Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Które postacie carry polecacie?

Wizz.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Jaką postacią ADC polecacie zaczynać grę? Nie chcę Snipera i Drow Rangera.
Możecie dodatkowo podać build jakiś :3

siema.

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak AD i AP w Docie. Są postacie podzielone na siłę (str), inteligencję (int) i zręczność (dex). Postaci carry w grze jest mnóstwo, zależy czy wolisz grać na odległość czy wręcz. Jako, że jesteś początkującym polecam Vipera, Anti-Mage i Phantom Lancera. Napisz dokładniej czego oczekujesz od postaci. ;-)

Opublikowano

Poleciłbym Ci Rikiego oraz Huskara, dosyć proste postacie opierające się w dużej mierze na auto atakach.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

nie polecam na start carry, ponieważ carry to w sumie najważniejsza postać w grze, więc jak zawalisz to po grze już.
Ale myślę że łatwy i wyebisty jest Riki.
Viper jest jeszcze dobry i łatwy.
A z resztą jest tak dużo postaci w docie, że możesz wypróbować kilka i zdecydujesz którą ci się najlepiej gra.

post-370536-0-78567800-1386625363.png

By ja xD

Legenda
Opublikowano

Jak nie masz 50lh do 10min nie graj carry, a jak umiesz famić to bierz alchemista

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Jak nie masz 50lh do 10min nie graj carry, a jak umiesz famić to bierz alchemista

Niech się uczy, na pierwszych poziomach wystarczy mu nawet 30 lh. Każdemu z czasem się łatwiej lasthituje i człowiek się przyzwyczaja, tym bardziej, że wcześniej gra/grał w lola gdzie dobijanie jest zdecydowanie łatwiejsze.

Legenda
Opublikowano

Powinieneś zacząć od supporta, ponieważ nim tak gry nie zepsujesz innym jak carry. Pierw poćwicz takimi postaciami jak Lich, Veno, Jakiro, Rubick, a potem zacznij Gyro, Cheaos i popieram słowa przedmówcy.

Opublikowano

Powinieneś zacząć od supporta, ponieważ nim tak gry nie zepsujesz innym jak carry. Pierw poćwicz takimi postaciami jak Lich, Veno, Jakiro, Rubick, a potem zacznij Gyro, Cheaos i popieram słowa przedmówcy.

Nie wydaje mi się, support jest równie ważny jak carry i o wiele trudniejszy. Musisz znać wszystkie skille przeciwników, odpowiednio co złożyć w danej sytuacji by zablokować czyjegoś skilla, nie zapominając o poprawnym wardowaniu terenu i wielu innych istotnych elementach.

Opublikowano

Nie wydaje mi się, support jest równie ważny jak carry i o wiele trudniejszy. Musisz znać wszystkie skille przeciwników, odpowiednio co złożyć w danej sytuacji by zablokować czyjegoś skilla, nie zapominając o poprawnym wardowaniu terenu i wielu innych istotnych elementach.

Wystarczy sobie wkuć gdzie jakie wardy lub się zapytac, a jak ogarnięty team to ci odpowiedzą.

Jasne, że support jest też ważny, ale bez supporta jakoś by dali rade, a bez carry już gorzej.

Nie polecam na początek brać Rubicka, nie jest on zbyt łatwą postacią, pomimo tego, iż wygląda na łatwą wiele osób mówi ze jest to dość ciężka postać.

Licha jak najbardziej polecam, bo jest to łatwa postać, a robi ogromnego dmg swoim ulti.

I pamiętaj że staraj się nie dobijać creepów na początek, i tym bardziej champ. szczególnie gdy może dobić jakiś carry (oczywiście gdy grasz supportem).

A jak już musisz grać tym carry to polecam Rikiego, Drowke, Snipera, Phantom Assasin, Legion Commandera, itp.

By ja xD

Opublikowano

Rubick nie jest trudny. Zwykły stun i dmg z "piorunów" a do tego pasywka. Kradnięcie skillów to banał, jednak trzeba wiedzieć jakie przeciwni bohaterowie je mają.

Opublikowano

Polecam Shadow Fienda albo Mirana

Fajne postacie carry ;p

SF i Mirana na start, serio?

Mirana jeszcze da rade, ale SF na start nie polecam.

By ja xD

Legenda
Opublikowano

Polecam Shadow Fienda albo Mirana

Fajne postacie carry ;p

Miraną musi ogarnąć arrowy, ponieważ może bardzo popsuć grę, a mirana to też nie hard carry, więc choćby farmił się godzinę, a nie zapewni przewagi na początku 5s strzałami to nie ma szans wygrać z takim Voidem, Legionem, a co do SF'a zbyt ciężki. Bardzo łatwy do zabicia, mały dmg, a jeżeli mamy problem z lh to nie ma szans.

Opublikowano

Jak na początek będziesz grał puby to będzie pewnie 3-5 carry xD Lepiej grać Supportem, no ale jeśli koniecznie chcesz carry to Juggernaut jest dobry. Jeśli chodzi o buildy, w Docie masz wbudowany system, tam w górnym menu jak grasz masz taką książeczkę i tam są najlepsze buildy.

Opublikowano

Hmm...
wspomne też że wiele ludzi jakich znam, wraz zemną zaczynało gre Night Stalkerem, nie jest ciężki, a przyjemnie się nim zaczyna gre :)

By ja xD

Legenda
Opublikowano

Hmm...

wspomne też że wiele ludzi jakich znam, wraz zemną zaczynało gre Night Stalkerem, nie jest ciężki, a przyjemnie się nim zaczyna gre :)

Balanar jest dobrą postacią, ale nim nie wygrasz np. mida. Musisz czekać na noc i wtedy zabijać, a niektórzy mają problem z tą postacią, ponieważ brakuje im pewności podczas podejmowania postaci np. jak trzeba wskoczyć pod wierze.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Phantom Lancer , Viper, Bloodseker, Juggernaut, Anti Mage, Legin Commander, Spirit Breaker, Drow Ranger (Traxes ma dużo damage'a , ale mało ciekawych skilli )

No jest tego jeszcze sporo, ale bohaterów powyżej Ci polecę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...