Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tibia Kostka Bot Autoit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy da się zrobić bota do tibii(wiem że się da ale nie chodzi o byle co). Mianowicie BOT(lub inaczej nazywany program) do koski. Dokładniej chodzi o to czy da się zrobić w ten sposób że postać podchodzi do depo i moja postać się obraca ? albo że losuje 6 razy koską a moja postać to oblicza? Czy da się to zrobić w autoicie ? I czy przydatny byłby Pixel search

Z góry dzięki :)

• 1 rok później...
Opublikowano

To jest banalne jak cos to priv ;-)

obracanie i psanie zrobisz przez controlsend('[Class:TibiaClient]',"","","{ctrldown}{up}{ctrlup}")

Opublikowano

Nie, nie warto w autoit gdyż:

a ) brak mu wątków

b ) brak oop

c ) powolny język

d ) jest milion innych powodów

Jeśli autor chce po prostu sobie zrobić prostego bota do Tibii, to po co miałby używać wątków, programowania obiektowego i wszystkich wad języka które wychodzą dopiero przy większym stopniu zaawansowania? Do takich zastosowań AutoIT jest stworzony, więc warto i nada się idealnie.

PS: W AutoIT jest fanowskie wsparcie OOP'u: http://www.mpcforum.pl/topic/1360593-tut-programowanie-obiektowe-w-autoit/

Opublikowano

Jeśli autor chce po prostu sobie zrobić prostego bota do Tibii, to po co miałby używać wątków, programowania obiektowego i wszystkich wad języka które wychodzą dopiero przy większym stopniu zaawansowania? Do takich zastosowań AutoIT jest stworzony, więc warto i nada się idealnie.

PS: W AutoIT jest fanowskie wsparcie OOP'u: http://www.mpcforum.pl/topic/1360593-tut-programowanie-obiektowe-w-autoit/

Uwierz mi, dicebot nie jest prosty (ten bocik do Tibii).

Jak możesz zauważyć, mam jakieś doświadczenie w tej grze i byłem przy tworzeniu nie jednego bota, co można zauważyć u nas w dziale (zaczynając od healerów, kończąc po rozbudowane boty z wszystkimi funkcjami wymaganymi do full afk). Co do DiceBota - w tym wypadku nie ma sensu pisać go w Autoit, zbyt dużo kodu.

8LTfBGw.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...