Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra w konsoli cmd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Napisałem grę w c++, która jest odpalana w konsoli cmd. Może cudów nie ma ale mnie to bardzo uradowało.
Zainteresowałem się przy tym samą konsolą cmd, co zrodziło moje pytania.

1. Jak zrobić, żeby plik bat uruchamiał się sam przy starcie systemu wykonywał jakieś działanie i potem działał nie widoczny w tle?

Da się coś takiego w ogóle zrobić?

Opublikowano

wrzuć go do autostartu

Ale nie rozwiązuje to problemu, żeby wykonał jakieś polecenie i ciągle działał w tle...

Opublikowano

1.Wykorzystaj rejestr

2.A jakie ma polecenia wykonywać ??? Ma zapisywać kliknięty klawisz ? Wysyłać co jakiś czas plik ?

Opublikowano

1.Wykorzystaj rejestr

2.A jakie ma polecenia wykonywać ??? Ma zapisywać kliknięty klawisz ? Wysyłać co jakiś czas plik ?

Nie chcę robić żadnego keyloger czy temu podobnego. To na czym mi zależy to:

1. Auto uruchomienie przy starcie komputera - bez klikania w plik.

2. Po włączeniu wykonuje polecenie np: ping www.google.pl -t

3. Działa w ukryciu ciągle wykonując swoje zadanie, w tym przypadku sprawdza ping (w ukryciu - żeby nie było nigdzie na pasku, może być oczywiście w procesach).

@EDIT: Wiem, że mogę wrzucić plik bat do folderu autostart ale chciałem, żeby każdy użytkownik na komputerze miał automatycznie odpalony ten plik...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...