Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Porty do odblokowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem uzytkownikiem wi fi jak wielu z was :-). Chcialbym zrobic serwer dla mnie i dla znajomych na hamachi. Iz chce to robic musze odblokowac porty w routerze. Odrazu napisze ze opcja z kablem odpada bo kabel kosztuje 150zl. Moja marka rutera to Netgear dgn100. Bede wdzieczny za pomoc bo szukalem tego i wciaz to robie aby zrobkc dla mnie i dla kolegow serw hamak. Zanim odpowiesz sprawdz czy to bedzie dzialac. Na przyklad jest tam taka strona co odblokowuje porty sama jednakze nie ma tam metin2 na liscie wiec nwm jak to zrobic tam, linku nie mam bo nie pamietam ale zapewne wielu z was wie o czym pisze lub co mam na mysli. Prosze bardzo o pomoc

Opublikowano

Nie zupełnie musisz odblokować to w routerze.. wystarczy że pobierzesz sobie program portmap i będziesz mógł odblokować każde porty prócz portu 80 czyli do strony. Bo poniektórzy maja w strony na hamachi i no wtedy jest potrzebny port 80 do odblokowania na routerze.

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Aha ciekawe, wiem ze musze bo all dziala dla mnie a dla kolegow nie. Portmap jest wlaczony i all plrty sa nie zielono a koledzy wbic nie moga. Bo mam porty w ruterze zablokowane dlatego. Podalem jasno i wyraznie jaki jest moj problem wiec prosze daruj sobie pseudo pomaganie

Opublikowano

Ta? A teraz to przegiąłeś bo nic nie napisałeś o tym czy koledzy mają launcher z głową surki i przez nią muszą włączać klienta więc teraz mi tu napisz czy koledzy mają launcher z głową surki.. hm jeśli by to była wina routera to byś miał w portmapie wszystkie porty na czerwono. I czy koledzy mają rooty z normalną końcówką IP z hamachi i czy w kliencie mają plik serveriMfo.py. Dałem z wielkiej litery byś zobaczył że nie pisze o serveriNfo.py bo prawie każdy nie zauważa tego.

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

All mam ja z konowka sto a koledzy z normalna i glowa surki. All dzla dla mnie. Dla nich nie i porty mam na zielono! All jest zrobione jak powinno a dla kumpli nie dziala nwm czemu a z ruterem wziolem to bo kolega ktory ma wlasny priv hamachi poiedzial mi ze porty musze odblokowac bo przez wi fi blokuje a przez kabel nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...