Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z Pixel Shader.

lol1199

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepraszam, jeśli zły dział, to mój pierwszy post na forum.

Otóż, chodzi o to że posiadam kartę Radeon 9500 Pro, która powinna obsługiwać Pixel Shader 2.0.

Jednak kiedy odpalam lola, którego chcę zainstalować, wyświetla mi się coś takiego:

by1ts1.jpg

Więc nwm o co chodzi, jeśli pisze że owy Pixel Shader obsługuje.

Komputer to:

Intel Celeron D330 2,6Ghz

1,.5GB ram DDR

Grafika: Radeon 9500 Pro

System Windows XP SP3

Czekam na odpowiedź, ewentualnie pomoc.

Opublikowano

Wgrywałem sterowniki z płyty którą dostałem, a teraz wgrałem z: http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy1&os=Windows%20XP%20-%20Professional/Home&RenderOnServer=true

I wybrałem: Catalyst Software Suite.

Jednak problem znikł, na razie się instaluje. Jeśli problem wróci to napisze, więc proszę o nie zamykanie tematu. Dziękuje. :)

Te drugie też pobierz ;)

Opublikowano

Niby się instaluje na razie, chciałem zapytać czy wgl ruszy lol na takim komputerze?

Jeżeli twoja karta nie obsługuje Pixel Shaders 3.0 która jest wymagana do League of Legends nie zagrasz.

8372383248.png
Opublikowano

Niby się instaluje na razie, chciałem zapytać czy wgl ruszy lol na takim komputerze?

W sumie procek i tak jest słaby,więc nawet jeśli byś odpalił to 20 fps'ów,w gre wchodzi wymiana procka + karty.

Opublikowano

Jeżeli mam być szczery, to powiem Ci, że za twojego pc'ta nie wiem czy dałbym 300zł... Daruj sobie LoL'a na tym komputerze...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...