Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Siłownia .

Gość Kacperovsky.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam takie zapytanie . Jak chodzić na siłownie to robić jakieś odstępy . Bo na kanale ZapytajTrener'a na yt taki kulturysta , Michał Karmowski chyba chodzi codziennie, więc nie wiem :D

Opublikowano

mięsien potrzebuje regeneracji , podczas treningu dohodzi do mikrouszkodzen następnie podczas odpoczynku naprawia sie i rosnie

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

No np.

Poniedziałek - Klata/Plecy

Środa - Biceps/Triceps/Nogi

Piątek - Brzuch/Kardio

Niedziela - Bieganie :)

Opublikowano

już lepsze nbędzie połączenie Klata/plecy, biceps/triceps, barki/nogi :) Mięsnie potrzebują 24 godzin na regenerację, dlatego ćwiczę dodatkowo jeszcze raz w tygodniu plecy i klate :)

Opublikowano

Ja mam Poniedziałek biceps/klasa środa barki/plecy piątek nogi/triceps i jest ok , nie cwicz codziennie bo tak jak koledzy wyżej mówili miescie potrzebują 1 dzien regeneracji

Opublikowano

Jak robisz mase to ćwicz codziennie,potem jak robisz siłe to przerwa 1 dzień,a na rzeźbę też bez przerwy.

Opublikowano

Jak robisz mase to ćwicz codziennie,potem jak robisz siłe to przerwa 1 dzień,a na rzeźbę też bez przerwy.

Mase mam, robie rzeźbę, czyli bez przerwy? codziennie zapierdalać ? :D

Opublikowano

Mase mam, robie rzeźbę, czyli bez przerwy? codziennie zapierdalać ? :D

Tak,wg. mnie rzeźba nie potrzebuje regeneracji,ja osobiście się wyrzeźbiłem w miesiąc,tylko przerwa w niedziele-z dużymi efektami.

Opublikowano

Polecam mój plan.

Poniedziałek: Klata, Biceps

Wtorek: Plecy

Sroda: Wolne

Czwartek: Triceps

Piatek: nogi, barki

Juz 5 miesiac idzie na tym planie i nie narzekam : )

skpUo.png

Opublikowano

Zależy jaką masz mase, bo jak jesteś gruby i masz tkankę tłuszczową 25 % + to nie masz masy mięśniowej tylko masz masę do zrzucenia. Jak kolega wspomniał - robiąc trening na siłę i mase najlepiej robić sobie jednodniowe przerwy między treningami i ćwiczyć wszystkie partie mięśni. Jeżeli robisz redukcje to możesz w zasadzie chodzić codziennie, jeżeli podołasz.

Opublikowano

Zależy od twego plany jeżeli to będzie split to jeżeli poszczególnie rozdzielisz partie to możesz ćwiczyć codziennie, bo gdy będziesz ćwiczył jedną partie, to druga która np. była ćwiczona dzień wcześniej będzie się w tym czasie regenerować.

Jeżeli będzie to FBW to myślę, że 3 razy w tygodniu. W dużej mierze zależy to od twoich genów.

A jeżeli to będzie np. Push/pull/legs to możesz ćwiczyć tym planem 3 lub 6 razy w tygodniu i tu też dużo zależy od twojej genetyki.

Opublikowano

Ja chce wyrzeźbić mięsnię, bo mase mam . Czyli codziennie ?

Opublikowano

Nie.
Polecam trening Push/pull/legs 3 razy w tygodniu:
Poniedziałek, środa, sobota.
A we wtorek, czwartek, niedziele aeroby po 50 min.

Oczywiście samym treningiem nic nie wskórasz.
Potrzebujesz diety z ujemnym bilansem kcl.

I tak z ciekawości o twoją masę to jaki masz staż ?
Wzrost?
Wagę?
BF?

Opublikowano

Jesli jestes poczatkujacy to oczywsicie 3 razy w tygodniu w zupelnosci wystarcza.

Miesien calkowicie regeneruje sie co 48h i nikt mi nie powie ,ze tak nie jest

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...