Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Jak zmienić główną mapę Gta SA

Owocek14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wystarczy, że znajdziesz pliki mapy (zazwyczaj .dff i .txd), po czym wgrasz je przez GTA Parking. ;)

Tak dzięki :D

Ale jak mam mapki w plikach gif czy jpg to jak mam skonwertować do formatu ddf czy txd

chyba że tam w plikach są mapki z formatami jpg czy png bo to że znajdę plik to może tam być kilka plików od mapek dff czy txd i wtedy nie będę wiedział jak podzielić taką mapkę

Opublikowano

Tak dzięki :D

Ale jak mam mapki w plikach gif czy jpg to jak mam skonwertować do formatu ddf czy txd

chyba że tam w plikach są mapki z formatami jpg czy png bo to że znajdę plik to może tam być kilka plików od mapek dff czy txd i wtedy nie będę wiedział jak podzielić taką mapkę

Txd odpowiadają za tekstury, czyli ten wygląd. Jeżeli nie jesteś modderem(i nie znasz się na tym), to wątpię aby Ci się udało skonwertować etc. Radzę Ci poszukać gotowych mapek w internecie.

Opublikowano

Txd odpowiadają za tekstury, czyli ten wygląd. Jeżeli nie jesteś modderem(i nie znasz się na tym), to wątpię aby Ci się udało skonwertować etc. Radzę Ci poszukać gotowych mapek w internecie.

Polecisz mi jakąś fajną mapkę ? bo szukałem a same są w jpg czy png

Opublikowano
http://www.sendspace.pl/file/d194a195bfbe73e90273c61

Dodaje on nazwy ulic do radaru i przypomina ten z GTA IV. ;)

Dzięki zaraz obczaję :D Bo wiesz chodziło mi o te napisy że jak biorę główną mapę to wiem gdzie jadę itp

@ Edit Słaby jest ten mod nie pokazuje nazw miasteczek np Blueberry tylko pokazuje nazwy ulic i to nie wszystkich

@@ Masz może coś podobnego do tego co podałem w 1 poście ?

Opublikowano

Dzięki zaraz obczaję :D Bo wiesz chodziło mi o te napisy że jak biorę główną mapę to wiem gdzie jadę itp

@ Edit Słaby jest ten mod nie pokazuje nazw miasteczek np Blueberry tylko pokazuje nazwy ulic i to nie wszystkich

@@ Masz może coś podobnego do tego co podałem w 1 poście ?

Wystarczy wpisać "GTA SA Radary". Nie mogłem znaleźć, ale fajny jest też radar HQ, wpisz sobie w google. ;)

Opublikowano

Wystarczy wpisać "GTA SA Radary". Nie mogłem znaleźć, ale fajny jest też radar HQ, wpisz sobie w google. ;)

Znalazłem radar ale nie były wszystkie miasteczka podpisane ;/

Można zamknąć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...