Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Grafika prawie HD :)

Cytryn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Wchodzimy w moje dokumenty -> bf p4f -> video.con otwieramy notatnikiem i zmieniamy linijkę

VideoSettings.setVideoOptionScheme 1 (dowolna liczba)

na

VideoSettings.setVideoOptionScheme 5

Dzięki temu w bf jest jaśniej, jest mniejsze pole mgły czyli dalej widzimy, spadają fps trochę.

Nie wiem jak z banami za to ale raczej pbss nie zrobi screena jak na 3 nie robi to na 5 tym bardziej.

W opcjach wideo nie ruszać nic ma być -wybór-

Opublikowano

Ile fps zabiera? Ja myśle, że jak konfigurujemy video.con, pb nie przyczepi się do md5 mismatch. Potem będe na pc to sprawdzę :p

Opublikowano

Jak z banami, to spytaj się Tigera, On to chyba już rok temu napisał...

Coś ostatnio ludzie zbyt często nadużywają prefixu [TuT] jak dla mnie.

A co mam wpisac ? musi być prefix to jakiś daje, chcesz to zostań modem i zmień regulamin.

Opublikowano

Pb do katalogu bf-a który znajduje się w dokumentach to nic nie ma,więc nie powinien pb o tą zmianę się pluć.

Opublikowano

WOW jak w bf 4 prosze bardzo

Zrestartuj grę :P

Tak więc działa twój sposób.

Oryginał (ustawienia wysokie)

lctp.jpg

uf40.jpg

Przeróbka

k0qp.jpg
4vxg.jpg

Grafika wygląda jak na średnich, ale coś za coś :P

Mnie by bardziej interesowało to, czy widać na poziomie dajmy na to 400m ludzi przez lunetę bez spottowania?

436951440626370320491.png

Opublikowano

Powiem tak, zmieniłem na 5, dałem grę i mam biały ekran, jak już doszedłem do tego, że to przez to, że resetuje wybór grafiki na wybór grafiki, to dałem na High, patrzę się i zmian nie widać.

Sprawdzam notatnik wartość znowu po chamsku zmieniła mi się na 3, no dobra, odpalam bfa i zmieniam w trakcie odpalonego okna wyboru na 5, dołączam do gry a tu BSOD...

436951440626370320491.png

Opublikowano

Powiem tak, zmieniłem na 5, dałem grę i mam biały ekran, jak już doszedłem do tego, że to przez to, że resetuje wybór grafiki na wybór grafiki, to dałem na High, patrzę się i zmian nie widać.

Sprawdzam notatnik wartość znowu po chamsku zmieniła mi się na 3, no dobra, odpalam bfa i zmieniam w trakcie odpalonego okna wyboru na 5, dołączam do gry a tu BSOD...

Jak robimy takie zmiany to żeby nam ponownie nie przywróciło do domyślnych ustawień to trzeba po prostu dać ten owy plik do odczytu i po problemie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...