Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Która klasa jest najłatwiejsza w expie?

Wreav

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktora klasa jest najlatwiejsza w expie? Czy ta klasa daje rade potem w pvp? I jeszcze czy Bez isu mozna grac na poziomie tych co placa?

Ile wazy client gry?

Opublikowano

Każda postać ma swoje wady i zalety, zależy też od Cb czym wolisz grać - wolisz tradycyjny miecz i tarcze, czy pistolet.

Ja polecam wojownika, mi najlepiej spasował do ubijania potworów.

Opublikowano

Najłatwiej w expie ma templar. Czyli profesja bojownika/wojownika. Każda klasa/profesja daje rade w pvp. Trzeba tylko umieć grać.
bez Isu da się grać, nie jest to problem. Ale niestety, raczej logiczne jest to, że jak ktoś korzysta z Isu, to szybciej się "wykoksi", niż osoby, które z niego nie korzystają.

Opublikowano

Najłatwiej w expie ma templar. Czyli profesja bojownika/wojownika. Każda klasa/profesja daje rade w pvp. Trzeba tylko umieć grać.

bez Isu da się grać, nie jest to problem. Ale niestety, raczej logiczne jest to, że jak ktoś korzysta z Isu, to szybciej się "wykoksi", niż osoby, które z niego nie korzystają.

O nie, na pewno w expie nie ma najłatwiej templar. Wiem coś o tym bo porównując jak mi się ostatnio expiło sorca, templara i gunnera do 65lvl to gunnerem szło zdecydowanie najłatwiej chociaż sorcem miałem najlepszy dmg i mogłem wysolować instancje typu UT/LUT - co tempkiem jest niemożliwe. Templarem się przyjemnie gra ale dopiero na end-game bo samo expienie jest bardzo monotonne i zajmuje dużo więcej czasu niż wcześniej podanymi klasami.

Opublikowano

O nie, na pewno w expie nie ma najłatwiej templar. Wiem coś o tym bo porównując jak mi się ostatnio expiło sorca, templara i gunnera do 65lvl to gunnerem szło zdecydowanie najłatwiej chociaż sorcem miałem najlepszy dmg i mogłem wysolować instancje typu UT/LUT - co tempkiem jest niemożliwe. Templarem się przyjemnie gra ale dopiero na end-game bo samo expienie jest bardzo monotonne i zajmuje dużo więcej czasu niż wcześniej podanymi klasami.

No to fakt. Tank sama nazwa z siebie coś mówi. On chciał ogólnie postać najlepsza do expa, dlatego tez zaproponowałam tempa. Sorc i gunner później mają gorzej. Fakt, ze duże dmg u sorca i szybki atak gunnera dają co niego, ale w porównaniu temp 65, sorc 65 i gunner 65 w expie, to temp wypada w tym najlepiej. Sorc ma jeszcze jak dla mnie dużą wadę, jeśli chodzi o exp. Wieczny brak many :D

Opublikowano

Najłatwiej to mają zdecydowanie sorcerer i gunslinger/gunner. Rangerem też się fajnie expi, ale na początku jest dość ciężko, bo ma się dość mało skilli. Spiritmasterem też mi się łatwo expiło. A co do IS to wszystko z niego można kupić u trade brokera, chociaż ceny niektórych rzeczy są z deka za wysokie.

1280314365-U1.png

Opublikowano

Dobrze mi się expiło obydwiema profesjami wojownika, bardzo łatwy exp. Łatwiejszy wydaje mi się templar jeśli miałbym ocenić trudność.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Bez premium może być ciężko ale da się bez niego grać :) Najłatwiejszą klasą do expienia moim zdaniem jest Artysta. Dlaczego ?! Sam zobacz :] Nie bije mało ma rozbudowane buffy + lekkie leczenie się jest przydatne ! :D Mi client waży 26.8 gb. Pozdrawiam !

2pza0c5.png

Opublikowano

Najłatwiej się expi bojownikami raczej. Tutaj klasy są dosyć wyrównane, więc w pvp również daje radę.

Bez IS'u na pewno szybko nie dorównasz tym płacącym, ale jest to możliwe.

Client w granicach 30 Gb.

tumblr_o19rjjpQB21udwsc5o3_540.gif

.icon_eq.gif

Opublikowano

Tzn, ogólnie jakby to bardziej przemyśleć, to Xanan ma trochę racji.

Templar, czyli typowy tank- ustoi każdy prawie atak, dzięki zwiększeniu pż, ale będzie bić i bić przez kilka minut.

Sorc ma super skille, bardzo silne. Jednym uderzeniem potrafi zabrać 1/4 hp mobowi o 10 lvl więcej, niż on sam posiada.

Gunner, to postać, która ja aktualnie gram i powiem szczerze, że gdybym miała tyle hp co np templar, byłaby to najlepsza postać do pve aktualnie. Mimo szybkiego ataku, na wyższych lvl widać, że jednak nie jest on za silny. Ale ma skille na absorpcje hp i pe, więc nie jest źle.

Opublikowano

Grałem sorciem,SM,templar,glad,rangerem itd.Templarem jak 1 raz grałem to do 40 lvl rzeznia byla pozniej juz szlo latwiej ,natomiast grajac sorciem to lajcik byl.SM grajac tu tez lajcik ,ale moim skromnym zdaniem sm jest strasznie ,ale to strasznie nudny.Te doty etc etc.Ranger to samo jaralem sie nim na poczatku ,ale z kazdym lvl coraz bardziej nudniejszy byl mimo ze jumpy ogarnialem to jednak brakowalo mi tej dynamiki czy cos tam.Gladem gralem i w skrocie : kosa w uj ,najlepiej z tych wszystkich postaci mi sie gralo :D Ale i tak templar kozak pvp przy dobrym sprzecie i skillu :D Jeszcze jak sie wolny czas znajdzie to pykne sobie chanterem,clerem.Gunnera wole nei ruszac ,postac dla ciot ktore nic nie ogarniaja w aionie :)

Nie czaruj.

Opublikowano

Jeszcze jak sie wolny czas znajdzie to pykne sobie chanterem,clerem.Gunnera wole nei ruszac ,postac dla ciot ktore nic nie ogarniaja w aionie :)

To sześ koledze poradził ;-) Gunner to bardzo dobra postać. I wcale nie jest taka łatwa, jak się na początku wydaje. Trzeba umieć nią grać inaczej pada się z każdym w pvp, jak i na pve.

Szkoda, że w 4.5 ją znoobią, ale cóż, z glada, clera i barda, którymi aktualnie grałam, gunner podbił najbardziej moje serce :P

Widać, że Pan wyżej nie był w stanie poradzić sobie z tą postacią ^^

Opublikowano

Ktora klasa jest najlatwiejsza w expie? Czy ta klasa daje rade potem w pvp? I jeszcze czy Bez isu mozna grac na poziomie tych co placa? Ile wazy client gry?

Wydaje mi się, że obecnie Bard jest baaardzo dobrą klasą do expienia, jak i PvP. Grałam tą profesją, wbiłam 40+ [nie pamiętam dokładnie i wiem, że nie jest to mega duży lvl], po czym skończyłam i wróciłam na Tere, ponieważ bardziej podoba mi się, zwłaszcza pod względem graficznym, ale nie o tym mowa. Jeżeli lubisz postacie magiczne to chyba najlepiej Sorcerer [albo to był Spiritmaster - ten, co przywołuje sobie stworki] lub Bard [dobry dmg ze skilli, leczenie, itp.]. Gunner spodobał mi się pod względem skilli i broni, ale skupiłam się na Bard`zie :) Odnośnie pozostałych klas to nie wiem, bo nie grałam nimi, więc nie wyrażę się o nich.

Opublikowano

Ciężko jest ale można grać. Premium to około 50zł/mc.

koszt premium to okolo 20 zl na miesiac a nawet za 14 zl na allegro mozna kupic :)

a co do postaci to mi sie wydaje ze najlepsza klasa jest kleryk :) nie musisz czekac na odnowienie HP ciagle sie leczysz :) DMG jest spory jezeli sie kupi stygmaty pod DMG a nie pod leczenie

co do pvp ? moim zdaniem kleryk wymiata

Sorc/gunner z tego co wiem narazie to jedne z najmocniejszych klas w walce i doszly mnie sluchy ze maja je troszke zdebuffowac :)

" Myślą że są lepsi - Nie Są !

Nie czuj się gorszy,

Kto im dał prawo żeby móc nas osądzić ?

Dosyć ! Spójrz mi w oczy, wiesz przecież

Nikt mi tego nie dał, nikt mi tego nie zabierze ! "

Opublikowano

To sześ koledze poradził ;-) Gunner to bardzo dobra postać. I wcale nie jest taka łatwa, jak się na początku wydaje. Trzeba umieć nią grać inaczej pada się z każdym w pvp, jak i na pve.

Szkoda, że w 4.5 ją znoobią, ale cóż, z glada, clera i barda, którymi aktualnie grałam, gunner podbił najbardziej moje serce :P

Widać, że Pan wyżej nie był w stanie poradzić sobie z tą postacią ^^

Z guwnerem jest problem taki ze dmg jaki zadaje jest zbyt wysoki.Np ja zapierdalalem zeby zdobyc eq A60 i inni co wczesniej tak samo a wszedl 4.0 i takie cioty grajac guwnerem w 2 tyodnie moga zdobyc set za bmy i cie polozyc w 2 sekundy pozdro elo elo Jak uwazasz ze potrzeba jakis umiejetnosci zeby grac ta postacia to to to tot brak slow.Postac dla tych co lubia leciec na latwizne.

Z FARTEM

Nie czaruj.

Opublikowano

Z guwnerem jest problem taki ze dmg jaki zadaje jest zbyt wysoki.Np ja zapierdalalem zeby zdobyc eq A60 i inni co wczesniej tak samo a wszedl 4.0 i takie cioty grajac guwnerem w 2 tyodnie moga zdobyc set za bmy i cie polozyc w 2 sekundy pozdro elo elo Jak uwazasz ze potrzeba jakis umiejetnosci zeby grac ta postacia to to to tot brak slow.Postac dla tych co lubia leciec na latwizne.

Z FARTEM

Mylisz się. Gunner ma dużo wad, na dodatek nie bój sie, teraz w najbliższym patchu go lekko "znubią", wiec juz nie będziesz padać na serie :> Co najwyżej na dwie :D

Opublikowano

Może ma dużo wad ,ale taki w secie bm +10 + 2x gs crafcony 4k dmg potragi rozpierdolic 3/4 osob wiec nie pierpapier.

To samo można by powiedzieć o np kantorze. Co z tego, że gunner nachrzani w niego combosami + wejdzie mu kryt, skoro taki kantor uleczy się, włączy sobie tarcze, poczeka i znów się uleczy. Błędne koło.

Na gunnera jest bardzo prosty sposób na ubicie go, bez większego problemu bez względu na jego lvl, czy eq. Goodstone z paraliżem/silence i jedziesz. Temu się żaden gunner nie oprze, zwłaszcza paraliżowi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...