Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Udyr. Hardy champ? :D

Faldhor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj tak przeglądałem moje postacie i zobaczyłem Udyra. Nie wiem po co wgl go mam ale mam xD Zagrałem jedną grę i wywnioskowałem, że chyba go kupiłem, bo widziałem jak inni wymiatali :D I tutaj pytanka. Czytałem, że na jungli maxuje się R ? Więc jakie runy na niego ? AP czy AD ?

Moje runes ::

AD: ad 6.7 , armor: 13, przeb.panc: 12, resist: 12

AP: arm 13, przeb odp: 7.8, resist: 12 AP: 15

????

2.Ktoś napisze jak skile pokolei maxować na jungle ?

3.Jakiś sensowny build ? :>

Opublikowano

Spirit Lizard/Sunfire Cap/Buty Tabi/Merkury/Sytuacyjnie/Sytuacyjnie. Gg...

Ja wole robic Tiger Udyra, poniewaz zawsze focusuje 1 target, ale ty rob jak chcesz. Ja polecam Q ;p

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Te runy AD mogą być, nie są złe.

Q -> E -> W -> R ja robię

Golem -> Mobility -> Sunfire -> Trinity -> Omen -> Spirit

Jak masz easy mecz to możesz walnąć hydrę jeszcze i IE zamiast 2 końcowych itemów

Opublikowano

No właśnie ja zagrałem gre pod AD i teoretycznie miazge robilem na polu :D Kupiłem ducha starszego jaszczura szybko i się raz dwa nawet wzbogadziłem na tym nowym gunwnie :p Dzisiaj za późno na gry jak dla mnie, ale jutro spróbuje obydwa buildy :)

Opublikowano

Zależnie, Single-Target = Q, More-targets = R, na linii ja go robię pod Q, ale na jungli pod E, dla szybszego czyszczenia campów i dalszego zasięgu ataku (co 3 atak zadaje zasięgowy, bądź od razu po aktywacji).

Opublikowano

Ja na początu zawsze biorę Q,potem E,następnie ulta a potem W,udyr nie jest trudną postacią,trzeba się nim rozegrać,początki zawsze są trudne.

Co do build'u to maczeta + 5 potków>moc trójcy>słoneczna peleryna>golem>omen>kolczuga buty to tabi.

Opublikowano

Źle źle źle. Udyr w jungli tylko pod feniksa. Robi wydaje jungle błyskawicznie. A u ganki lepsze. Wbiegasz na linie na niedźwiedziu (którego swoją droga polecam maxkować drugiego) stunujesz przelaczasz na feniksa i WYPRZEDAŻSZ przeciwnika potem znowu stun i znowu feniks przeciwnik powiniem już nie żyć.

Edit: a mastersiek z góry nawet nie skomentuje.

Opublikowano

Imo feniks jest tylko dobry w mid i early. W late lepiej się sprawuje udyr z botrkiem, w i spirit visage. Możesz trzymać na sobie 3 praktycznie nie tracąc hp. W jungli polecam zaczynać z doranem i q, blue leci w kilka sec bo q ma na prawde chory dmg później ciściesz zółwia i niedźwiedzia. Grałem z udyrem robionym pod r i powiem że jak wbijał na gang to był 100% frag. Ale w late zdecydowanie straci na swej mocy.

Opublikowano

Zgubiłem się :3 hah. Czyli w sumie zdania są podzielone. Więc sprawa pozostaje w tym na jakim mi się lepiej gra. Q czy R ? Przed chwilą grałem pod R i jakoś szału nie ma. Wbijam zabijam jednego i padam, a na tigersie rozp*dalałem 2 czasem 3 i jeszcze uciekłem, bo miałem spirit visage i leczyłem się z W mocarnie :v Przełączałem tylko Q E W Q E W Q E W i jak padałem to W. R prawie wcale nie używałem chyba, że na duchach to całkiem sprawnie padały...

Więc jak te masteriesy ? :p Wydaje się, że to będzie mój main bo całkiem fajnie mi się nim gra. Zdecydowanie lepiej niż Nasusem ;p Udyr to typowy rzeźnik :D

Opublikowano

Udyr jest bardzo mocnym pickiem, ale w teamfightach dużo nie zdziała. Może najwyżej wbić w plecy przeciwnej drużyny, zestunować ADC/APC i czekać aż jego team się wbije. Ja na jungle gram Q->E->W->R, ze względu na bardzo szybkie czyszczenie jungli i skuteczne ganki. Build jest zawsze zależny od sytuacji moim zdaniem, więc nie mogę Ci podać, sam będziesz musiał coś kminić. Ogólnie udyr jest twardy i ma ten swój DMG. Solo praktycznie niemożliwy do ubicia i wiadomo - ze skinem (3250RP) świetnie wygląda.

Opublikowano

Udyr jest bardzo mocnym pickiem, ale w teamfightach dużo nie zdziała. Może najwyżej wbić w plecy przeciwnej drużyny, zestunować ADC/APC i czekać aż jego team się wbije. Ja na jungle gram Q->E->W->R, ze względu na bardzo szybkie czyszczenie jungli i skuteczne ganki. Build jest zawsze zależny od sytuacji moim zdaniem, więc nie mogę Ci podać, sam będziesz musiał coś kminić. Ogólnie udyr jest twardy i ma ten swój DMG. Solo praktycznie niemożliwy do ubicia i wiadomo - ze skinem (3250RP) świetnie wygląda.

Prawidłowo.

R maxują tylko boby, żeby on zadał jakiś damage to nie wiem co by się musiało stać ale ile byśmy musieli zainwestować w itemy z damagem.

Q robi spory damage nawet przy 150 AD. Ganki też są udane a jungla spływa w 2 sekundy

Opublikowano

A po co wogóle udyrowi dmg lol? To mocna tanki jungla to nie master który o ile przeciwnicy myślą choć trochę to będzie uselles odrazu. Moc udyra to nieskoniczone stuny i duży bazowy dmg z r. Wasz ukochany bulid z doranem i q wymyślił jakiś pros dość dawno temu nie dość że się pozmienialo od tego to grał ze specjalnymi runami zapewne. Udyr tylko pod feniska. Bulid tanokowy sensacyjnie + gunlet z tym już nikt nie ucieknie z tf-u.

Opublikowano

A po co wogóle udyrowi dmg lol? To mocna tanki jungla to nie master który o ile przeciwnicy myślą choć trochę to będzie uselles odrazu. Moc udyra to nieskoniczone stuny i duży bazowy dmg z r. Wasz ukochany bulid z doranem i q wymyślił jakiś pros dość dawno temu nie dość że się pozmienialo od tego to grał ze specjalnymi runami zapewne. Udyr tylko pod feniska. Bulid tanokowy sensacyjnie + gunlet z tym już nikt nie ucieknie z tf-u.

Hahahahaha, zabawne. Udyr to jeden z tych champów, które mają bardzo duży dmg z 1 itemkiem pod ad albo pod full tank. Branie R na niego to marnowanie jego potencjału. Maksowanie Q przyśpiesza robienie jungli, ułatwia i polepsza ganki, ulepsza counter jungle, przyśpiesza zabijanie. Co robi Feniks? Przyśpiesza zabicie małych wraithów.

Haahahahahahahahahaha, śmieszne

Opublikowano

Hahahahaha, zabawne. Udyr to jeden z tych champów, które mają bardzo duży dmg z 1 itemkiem pod ad albo pod full tank. Branie R na niego to marnowanie jego potencjału. Maksowanie Q przyśpiesza robienie jungli, ułatwia i polepsza ganki, ulepsza counter jungle, przyśpiesza zabijanie. Co robi Feniks? Przyśpiesza zabicie małych wraithów.

W takim razie dlaczego Trick uważa że feniks jest lepszy na jungle, a tiger na topa ?

Feniks jest lepszy pod tym względem że jeżeli złożysz sunfire i włączysz feniksa to zadajesz 95 dmg per sec. co się przydaje w TF'ach, a tiger'em możesz wyeliminować ADC.

b_560_95_1.png

Opublikowano

Z tego co się orientuje to ten build wymyślił diamondprox z gg. Zresztą jak się popatrzy na http://www.probuilds.net/champions/Udyr to nadal bardzo dużo osób tak gra. Robiąc udyra pod q w 1 vs 1 przeciwny jungler nie ma szans, a mając 2 buffy na 3 lvl przeciwnik po zestunowaniu nie ma szans na ucieczkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...