Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wzór, blokada telefonu, WAŻNE!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mój brat dzisiaj pobawił się moim telefonem, tak, że go zablokował. Po 20x złej kombinacji wyskoczyły pola do zalogowania się do Google. Spoko, luz. Dane pamiętam, kliknąłem i przytrzymałem "POWER", włączyłem tam Internet, próbuję się zalogować - "złe dane", przy czym na gmail/google, na laptopie loguję się bezproblemowo na te dane. Przeszukałem pół internetu, sporo się dowiedziałem, ale nic nie wskóralem... Czytałem o ABD, doszedłem do zainstalowania USB i WEB driverów, ale nie wiem co dalej, mimo poradników. :x / Czytałem też o hard-resecie, dochodzę do "biosu", wybieram coś tam, a w następnym kroku factory [...] / wipe [...], wyskakuje niebieski napis na pół ekranu "REVOLUTIONARY" i nic się nie dzieje, przeczekałem raz 45min, nic... Zresetowałem, nadal trzeba podać hasło, nie mam pojęcia o co chodzi... Dane mogą zostać utracone, kontakty mam zapisane na SIM, zaś całą resztę na SD. Telefon to HTC Wildfire S. Moje pytanie brzmi, jak obejść ten zasrany wzór, albo jakim sposobem zalogować się do google..?

Reaver & Larron

Twórca rangi Moderator WWW, MPC Coders Team, Gold Member.

Opublikowano

1. Włącz telefon i przytrzymuj przycisk home [włacz + Home]
*. Jeżeli wyskoczy Ci trójkąt z paczką wciśnij: ALT + L
(tym sposobem przechodzisz w menu recovery- jeżeli je masz to omiń gwaizdkę)
2. Wybierz trackbalem "Wipe/Factory reset" (potwierdź Home)
3. Reboot

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

1. Włącz telefon i przytrzymuj przycisk home [włacz + Home]

*. Jeżeli wyskoczy Ci trójkąt z paczką wciśnij: ALT + L

(tym sposobem przechodzisz w menu recovery- jeżeli je masz to omiń gwaizdkę)

2. Wybierz trackbalem "Wipe/Factory reset" (potwierdź Home)

3. Reboot

Fajnie, pięknie. Czyli jak wyskoczy mi REVOLUTIONARY, to mam zrobić reset telefonu, czy potwierdzić jakimś klawiszem - HOME? Ten sam poradnik widziałem, kajś w necie. :x

Reaver & Larron

Opublikowano

Podczas włączania używasz tej kombinacji. :) Przetrzymujesz Home + Power jak włączasz do chwili pokazania się okienka. Jak nie zatrybi za pierwszy razem wyjmij baterię.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Podczas włączania używasz tej kombinacji. :) Przetrzymujesz Home + Power jak włączasz do chwili pokazania się okienka. Jak nie zatrybi za pierwszy razem wyjmij baterię.

Wiesz, że do biosu wszedłem dzisiaj już ze 100 razy? A baterię wyciągałem 200 razy. Wejść tam wejdę, tylko nie wiem do końca z tym WIPE.. Ale dzięki.

Reaver & Larron

Opublikowano

Tam jest zabezpieczenie przed wipem, musisz potwierdzić tam gdzieś Yes to all, a poruszasz się strzałkami od głośności.

Opublikowano

Tam jest zabezpieczenie przed wipem, musisz potwierdzić tam gdzieś Yes to all, a poruszasz się strzałkami od głośności.

Wchodzę w wipe, zatwierdzam, jak zwykle, nie mam żadnego zabezpieczenia, wyskakuje mi od razu ten napis, co wyżej napisałem i tyle. Wiem, że poruszam się tymi "strzałkami", przecież już, któryś raz z zrzędu piszę, że tak robiłem! -.-

Reaver & Larron

Opublikowano

Może masz recovery jakiś zwalone, w tej chwili to możesz jedynie wgrać softa od nowa.

Opublikowano

Może masz recovery jakiś zwalone, w tej chwili to możesz jedynie wgrać softa od nowa.

Potrafisz mi z tym pomóc?

Reaver & Larron

Opublikowano

Ja w swoim telefonie ogarnąłem, ale żeby tak wytłumaczyć to nie jestem w stanie.

Poczytaj tutaj, na dobrym forum o androidach,

http://forum.android.com.pl/f365/instalacja-roma-w-na-htc-wildfire-s-2012-update-31-05-2013-a-277018/

Hm. Zrobiłem hard-reset, inną opcją. Teraz wszystko jest fabryczne, tylko jak chcę odblokować, to widzę logo HTC, zamiast pulpitu. xD

Reaver & Larron

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...