Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer PVP - Wypali ?

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Serwer PVP - Wypali ?

• TAK
      19
    • NIE
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym wam przedstawić jaki planuje zrobić serwer pvp, a mianowicie:

Jest 5 klas i 1 klasa premium.

Każdy gracz ma do wyboru 1 z 5 klas chyba, że dokupi klase premium to ma do wyboru 1 z 6.

Każda klasa ma inną broń i inne moce.

Pod każdą klasę masz inne statystyki, dodajesz do nich: Inteligencje, Kondycje, Zdrowie, Wytrzymałość(za inteligencje otrzymujesz więcej obrażeń od specjalnych umiejętności, za kondycje otrzymujesz szybkość chodzenia, za zdrowie masz więcej serduszek, za wytrzymałość masz lepszą wytrzymałość)

Na razie to mam tyle, jeżeli macie jakieś pomysły piszcie. Komentujcie Czy wypali.

Opublikowano

Pomysł na ten serwer naszedł wtedy, gdy zacząłem czytać tematy na mpcforum "Jaki serwer chcielibyście" to w jednym z tych tematów, był pomysł na klasy.

Opublikowano

A takie pytanie, można by zrobić serwer dwujęzyczny. Ten PvP.

Dla polaków i dla anglików niby osobny serwer, i na początku się wybiera czy chce się na polski czy angielski.

Na polskim komendy po polsku i wszystko, a na angielskim wszystko po angielsku tak jak komendy.

Czy lepiej tylko polacy ?

Opublikowano

@up - Chyba 40 slotów powinno starczyć ?

@up(x2) - Na razie z tym się wstrzymam, bo 40 slotów na 2 kraje by nie starczyło miejsca.

Opublikowano

Fajny pomysł, aczkolwiek już coś takiego widziałem, jednak nie dokładnie identyczne.

Coś oryginalnego i ciekawego. Jeśli chodzi o 40slotów, to powinno starczyć.

Jeśli nie masz kasy jak zacząć, to czasami host może Ci pomóc, zależy od hosta.

343731479829004887779.png

Opublikowano

@up - Skrypt na te klasy itd. już piszę :D Jutro lub pojutrze skrypt powinien już być, a później trzeba znaleźć jakiegoś budowniczego.

Opublikowano

Jeżeli macie jakieś propozycje na temat nowych klas czy czegoś innego to piszcie, bo jak na razie mam pomysł na 4 klasy i na klase premium, mogę zrobić nawet z 7 klas :D

Opublikowano

Pomysł na rozwijanie umiejętności postaci - Bajka :)
Tylko powinno być tak, że jeśli zabijesz kogoś kto ma większy lvl ( więcej pkt umiejętności ) dostaje więcej xp lub więcej pkt do rozwinięcia, bo tak to będzie nie fair :D
A jeśli to będzie, to będzie równa walka :D

zloo.png

Opublikowano

@up Trochę będzie ciężko, ale mogę napisać zrobię chyba tylko 10 lvli pod każdą klasę, żeby nie było dużo pisania xDD, a poza tym jakby było za dużo lvli to gracze, którzy wbijają i mają 1 lvl szans by nie mieli.

Na razie muszę zrobić te 6 klas, jak na razie mam pomysł na 5 klas a zrobionych 3 a 4 już prawie.

W trakcie robienia klas dochodzą mi pomysły, które wykorzystuje :D

Opublikowano

Jaką dodać jeszcze klasę ?

Jak na razie mam: Komandos, Teleporter, Snajper, Strzelec

Nad 5 klasą już rozpoczynam pracę

Kto wymyśli fajną klasę jako klasę premium i żeby nie była przekoxana, ale warto by było ją kupić tam ci ją na czas 1 miesiąca na serwerze :D

Opublikowano

Przez, jakiś czas można przetestować 5 klas, powiedzieć jakie są bugi. Jeżeli chcecie ip serwer na którym są te klasy piszcie na PW !

Serwer Testowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...