Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki lepsze od beats by dr. Dre

misiek27100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy macie jakieś słuchawki godne polecenia yakie same, lub lepsze od beats by dr. Dre? Takie maksymalnie do 500zł. Z góry dziękuję

Dodam, że fajnie by było jakby miały dobry bas, słucham z telefonu i komputera. Mogą być z mikrofonem, ale lepsze, lub takie same od beats by dr. Dre.

Opublikowano

Chodzi ci o słuchawki nauszne czy douszne / dokanałowe ? Jaki telefon, jaka karta dźwiękowa ? Jeżeli chcesz mieć dobre słuchawki do muzyki, nie spodziewaj się, że będą one miały mikrofon, chyba że takowy sobie dokupisz (może być przyczepiany, stojący). Proszę precyzować.

Opublikowano

Nadal nie wiem jakie chcesz słuchawki, ale...

Douszne (dokanałowe):

- Brainwavz Alpha cena ok. 80zł,

- Pioneer SE-CL711-K cena ok. 80zł,

- NuForce NE-600X ok. 100zł,

- Brainwavz S1 cena ok. 200zł.

Nauszne:

- Superlux HD681 Evo V2 cena ok. 170zł,

- Pioneer SE-MJ751 cena ok.230zł

- AKG K540 cena ok. 300zł

Oczywiście pamiętałem o tym, że mówiłeś o "dobrym basie". Mogę podesłać jeszcze kilka interesujących modeli. Jeżeli będą potrzebne linki, pisz :)

Opublikowano

Dzięki wielkie, jakbyś mógł to możesz podesłać jeszcze trochę. Przepraszam, że nie napisałem jakie chcem, chodzi o nauszne. Aha nie musisz dawać linków :)

Opublikowano

Popatrzałem chwilkę i na pierwszy rzut ok opinie przemawiają za pioneerami. Na wygląd są przepiękne, tak jak Superlux´y. Czytałem też, że AKG to Chińskie podróby. :)

Opublikowano

Tak jak pisałem w poprzednim temacie. Ja porównując sprzęt firm "kogucik" i wiodących w danej branży, nie zastanawiam się. Wiem, że słuchawki Pioneera będą grały dobrze i tak samo będą wykonane. Jeżeli chodzi o Superluxy, posiadam model HD681 i jestem wielce zadowolony, ponieważ nie spodziewałem się tak dobrze technicznie zrobionych słuchawek poniżej 100zł. Teraz czekam na dostawę HD681 Evo V2 i mam nadzieję, że będą jedynie lepiej wykonane, ponieważ (niestety), ale po prawie pół roku używania słuchawki (mimo dbania o nie) są pouszkadzane (popękany plastik na pałągach, pady ze "skóry" oraz pasek który opiera się na głowie). Jeżeli chodzi o AKG, to nie wiem gdzie wyczytałeś, że to "chińska podróba" ale mogę powiedzieć, że tak nie jest. Słuchawki może nie są tak porządnie wykonane jak np Pioneerowskie, ale do ich grania raczej się nie przyczepisz. Możesz jeszcze spojrzeć na produkty Senheiser-a (za którymi osobiście nie przepadam) ponieważ także mają sporo ciekawych słuchawek w rozsądnych cenach.

Oczywiście, jeżeli chcesz uzyskać na prawdę dobry, czysty dźwięk, nie możesz polegać na samych słuchawkach. Ścieżka, którą przechodzi dźwięk musi być równomiernie dobra. Poczynając od nagrania utworu, przez kartę dźwiękową lub DAC-a, kable oraz odbiorcę ostatecznego, słuchawki. Jeżeli będziesz słuchał przez telefon, będzie to głównie zależeć od nagrania. W dzisiejszych czasach dobry telefon, zastępuję MP3 :)

Opublikowano

Ok, te pioneery zdają się najlepsze. Porównam jeszcze te słuchawki po parametrach. Mój telefon spokojnie zastępuje mp3. Ogólnie jest to strasznie trudny wybór. Dzięki wielkie ;)

Opublikowano

Nadal nie wiem jakie chcesz słuchawki, ale...

Douszne (dokanałowe):

- Brainwavz Alpha cena ok. 80zł,

- Pioneer SE-CL711-K cena ok. 80zł,

- NuForce NE-600X ok. 100zł,

- Brainwavz S1 cena ok. 200zł.

Nauszne:

- Superlux HD681 Evo V2 cena ok. 170zł,

- Pioneer SE-MJ751 cena ok.230zł

- AKG K540 cena ok. 300zł

Oczywiście pamiętałem o tym, że mówiłeś o "dobrym basie". Mogę podesłać jeszcze kilka interesujących modeli. Jeżeli będą potrzebne linki, pisz :)

kolega ma słuchawki z akg i są zarąbiste polecam je

Opublikowano

Niestety nie ma lepszych niż Beats By Dre jeśli chodzi o jakość dźwięku i inne bajery. Do słuchania muzyki Perfect.

Natomiast bardzo dobre są Skullcandy Hesh które sam posiadam, Polecam! :)

Opublikowano

Niestety nie ma lepszych niż Beats By Dre jeśli chodzi o jakość dźwięku i inne bajery. Do słuchania muzyki Perfect.

Natomiast bardzo dobre są Skullcandy Hesh które sam posiadam, Polecam! :)

Hahaha... xD Niezłe, muszę przyznać :D Beats'y grają jak słuchawki za 100-200zł. A kosztują (załóżmy) 400zł, bo dwie stówki lecą na czerwony znaczek "b". Dlatego, że są budżetowe, a zwykłe, są dziadowe. Jakość nie powala, jest zadowalająca, ale jest wiele innych słuchawek, które je powalą, a są znacznie tańsze. Na prawdę nie wiem czym tu się jarać :huh:

Opublikowano

Miałeś kiedyś Beats by Dre?

Jeżeli tak to raczej nie oryginalne :P

Nie znam się za bardzo na słuchawkach ale BEATS jednak mają jakość dźwięku zajebistą ^^

Opublikowano

Miałeś kiedyś Beats by Dre?

Jeżeli tak to raczej nie oryginalne :P

Nie znam się za bardzo na słuchawkach ale BEATS jednak mają jakość dźwięku zajebistą ^^

Nie, nie miałem nigdy Beats-ów i nie zamierzam ich mieć. Jednak miałem okazję z nich korzystać i tak jak mówiłem, zwykłe słuchawki... Grają czysto, ale to obowiązek dla słuchawek za tą cenę. Mam jednak wątpliwości, ile tobie przez ręce przeszło słuchawek, bo widzę, że niezbyt dużo. Superlux-y, Pioneer-y, AKG, Numarki, Reloop-y, Brainwavz czy NuForce... tą są firmy które mają porządne słuchawki. Oczywiście słuchawki to część łańcucha, bo jeżeli słuchasz przy dobrym źródle, dobrego nagrania, słuchawki za 60zł też będą miały dobrą jakość dźwięku...

Opublikowano

Temat odnośnie wyboru słuchawek dla kolegi, jest już zamknięty. Wynik : Pioneer SE-MJ751

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...