się przypierniczasz. Pozdrawiam.

Zapraszam na craftzone. IP:  s7.crafthost.pl:27169

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...