Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z WIFI

kuklesps3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z połączeniem internetowym w swoim ps3. Posiadam ps3 fat i internet bezprzewodowy Plus Modem USB HUAWEI E3276. Stworzyłem sieć WI-FI poprzez program Connectify Hotspot. Gdy wchodzę na ps3 w ustawienia połączenia internetowego wybieram Niestandardowe, Bezprzewodowe, Wyszukaj, Wyszukuje mi moją sieć i wybieram ją (natężenie sygnału 100%). Po daje dalej, wyskakuje SSID i daje dalej, wybieram zabezpieczenia i daje dalej, wpisuje hasło i daje dalej. potem Daje ustawienia adresu ip automatyczne, maska podsieci automatyczne, router domyslny automatyczne, podstawowy serwer DNS automatyczne, Dodatkowy Serwer DNS automatyczne, Adres MAC samo mi wyszukuje, MTU automatyczne, Serwer Proxy nie używaj, UPnP włączone po czym daje test polaczenia internetowego i wyskakuje mi Adres ip - niepowodzenie, a na dole pisze Nie można uzyskać połączenia z punktem dostępu. Sprawdź ustawienia zabezpieczeń bezprzewodowej sieci LAN. Proszę o pomoc !!! Z góry dziękuje :).

Opublikowano

ja mam taki problem że jest sygnał WI FI ale nie ma internetu w telefonie, problem polega na tym że jest sygnał wi fi ale nie ma neta próbowalem sie podlaczyc do innych sieci wi fi i to samo co mam zrobić??

Opublikowano

Wejdź w stronie www. (zależy w czym masz neta) i tam sprawdź, bo być może masz wyłączone wi-fi. Jeśli masz włączone, to powinieneś mieć tam podane również adres ip, maski itd. które będziesz musiał przepisać ręcznie.
Lecz może Ci również nie wykrywać wi-fi z powodu bardzo nikłego sygnału. ps3 ma okropny sygnał jesli chodzi o wi-fi. Musisz mieć routera blisko konsoli. Polecam przez kabel.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...