Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LaunchPad ?

SzybkiVlog

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zastanawiałem się nad zakupem launchpada

( takie urządzenie któro ma 9 lub 16 guzików i pod każdy guzik poprzez PC można dodać dzwięki, zapętlać bity itp )
na allegro dostępne są już za 500 - 900zł

Szczerze mówiąc, chciałbym to kupić jako zabawkę, fajnie by było czasami na domówce podłączyć i "popisać się" :D
Czy sam launchpad wystarczy żeby stworzyć jakieś podstawowe melodie ? :)

zloo.png

Opublikowano

Lunchpad ? Może sampler... jak zwał tak zwał. Owszem, możesz stworzyć "jakieś" melodie, jednak trzeba być bardzo obeznanym pod względem muzycznym i mieć dobry słuch, jak chcesz jechać na dłuższą metę. Moim zdaniem to niepotrzebny wydatek, ponieważ to dobra zabawka na pewien czas, ale szybko się może znudzić lub po prostu nie będziesz umiał jej wystarczająco obsługiwać. Może być to dodatek do sprzętu. Moim zdaniem lepszym wydatkiem będzie kupienie sobie CDJ-ta (decka) i pobawienie się muzyką. Ewentualnie effectbox (jednak licz się z ceną) lub tani kontroler DJ.

Opublikowano

@up heh... "jakieś" dzwięki ?

Jeśli uda ci się obeznać na launch padzie aż tak - http://www.youtube.com/watch?v=yXLL46xkdlY to uwież mi że nie dość że będziesz wymiatał na domówcę to jeszcze do tego sporo zarobisz na własnych kawałkach, oczywiście że się opłaca kupić, na samym telefonie stworzysz super utwór a co dopiero na takim padzie.

Opublikowano

Ojj... żeby śmigać jak sonic, trzeba mieć niesamowite umiejętności pod względem muzycznym i ruchowym. Samo posiadanie, nic mu nie daje. Trzeba najpierw wieeele ćwiczyć. Doświadczenie to podstawa. Jeżeli kolega wie, że jest uzdolniony muzycznie lub miał styczność z takimi urządzeniami, może próbować... Proponuję jednak zacząć od czegoś łatwiejszego.

Opublikowano

Hola hola... Masz na myśli rozkręcenie całej parapetówki luchpadem ?! Chyba nie jestem zbyt aktualny...

A co do nauki, to jak już wspomniałem, zależy od uwarunkowań osobistych.

Opublikowano

Po co kupować launchpada? Na iPad mini jest DARMOWA aplikacja. Ją się nią bawie- jest śmiesznie prosta, z gotowymi samplami itd. I nieźle mi idzie :) podstawa to wyczucie rytmu, żeby wiedzieć kiedy co nacisnąć. Myślę że jak sie nauczysz obslugi będzie eksgra :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...