Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalacja najnowszego Androida na LG E400

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem dziś telefon LG-E400 i stąd moje pytanie czy jest możliwość instalacji najnowszego Androida na tym że telefonie ?Szukałem tego modelu na str Androida , a na YT same portugale ;c

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

A więc najpierw root:

Później trzeba wgrać ClockworkMod Recovery:
1. Pobierz apkę ROM Manager:

2. Uruchom ją i stuknij w opcję "Zaflaszuj ClockworkMod Recovery".
3. Następnie wybierz swój model telefonu "LG Optimus E400"
4. Cierpliwie czekaj.
5. Po zaflaszowaniu przejdź do instalacji CM.

Instalacja CM:
1. Ściągnij najnowszą wersję CM na L3 z oficjalnej strony:

2. Pobierz też GAPPSy czyli podstawowe aplikacje Google takie jak Sklep Play. Dla twojego telefonu będzie to:

3. Wgraj pliki "cm-9-XXXXXXXX-NIGHTLY-e400.zip" i "gapps-ics-XXXXXXXX-signed.zip" na kartę SD. Nie wrzucaj do żadnego folderu.
4. Wyłącz telefon.
5. Włącz go przytrzymując kombinację przycisków Vol Up (przycisk głośności) + Home (główny przycisk na środku) + Power (przycisk u góry). Trzymaj tą kombinację, aż ekran mrugnie.
6. Zejdź przyciskami głośności do opcji wipe data/factory reset i zatwierdź przyciskiem Power (przycisk zasilania).
7. Następnie zejdź do pozycji "Yes" i zatwierdź.
8. Później zejdź do pozycji "wipe cache partition" i zatwierdź wszystko tak samo jak wcześniej.
9. Wybierz pozycję "install zip from sdcard" --> "choose zip from sdcard" i wybierz swój plik "cm-9-XXXXXXXX-NIGHTLY-e400.zip". Po załadowaniu wybierz też plik "gapps-ics-XXXXXXXX-signed.zip".
10. Na zakończenie wybierz pozycję "reboot system now".

Gotowe. CM zainstalowany. Mam nadzieję, że pomogłem. Pozdro! biggrin.png

źródło 
http://forum.android.com.pl/f831/jak-wgraae-cm-9-nightly-330565/
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam zrobiłem tak jak napisałś i mój telefon nie chce się włączyć wyskakuje mi przepraszamy nie mozna uruchomić aplikacji com,android. LGSetupWizard

edit : Moja wina przepraszam dopiero teraz doszedłem że plik CM nie pobrał mi się do końca więc nie był kompletny i nie instalował się cały :P teraz telefon śmiga na nowym androidzie 4.0.4 cm wielkie dzięki za pomoc  :)

Opublikowano

Ajj, szkoda, że pokusiłeś się o wgranie andka tak szybko. Po pierwsze, starsze telefony mogą nie udźwignąć nowego systemu, po drugie, o ilesię dobrze orientuję, wgrywanie na własną rękę nie jest do końca legalne i można utracić przez to gwarancje(?). Ja niestety Ci w tym nie pomogę, spróbuj usunąć tą aplikację z poziomu komputera (o ile tak się da, od roku nie miałem styczności z Andkiem, więc nie pamiętam(.

Opublikowano

Ajj, szkoda, że pokusiłeś się o wgranie andka tak szybko. Po pierwsze, starsze telefony mogą nie udźwignąć nowego systemu, po drugie, o ilesię dobrze orientuję, wgrywanie na własną rękę nie jest do końca legalne i można utracić przez to gwarancje(?). Ja niestety Ci w tym nie pomogę, spróbuj usunąć tą aplikację z poziomu komputera (o ile tak się da, od roku nie miałem styczności z Andkiem, więc nie pamiętam(.

Jak to nie jest legalne. Jest w 100% legalne, to otwarty system. Gwarancje się rzeczywiście traci, ale można przywrócić.

Jaką apkę ma usunąć? LG Setup Wizard? Przecież to już działa. Przez kompa się nie da usunąć, tylko root.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

@2up

"od roku nie miałem styczności z Andkiem" tss ;'3 przecież takie sprawy jak to że wgranie costum ROM'a jest  legalne lecz przy tym tracisz gwarancje nie jest raczej trudne do zapamiętania... wgrywasz na własną odpowiedzialność a w razie "w" można KDZ wgrać oryginałke >LEL<

21278_23_03_12_11_09_58.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Wie może ktoś czemu nie mogę zainstalować ROM Manager? Na stronie sklepu jest napisane, że jest za chwilę się zainstaluje ale nic się po tym nie

dzieje.

Opublikowano

Witam. Wie może ktoś czemu nie mogę zainstalować ROM Manager? Na stronie sklepu jest napisane, że jest za chwilę się zainstaluje ale nic się po tym nie

dzieje.

Zainstaluj z poziomu telefonu.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

nie ma i nie będzie 

wszystkie dostępne przeróbki opierają się zawsze na starym androidzie zmieniając interfejs a nie wersje systemu. ogólnie to bezsens nawet instalować, telefon działa wolniej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie ma i nie będzie 

wszystkie dostępne przeróbki opierają się zawsze na starym androidzie zmieniając interfejs a nie wersje systemu. ogólnie to bezsens nawet instalować, telefon działa wolniej

z tym ze działa wolniej to sie nie zgodze bo mi lg-e400 znacznie przyspieszył , jedynie jaka wade widze to wyłaczajacy sie co jakis czas transfer danych

Opublikowano

Mam takie pytanie. Zainstalowalem tego androida z karty pamieci i wszystko oki ale karte musialem wyjac i teraz nawet zdj nie moge zrobic . Probowalem podlaczyc tel pod kompa i skopiowac pliki zip na tel ale nie moge nic skopiowac na tel. Jakis pomysl jak katalog glowny zmienic na pamiec tel a nie karte sd

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A więc najpierw root:

Później trzeba wgrać ClockworkMod Recovery:

1. Pobierz apkę ROM Manager:

2. Uruchom ją i stuknij w opcję "Zaflaszuj ClockworkMod Recovery".

3. Następnie wybierz swój model telefonu "LG Optimus E400"

4. Cierpliwie czekaj.

5. Po zaflaszowaniu przejdź do instalacji CM.

Instalacja CM:

1. Ściągnij najnowszą wersję CM na L3 z oficjalnej strony:

2. Pobierz też GAPPSy czyli podstawowe aplikacje Google takie jak Sklep Play. Dla twojego telefonu będzie to:

3. Wgraj pliki "cm-9-XXXXXXXX-NIGHTLY-e400.zip" i "gapps-ics-XXXXXXXX-signed.zip" na kartę SD. Nie wrzucaj do żadnego folderu.

4. Wyłącz telefon.

5. Włącz go przytrzymując kombinację przycisków Vol Up (przycisk głośności) + Home (główny przycisk na środku) + Power (przycisk u góry). Trzymaj tą kombinację, aż ekran mrugnie.

6. Zejdź przyciskami głośności do opcji wipe data/factory reset i zatwierdź przyciskiem Power (przycisk zasilania).

7. Następnie zejdź do pozycji "Yes" i zatwierdź.

8. Później zejdź do pozycji "wipe cache partition" i zatwierdź wszystko tak samo jak wcześniej.

9. Wybierz pozycję "install zip from sdcard" --> "choose zip from sdcard" i wybierz swój plik "cm-9-XXXXXXXX-NIGHTLY-e400.zip". Po załadowaniu wybierz też plik "gapps-ics-XXXXXXXX-signed.zip".

10. Na zakończenie wybierz pozycję "reboot system now".

Gotowe. CM zainstalowany. Mam nadzieję, że pomogłem. Pozdro! biggrin.png

źródło 
http://forum.android.com.pl/f831/jak-wgraae-cm-9-nightly-330565/

podczas próby rootowania wyskakuje za każdym razem "FAILED" a jako, ze nie znam się na tych rzeczach i nie mam pojęcia co robić a chciałabym spróbować z tym androidem to moze gdyby ktoś mógł mi pomóc krok po kroczku by się udało ;>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...