Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Problem z graniem, mało fps - Laptop

Tshibe95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktulanie korzystam z laptopa firmy Dell.
Dell Latitude E6400, moje pytanie czy na tym laptopie mozna grac w lola na min, 30 Fps, jezeli tak to co mam zrobic aby tyle miec. Bo gdy wchodze do gry jest 40 fps, pojawiaja sie miniony i fps skacza z 1-10. No i poprostu sie nie da grac..

Tu jest link do zdjecia, z everesta :

http://www.iv.pl/images/70457411111446912175.png

+
ten laptop z wlaczona przegladarka ma 90% zuzycia CPU..

Opublikowano

Zmniejsz ustawienia graficzne na najniższe,wyłącz synch. pionową,ustaw w liczbie klatek "nieogarniczona" oraz wyłącz dźwięki.

Opublikowano

Nie wiem, ja mam bardzo słabego lapka, a mam około 30 fpsów. Aczkolwiek już czekam na nowego, ale długo cisnęłam na tym.

Ustawienia mam na najsłabszych możliwych i jakoś idzie :P

Opublikowano

Masz laptopa biznesowego on nie służy do gier. już pomijając fakt jego wydajności, to takimi zabawami to możesz go co najwyżej usmażyć. Słaba grafika, słabe chłodzenie nie tędy droga...

Opublikowano

Spróbuj pobrać Razer Game Booster i zaktualizować sterowniki do karty.

Takie coś się nazywa moim zdaniem nabijanie postów bez przeczytanie postów wyżej lub bez wiedzy na dany temat. Programy typu booster zwalniają tylko pamięć ale nie pomogą w akceleracji graficznej. A aktualizacja do tej jak ty to nazwłeś "Karty" chyba chipsetu graficznego czyżby integry nic nie da ponieważ jest ona dostosowana do pracy przy aplikacjach okienkowych nie wymagających dużej wydajności. Lecz polecam poczytać to co podesłałem wyżej. Ponieważ niektórym się noga powineła i kupili gnioty lub komuś wcisneli a tam jest ładny software zwiększający wydajność Inteli graficznych mobinych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...