Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zdobyć Gold Pack - sposoby na szybki zarobek?

Hejter Natan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od wczoraj sobie gram mam 22 lvl gladiatora i moje pytanie brzmi jak do chuja pana na serwerze nexuss mam zdobyć Gold packa chodzi on po 60-80kk ... a skoro nie mogę handlować sprzedawać ludzią moich craftów to jak mam zarobić weźcie mi dajcie rady czy coś bo na moim początkujacym koncie chyba będę na questach zarabiał 6 miesięcy -.- dajcie mi swoje sposoby i wgl... BO TO MASAKRA JAKAŚA NIE GRA xD

xmMfHrm.png
Opublikowano

Z tego co się orientuję na Nexusie są aktualnie najdroższe GP.

Rada ode mnie: Rób wszystkie niebieskie questy. Jak idziesz do jakiejś lokacji to zbierz wszystkie q z okolicy i zrób je. Wpada exp, wpada gold, a bijąc mobki wpadną też itemki. NPC przygarnie prawie wszystko co mu zaoferujesz. Jeśli spadnie Ci jakiś śmieć bez opisu, taki tylko do NPC to trzymaj go i sprzedaj (a nie tak jak robi większość graczy - a po co mi to, wywalić) - z wszystkiego jest gold. W międzyczasie możesz trochę podbijać crafty typu alchemia/cooking (jeśli decydujesz się na któryś z nich by mieć go później ma masterze) i rób jedzenie/potki dla siebie. GP jest faktycznie potrzebny od ~46lvl.

Opublikowano

Z tego co się orientuję na Nexusie są aktualnie najdroższe GP.

Rada ode mnie: Rób wszystkie niebieskie questy. Jak idziesz do jakiejś lokacji to zbierz wszystkie q z okolicy i zrób je. Wpada exp, wpada gold, a bijąc mobki wpadną też itemki. NPC przygarnie prawie wszystko co mu zaoferujesz. Jeśli spadnie Ci jakiś śmieć bez opisu, taki tylko do NPC to trzymaj go i sprzedaj (a nie tak jak robi większość graczy - a po co mi to, wywalić) - z wszystkiego jest gold. W międzyczasie możesz trochę podbijać crafty typu alchemia/cooking (jeśli decydujesz się na któryś z nich by mieć go później ma masterze) i rób jedzenie/potki dla siebie. GP jest faktycznie potrzebny od ~46lvl.

Na Barusie już ścigamy Nexusa cena GP. Prawda jest taka, że teraz prawie na każdym serwie cena jest taka sama.

Tak btw. Co do tych itemkow bez opisu. Je najlepiej nie sellaj, tylko wsadzaj do depo. Bez GP masz ograniczoną ilość sprzedaży, wiec lepiej jest najpierw posprzedawać te cenniejsze rzeczy (ekwipunek, który dropi).

Opublikowano

Na Barusie już ścigamy Nexusa cena GP. Prawda jest taka, że teraz prawie na każdym serwie cena jest taka sama.

Tak btw. Co do tych itemkow bez opisu. Je najlepiej nie sellaj, tylko wsadzaj do depo. Bez GP masz ograniczoną ilość sprzedaży, wiec lepiej jest najpierw posprzedawać te cenniejsze rzeczy (ekwipunek, który dropi).

Codziennie na lfg czytam komentarze, że "Nexus dalej ma najdroższe GP, na [wstaw nazwę serwera] jest 2x taniej" i typowa odpowiedź reszty Asmo "to w...laj na [wstaw nazwę serwera]" itp. Chociaż możliwe, że ceny GP wzrosły przez aktualny event bo każdy teraz może dostać powiedzmy 10x l120 i wystawić je na brokerze. Albo spadnie taki złoty silence i już parę GP można za niego dostać.

W sumie bez różnicy czy będzie sprzedawał jedne drogie czy drugie tanie itemy - ważne by nic nie wywalał. Jak nie sprzeda dzisiaj sworda za 250k do NPC to sprzeda jutro, jak nie jutro to pojutrze - ważne, by wszystko zbierał bo tu 10k, tam 20k i się zbiera powoli na GP.

Opublikowano

Codziennie na lfg czytam komentarze, że "Nexus dalej ma najdroższe GP, na [wstaw nazwę serwera] jest 2x taniej" i typowa odpowiedź reszty Asmo "to w...laj na [wstaw nazwę serwera]" itp. Chociaż możliwe, że ceny GP wzrosły przez aktualny event bo każdy teraz może dostać powiedzmy 10x l120 i wystawić je na brokerze. Albo spadnie taki złoty silence i już parę GP można za niego dostać.

W sumie bez różnicy czy będzie sprzedawał jedne drogie czy drugie tanie itemy - ważne by nic nie wywalał. Jak nie sprzeda dzisiaj sworda za 250k do NPC to sprzeda jutro, jak nie jutro to pojutrze - ważne, by wszystko zbierał bo tu 10k, tam 20k i się zbiera powoli na GP.

Tak, tylko weź pod uwagę, że eq się na siebie "nie układa" więc zajmuje nam miejsce, a te inne pierdółeczki tak. Wiec chyba lepiej pozbyć się tego, co nam zagraca miejsce, a resztę chować w depo. Dlatego to zaproponowałam.

Opublikowano

Tak, tylko weź pod uwagę, że eq się na siebie "nie układa" więc zajmuje nam miejsce, a te inne pierdółeczki tak. Wiec chyba lepiej pozbyć się tego, co nam zagraca miejsce, a resztę chować w depo. Dlatego to zaproponowałam.

Masz rację bo faktycznie nie jest fajnie mieć 10 swordów zawalających miejsce w plecaku ale osobiście uważam, że to jest bardziej zabawa w szczegóły - i tak trzeba osiągnąć codziennego capa, najpierw sprzedając najdroższe rzeczy, a później te śmieci do dobicia by się nic nie marnowało. Poza tym bądźmy poważni - do end-game te śmieci aż tak dużo golda nie dają, na nich samych bez innych itemów cap nie wpadnie. Chyba, że ktoś sobie zrobi z wh jeden wielki śmietnik z tygodnia bicia to może się uda. :D

Opublikowano

Ale przejdźmy to duskusji na czym mam zaroboić 80kk najszybciej na małym lvl ? bo nie mam zamiaru wydać ani złotówki na gre słsyzałem że jakiś klucz na 30 lvl dostaje i moge u alchemika z niego dostać nawet item warty GP.

xmMfHrm.png
Opublikowano

Owszem, do bodajże 1 stycznia (albo okolic, parę dni - max tydzień w jedną lub drugą stronę) na 30lvl jest event quest z szansą na zdobycie copper/gold keya do skrzynki stojącej obok NPC z której może nie spaść prawie nic albo polecieć 10x l130 lub nawet złoty godstone silence. Dodatkowo jeśli byś farmił ostatnie bossy w instancjach to możesz dropnąć materiały potrzebne do stworzenia klucza z łączenia itemów dając sobie dodatkową szansę na zdobycie ciekawych itemków. Dużo ludzi teraz siedzi pod Fire Temple (instancja lvl 27+ gdzie z ostatniego bossa zawsze spada paczka z jednym, z dwóch materiałów) i farmią na paru postaciach wyciągając po 10+ itemów na godzinę jeśli mają twinki na wymaganym lvl.

Problem jednak w tym, że co byś nie dostał to nie mając już odpalonego GP nie będziesz tego mógł sprzedać innemu graczowi chyba, że się z nim dogadasz tak, że da Ci GP, Ty go odpalisz po czym oddasz mu zapłatę w itemach/goldzie. W ten sposób nawet za śmieszne 10x l100 jakie dla przykładu mi spadły już trzykrotnie jesteś w stanie się wymienić na GP.

Co do samego sposobu na kupno GP za 80kk (jeśli nie masz żadnych znajomych, którzy mogą Ci pomóc) to tak jak już wcześniej wspomniałem - questy, questy i jeszcze więcej bicia mobów oraz sprzedawania śmieci NPCowi. Niestety jest to problem nie do przeskoczenia, musisz namęczyć się na pierwszego GP by później normalnie się cieszyć grą bo później zbieranie na drugiego, trzeciego, dwudziestego czy pięćdziesiątego jest dużo łatwiejsze. Ma to swoje plusy i minusy, jednym się podoba, a innym nie ale moim zdaniem warto.

Ponadto GP faktycznie jest Ci potrzebny od ~46lvl, do tego czasu zdążysz już trochę nafarmić i może znajdziesz sobie jakiś legion / znajomych, którzy Ci pomogą w zdobyciu pierwszego GP.

Opublikowano

Od 51 masz DP tam latajac 2x dziennie z samych smieci po jednym runei da sie wyciagnac 15kk + .Nieraz sie trafi jakis gs (godstone) silence czy para a moze blind.Dropia jeszcze matsy na balic itemy ,ktore tez niezle stoja ,chociaz ja wole je zbierac i pozniej crafce szmaty i sellam co tez z tego neizla sumka wyjdzie.Ogolnie to jest wiele sposobow na zarobek.

Z tym DP jeden problem najlepiej miec 60 + lvl z jakims ogarnietym eq chyba ze grasz guwnerem czy clerem czy tam sorciem to lajcik.Fajnei tez jak masz jakiegos znajomego 65 lvl to moze cie dac do pt i on poprostu bedzie czyscic moby.

Nie czaruj.

Opublikowano

Powiem wprost. Bez GP ciężko zarobić na GP. Taka prawda. Co z tego, że będziesz sellać, to co ci dropie, jak i robić misje, jak i tak z powodu ograniczeń chociażby w sprzedaży zarobisz 10x mniej, niż mając GP. Ja sobie kupiłam GP na 30 lvl Barda. Nabiłam 40lvl, zrezygnowałam przeniosłam się na Gunnera. GP starczył mi do około 54 lvl. Więc reasumując, Tobie starczy na dłużej, albo też gdzieś koło tego lvl. Spokojnie zarobisz sobie w tym czasie na GP u brokera. Po 50 lvl, jak znajdziesz dobre pt, ogarnięte, to tak jak napisał user wyżej możesz chodzić na DP, czyli dark poete. Jeden taki wypad to około 5-6kk z samego dropu itemów eq, czy stygmatów. Jak poleci Ci godstone lub inne cudeńka, to tym bardziej możesz sprzedac u brokera i masz jeszcze większe szanse na kupno GP.

Jak juz pisałam, mi sie GP kupione w shopie skończyło na 54 lvl. Kupiłam sobie później już GP u brokera, starczy mi jeszcze na dwa tygodnie, a juz mam kase na kolejne + jeszcze trochę zostanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...