Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Ile można zarobić na serwerze NETWORK? :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, cześć. Słuchajcie, mam do Was małe pytanko. Ile można według Was zarobić na serwerze Network ~ 200 graczy, może więcej? ;-)

Mile widziane odpowiedzi osób, które takie serwery rzeczywiście prowadzą.

Od razu mówię, że wszystkie odpowiedzi w stylu "serwer dla chajsu rzał unsup" będą raportowane.

To nic złego, że ktoś z serwera chce czerpać korzyści materialne. Jest to tak jak każda inna działalność/firma zrobione, aby na tym zarobić, a jednocześnie się dobrze bawić i twierdzenie, że serwery są tworzone tylko dla pasji, to idiotyzm, bo każdy gdyby miał wybór zarobić 500zł na konto hostingu, a 500zł na realne konto wybrałby tą drugą opcję, ale nie wszyscy mają możliwość.

Więc jeszcze raz - ile można zarobić na dopracowanym serwerze NETWORK (~ 200 graczy) z dobrze dobranym SKLEPEM SMS? :-)

Pozdrawiam ciepło. :)

Opublikowano

Zależy od ilości osób które kupują w sklepie SMS, jak nikt nie kupi - gówno zarobisz.

Sam z siebie serwer nie będzie zbierał pieniędzy, tylko jak ktoś kupi coś, wpadnie ci to do konta.

Oczywiście musi być to jakiś SMS gdzie potem będziesz mógł to przelać NP. na PayPal.

Innym mówiąc:

Dopracowany i ciekawy serwer - około 40 - 60% na to że ktoś coś kupi.

Zdupiony serwer - 0 - 10% na to że ktoś coś kupi

Przynajmniej ja tak myślę :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

1. Mówi się łatwo ale trudno zaprosić te 200 graczów.

2. Zależy ile będzie grał ludzi i jakie będą rozgrywki.

3. I ostatnie co chce dopisać ; 3 to że vipy muszą być tanio i itp. ale pamiętaj tym więcej rzeczy dla vipa (Nie ze gracz ma miecz i diamentowa zbroje a, vip ma prot 4) Tylko coś zainteresuje gracza do kopna vipa.

------------------------|

Gasman245           |

MPCForum            |

------------------------|

Opublikowano

Słuchajcie... Wiem, że wszystko zależy od wielu czynników, ale pytam ile mniej więcej przy dobrze skonfigurowanym sklepie SMS, idealnie dopracowanym serwerze z autorskimi wtyczkami itd. ;)

Opublikowano

Słuchajcie... Wiem, że wszystko zależy od wielu czynników, ale pytam ile mniej więcej przy dobrze skonfigurowanym sklepie SMS, idealnie dopracowanym serwerze z autorskimi wtyczkami itd. ;)

Nie da rady ocenić ile mniej więcej można zarobić.

Moim zdaniem około 40 - 100 zł.

Opublikowano

Jeżeli będzie kilka trybów, vipy/svipy będą tanie, to podejżewam, że po opłaceniu maszyny ~100 zł będzisz miał. Ale jednak ten twój serwer nie postoi dłużej niż 24h, więc nie oczekuj cudów, bo DDoS'a napewno na start dostaniesz.

Opublikowano

zależy jaki tryb serwera :)

przy 200 graczach np na survivalu to 1000zl masz gwarantowane miesiecznie.

vipy, itemki rangi itp.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Dobrze rozkręcony serwer z 200 slotami zarabia około 700 - nawet do 2000 zł.

1391075603-U401469.png

|User||Blue Member||KidMod Pokémon GO||Moderator Pokémon GO||ExModerator|

Opublikowano

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. ;)
Osoby, które piszą ze 100zł widać, że miały maksymalnie serwer z 10 graczami online. Ja na samym survivalu przy 100 graczach online zarobiłem w 3 tygodnie 400zł TYLKO przy rangach VIP. ;-)

Proszę o dalsze wypowiedzi!

Opublikowano

Ciężko ocenić zarobek przy tak małej ilości danych, ale dam ci rade. Nie dawaj jakiś super rzeczy dla vipa np. Diax miecz max enchantowany i zbroja prot 4, tylko daj pełno nawet z 20 mniejszych rzeczy typu hat z bonusami, petarda przy wejściu na serwer, komenda burn, respawn w miejscu śmierci, komenda /wb itp.

1390684250-U762298.png

Opublikowano

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. ;)

Osoby, które piszą ze 100zł widać, że miały maksymalnie serwer z 10 graczami online. Ja na samym survivalu przy 100 graczach online zarobiłem w 3 tygodnie 400zł TYLKO przy rangach VIP. ;-)

Proszę o dalsze wypowiedzi!

no to skoro wiesz to po co się pytasz dalej LOL ?

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Witam,

Prowadziłem taki serwer miałem kontakt z wieloma osobami i przytoczę tu przykład serwera hc u skkf. Utrzymanie maszyny to koszt 3000zł a drugie tyle to zysk. Tak więc można założyć że przy 800 graczach zyski wyniosą ~6000-7000zł

Serwery network to inna bajką ale sądzę że 1500zł spokojnie. Ja zarabiałem 2000zł przy 300 graczach.

Pozdrawiam

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...