Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja - ipad mini vs ipod touch 5g

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem ipada mini albo ipoda touch 5g.

Urządzenie ma mi służyć do gier, przeglądania internetu, do robienia przyzwoitych zdjęć , i żeby był poręczny.

Mam do wydania jakieś 1300 zł.

Który jest lepszy ??

Pozdro.

Opublikowano

do tego wszystkiego to się oba nadzadzą, to już zalezy od Ciebie czy chcesz coś z większym ekranem czy nie :)) sam mam ipada mini i jest dość poręczny, moge go utrzymac w dłoni spokojnie, fajnie sie przegląda internet albo siedzi na fejsie, w wersjii 16gb wifi kosztuje 1250

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

mam 14 lat i chodzę do szkoły , często jade gimbusem ;0 i nw co jest poręczniejsze miałem styczność z ipadem mini i jest całkiem fajny ale nie miałem styczności z ipodem touch 5g i nw co jest dla mnie poręczniejsze

:/

mam jeszcze jedno pytanie co z aplikacjami i grami jak się sprawuje ipad ? czy jest dużo aplikacji i gier ? i jak tam aparat ?

Opublikowano

mam 14 lat i chodzę do szkoły , często jade gimbusem ;0 i nw co jest poręczniejsze miałem styczność z ipadem mini i jest całkiem fajny ale nie miałem styczności z ipodem touch 5g i nw co jest dla mnie poręczniejsze

:/

mam jeszcze jedno pytanie co z aplikacjami i grami jak się sprawuje ipad ? czy jest dużo aplikacji i gier ? i jak tam aparat ?

wiesz, w gimbazie będzie większy szpan na ipada niż ipoda ;) poza tym zależy jakie masz łapy, ja mam 17 lat i dość niezłe ręce więc ipada trzymam w jednej dłoni... aczkolwiek na różne sposoby można go trzymać, nie jest ani za mały ani za duży. jak masz smartfona który jest w stanie spełnić te zadania to po co Ci ipod, lepiej ipad własnie, możesz w autobusie się nim pobawić, pograć, posiedzieć na wifi w szkole/mcdonaldzie np

ja mam iphone'a 5 i ipada, zazwyczaj obie rzeczy przy sobie nosze i czasem wole skorzystać z ipada, jeśli chodzi o gry i aplikacje to spoko, jest ich naprawde dużo i oferują godziny zabawy wiele jest rzeczy zoptymalizowanych pod ipada, jeśli chodzi o pisanie wiadomosci na facebooku np to też lajcik, w trybie poziomym jak i pionowym jest fajnie, procesor spełnia swoje zadanie, zresztą to iOS, więc żadnych scinek i spowolnionego działania, aparat 5mpx daje rade, wg mnie bije na głowe 3mpx czy ile z gównianych tabletów z androidem o wiele tańszych czy nawet o podobnej cenie, robi napraaaawde dobre zdjęcia, wg mnie lepsze niż jakieś kiepskie smartfony z aparatem 5mpx czy innych tabletów, ipod touch 5g sądze, że robiłby podobne... poza tym bawiłem się tym ipodem i czuje się z nim jak z jakąś leciutką zabawką w ręce czy pilotem o.O mam ipoda touch 4g i o wiele lepiej się go użytkuje mi.

ps polecam się uwijać bo własnie w appstore(miejsce gdzie na iOS pobierasz aplikacje i wgl, cos jak google play dla androida) jest aplikacja 12 days of gifts i od 26 grudnia codziennie dostajesz kod czy tam ogólnie możliwosc pobrania PŁATNEJ aplikacji/gry/filmu/albumy z muzyką za DARMO ;]

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

to jest chyba ipad mini 1 który ma 0,5GB ramu, a nowy ipad mini 2 który ma iOS 7 już i 1GB ram jest dostępny za 1250 zł w wersjii 16 GB w rtv euro agd... no nie wiem czy byłaby duza róznica między tym 0,5GB ram

Opublikowano

Posiadam iPada mini 1 w wersji wifi 16gb i iOS 7 no i śmiga pięknie żadnych problemów ani nic możesz brać w ciemno ;) co mnie denerwuje to to ze mi osobiście 16gb nie zbyt styka :) a iPad mini 2 jest naprawde o wiele lepszy od iPada mini 1 (moja siostra posiada) no i jest super :) polecam kupić najlepiej w RTV albo w mediamarkt iPada mini 2 i uzyskać rabat -20% (to chyba jest teraz w media markt) i do 26.12 pobrać sobie wlasnie ta aplikacje co kolega wyżej wspomniał ;)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

ps. nawet ipad mini 2 w ispocie kosztuje 1250 zł w wersji 16GB a jakoś lepiej bym sie czuł na Twoim miejscu zakupić go w iSpocie aniżeli w jakimś rtv gdzie kompetencja samych sprzedawców poraża :DDDDD w ispotach zawsze zajebisci mili ludzie pracują którzy znaja sie na rzeczy

Opublikowano

ps. nawet ipad mini 2 w ispocie kosztuje 1250 zł w wersji 16GB a jakoś lepiej bym sie czuł na Twoim miejscu zakupić go w iSpocie aniżeli w jakimś rtv gdzie kompetencja samych sprzedawców poraża :DDDDD w ispotach zawsze zajebisci mili ludzie pracują którzy znaja sie na rzeczy

Potwierdzam co fakt to fakt lecz w rożnych sprawach jak gadalem z ziomkami co tam pracują Pozrawam Kamila z Warszawy ;) to na niektóre moje pytania nie znali odpowiedzi a ja sam je znałem xD ale co fakt to fakt w sprawie marketingu (pytałem sie kiedy wyjdzie iPad mini 2 ) to powiedział mi : nie możemy zdradzić takiej informacji ale troche gadki i powiedział dokładna datę ;) w ispocie owszem lepiej brać + ubespieczenie otrzymujesz na rok za free ( w niektórych !) (nie wchodzi w to ub. Od kradzieży) oraz otrzymujesz gwarancje na 2/3 lata a w RTV chyba na rok .

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...