Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[GH] Lagi na MP.

FlorekFap

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Zacznijmy od początku.

Mam kompa takiego, o:

CPU: AMD Phemon II X4 965 Processor (4CPUs), ~3,4GHz
GPU: Club3D Radeon HD7850 CoolStream 2GB DDR5 256bit
RAM: Geil Dragon Ram 1600Hz (1x4GB)
MOBO: AsRock N68-VS3 FX
PSU: Deus G1-500W 80BR

Gdy odpalam kampanię Ghosts, to na wysokich detalach mam 60fps (czasem fps-dropy do 30).

Gdy z chęcią pogrania z kumplem, odpalam multi, niewiedzieć czemu tak mi ścina grę, że nie mogę grać.

(mam z 1,5 fps-a i jeszcze spada)

Co mogę zrobić, abym mógł grać mutli normalnie?

Z góry dzięki.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ehh.. ta gra ma taką skopaną optymalizacje że aż dziwię się że wypuścili to na rynek.

Spróbuj przeinstalować sterowniki na najnowsze może to pomoże.

A co sterowniki pomogą napinaczu? Jak widzę twoje wypowiedzi to śmiać mi się chce.

@topic.

Spróbuj ustawienia graficzne na najniższe i powiedz czy dalej będzie ciąć ;)

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

W sumie dysk też może być przyczyną ale tu by chodziło bardziej o jego zaśmiecenie ponieważ dysk głównie odpowiada za czas wczytywania danych przez grę.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czołem . (do "florekflap) Mam dla ciebie złą wiadomość ten fps multi. potrzebuje mocnego procesora i karty ze średniej półki (minimalne wymagania to fikcja . Zalecane intel i5-680 3,6 ghz  , nvidia gtx 760 , 8 ramu ( i także to prawdą do końca nie jest ) . Prawda jest przykra ponieważ producenci takich gier nie oficjalnie muszą napędzać sprzedaż  produkcji komponentów pc , oczywiście intel i nVidia są tu faworyzowane . W listopadzie jak wypuścili cod Ghosts w pc miałem amd phenom x4 965 3.8 ghz oc i cięło się lagi zawsze , szybko musiałem zakupić inny procesor padło na fx 6300 4,5 ghz oc .

Dodatkowo cod g. jest żle zoptymalizowany (moim zdaniem specjalnie j.w.) . Podsumowując wyciągają z kiszeni graczy max kasy  ( z kieszeni eu zachodniej), koszt zakupu dobrego procka i karty nie są na  polską kieszeń ! Mój kolega pracuje w eu zachodniej jest kawalerem i jego było stać na pc za ok 2,,500 euro i dopiero jemu to zafajdane multi lata na max ustawianiach , szybciej żadne przycinki ( mocny i7 i dwie gtx 660 ti sli )  .

Pozdrawiam .    

Oczywiście nie doczytałem ,,,,,,,,,,  dokup ramu min. 4 g    

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...