Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z serverem MineWood

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój kolega niedawno zrobił server nwm jak ale jest 50 slotowy i ma go za free ale gdy wyłączy komputer to i server pada ja mam dostęp do konsoli ale nie mogę włączyć przez Uniwersalny start gdy włanczam wyskakuje cmd i na samym koncu pisze Perhaps a server is already running on that port?

Pomużcie rozwiązać te 2 problemy

-żeby sie server niewyłanczał

-i jak go włączyć

Opublikowano

Mój kolega niedawno zrobił server nwm jak ale jest 50 slotowy i ma go za free ale gdy wyłączy komputer to i server pada ja mam dostęp do konsoli ale nie mogę włączyć przez Uniwersalny start gdy włanczam wyskakuje cmd i na samym koncu pisze Perhaps a server is already running on that port?

Pomużcie rozwiązać te 2 problemy

-żeby sie server niewyłanczał

-i jak go wł

Serwer hostuje na kompie czyli jak komputer wyłączony to serwer też

A co do errora

Najpierw Serwer potem Client

A moge to jakoś zrobić że jak on będzie miał wyłączony komputer to żeby server działał z mojego netu i żebym go włączył?

Opublikowano

Żeby automatycznie się włączało na twoim komputerze to się nie da. Możecie zrobić tak, że kiedy on wyłącza serwer to wysyła ci pluginy oraz mapy i ty włączasz u siebie. Z tym, że po takiej operacji gracze muszą łączyć się z innym IP.

Opublikowano

Chodzi o to, że zrobił serwer hamachi (czy bez jeśli ma statyczne IP) i chcesz zrobić, żeby się nie wyłączał? Jeśli ma Linuxa na PC (W co wątpię) niech zainstaluje aplikację screen. Na Windows nie ma takiej możliwości.

Opublikowano

@up w windows jest po prostu menedzer zadań niech poszuka procesu serwera i go zatrzyma

1390144171-U592769.png

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...