Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Odrzutowiec - ucieczka

iTaTaRaK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas gry na mapie np. Oman gdzie jest możliwość latania Odrzutowcem mam mały problem - jest to spowodowane małym doświadczeniem w obsłudze tej maszyny. Problem polega na tym, że podczas już lotu kiedy jestem na czyimś ogonie(wrogiego odrzutowca) to jak prawidłowo i najszybciej jemu uciec? Próbuję odlecieć do góry w powietrze bądź też skręcać na lewo i prawo(używam klawiatury + myszki do sterowania). Podczas ucieczki trzymać cały czas W(przyspieszenie) czy puszczać?

Jeżeli macie jakiekolwiek wskazówki odnośnie pilotowania odrzutowca to bardzo proszę, każda pomoc się przyda. Do perfekcji jeszcze mi daleko, ale udaje się już powoli zestrzeliwać wrogie myśliwce...

Opublikowano

Najlepszy sposób na ucieczkę:

Zaciskaj poślady i leć np gdy jesteś w RU (OMAN) to za swoją bazę tak żeby wrogie odrzutowce nie mogły tam dolecieć :D

Ja też jestem "początkujący" tyle że jeszcze mniej doświadczony od ciebie w lataniu, i lepszego sposobu nie opracowałem :D Zapewne jacyś bardziej ogarnięci Ci coś lepszego doradzą :D

pozdro :D

Opublikowano

Szybki zlot do samej ziemi i szybko w górę, czasami przeciwnik albo odpuści i poleci dalej, albo się rozbije za Tobą.

Lot obok drzewa, pod dźwigiem, za hotelem. Czasami pomaga a czasmi nie :(

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Ciągle trzymasz W i lecisz w górę i ciągniesz myszkę do siebie, aż zrobisz beczkę, po zrobieniu beczki zejdź maksymalnie na dół i leć do bazy, za tydzień może wbijemy wszyscy z MPC na jakiś pusty serwer i poćwiczymy latanie, co Wy na to? xD

Tak na sucho nie da się nauczyć, polataj na pustej mapie i ćwicz manewry.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Spinaj dupsko i rob manewry. Góra, dół, jak jest noobem to odpusci. Albo leć na bazę- rozpocznie mu się odliczanie i trzymaj go tam. Zwykle odpuszczają.

Opublikowano

prosta rada spróbuj dolecieć tam gdzie ktoś z twojego teamu campi w igle on się zajmie wrogim jetem :)

Opublikowano

Najlepiej latać tam gdzie wróg nie może, gdzie jest poza swoją mapą i najlepiej do tego nad bazą, a już może go zastrzelą :) Oczywiście jakieś hardcorowe zmyły, np na zachód od B(przyjmujemy, że basa us to południe) za halą jest most i pod tym mostem sobie latać :) A może wróg spróbuje powtórzyć, a jak nie jest ogarnięty, łatwo się tam rozwali. Jeśli nie da się złapać w pułapkę i Cie nie naśladuje, to chociaż masz u niego autorytet jakiś wyrobiony :)

Opublikowano

Wyskocz z samolotu xD

A tak na serio jak nie chce ci się go gubić, a masz BOMBKI na pace (B) to leć do bazy puść wrogowi 2 bombki i daj się zabić :D (np. 5 killi i 1 ded to nie ma co płakać :D). Jeżeli chcesz zgubić namierzenie tego wrogiego samolotu lataj pomiędzy drzewami, budynkami, mostami, dźwigami itd...

Albo tak jak inni mówią lataj do góry, na dół, prawo, lewo i czekaj aż ktoś go zestrzeli z IGŁY :D

Opublikowano

Po pierwsze to niech ten RPG dogoni Jeta... Wiele razy strzelałem i może 3-5 razy trafiłem? Lataj gdzieś za swoją bazą to odpuszczą, albo ich zabije ;P Mi zawsze się nie udaje uciec ;_;

Opublikowano

Dzięki wszystkim za wielki odzew. Jedynie co pozostaje to dalej się "uczyć" i zdobywać cenne doświadczenie latając samolotem.

A jeżeli jestem przy temacie to jaka jest najodpowiedniejsza wysokość podczas lotu? - latanie w chmurach?

Opublikowano

Zależy, w chmurach nikogo nie zabijesz, ale jak będziesz leciał pionowo w niebo, to zgubisz każdą igłę i stingera.

Lataj tak, żeby się nie rozwalić i przy okazji zabić innych :P

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...