Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zwiększyć FPS'y w minecraft'cie.

Vitar123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Zainstaluj Optifine z linku

http://www.minecraftforum.net/topic/249637-164-optifine-hd-c7-fps-boost-hd-textures-aa-af-and-much-more/

2. [Windows 7] Wejdź w Komputer>Właściwości Systemu>Zaawansowane ustawienia systemu>(Wydajność) Ustawienia> Dopasuj dla uzyskania najlepszej wydajności.

3.Ustawienia graficzne ustaw na fast, animacje na off, render distance na short lub normal.

4.Zdefragmentuj dysk.

5.Użyj programu CCleaner.

6.CTRL+ALT+DELETE>Uruchom menadżer urządzeń>Aplikacje>PPM na minecraft>Przejdź do procesu>PPM na proces>Ustaw priorytet>Wysoki

7.Przeskanuj dysk.

8.Używaj domyślnej texturki.

Opublikowano

używaj domyślnej txt? ona bardziej laguje niż niektóre 16x16 czy faithfull, lol ;o

Poradnik MOŻE BYĆ, choć niczego nowego się nie dowiedziałem ;__;

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Poradnik taki sobie, 0 grafiki, kolorki jakieś są. Nie wiem komu by się chciało dysk czyścić z powodu FPS w grze -,-

,,Vape is good, vape is my life"

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zawsze używałem tego do programów graficznych ale nie przyszło mi do głowy żeby użyć tego w przypadku minecrafta...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kiedy wy o linux'ach pomyślicie ?

W moim przypadku CTRL ALT DEL blokuje ekran ;P

Zdefragmentuj dysk - duzej to roznicy nie robi...

I rada dla uzytkownikow linuxow (gotowcow typu ubuntu):

Jeżeli macie np. karte nVIDI to uzywacie ich sterownikow nie jakiegos syfu typu Noveau (w przypadku GeForce GT 9500 jest on domyslny na ubuntu i u mnie na debianku)

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Aby bardziej jeszcze zoptymalizować naszego minecrafta można podkręcić nasza kartę Graficzna (Najlepiej żeby to była NVIDIA).Drugim punktem jest zainstalowanie darmowego Anty Wirusa o nazwie Avira jest to moim zdaniem najlepszy anty wirus do gier z fpsami ponieważ może nawet podnieść do 50fpsów w górę.Dobra więc czas już na krok 3 więc krokiem 3 jest kliknięcie przycisków (alt+ctrl+del) nastepnie w procesy i kliknięcie zwiększ priorytet java.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...