Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] Jakie czołgi do ESL`a? Liga 1 on 1 A-Series 4T

kYRA.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<- Reklama. -,-

Witam w moim pierwszym poradniku!

Chciałbym Wam pomóc w wyborze czołgów na ESL na różne ligi.

Powiem tylko co to jest ,,ESL". Jest to inaczej po Angielsku ,,Electronic Sports League" czyli na Polski E-Sport.

Co można dostać? Złoto oraz sprzęt komputerowy (nie jakiś za 50 czy 100 zł, lecz warty ponad 500 - 1000 zł).

Czy warto brać udział? Sądzę, że tak, bo można wyćwiczyć sobie skilla oraz dobrze się bawić poprzez rywalizacje.

Tutaj daje poradnik jak zagrać na ESL`u:

Autor Flap:

http://www.mpcforum.pl/topic/695144-tut-esl-co-i-jak/

Zanim zacznę opisywać czołgi powiem tylko na wstępie, że do żadnej ligi nie można wziąć TD`ków (niszczycieli) oraz Artylerii.

LIGA 1 ON 1 A-SERIES:

Jest to liga 1 na 1 i można wybierać tylko i wyłącznie czołgi czwartego tieru.

Jakie?

Każdy czołg (oprócz TD`ków i Arty), którym uważamy, że najlepiej się gra.

Dalej nie wiesz jaki? Już Ci rozjaśniam!

Czołg Niemiecki - Luchs.

Dużo osób gra tym czołgiem, ponieważ jest naprawdę szybki oraz jego działko jest po prostu OP (magazynek), potrafi zdjąć (co prawda na lekkim farcie) czołg czwartego tieru na hita. Sam Nim grałem i nie narzekałem chyba, że ktoś nie lubi magazynków to polecam działko czwartego tieru:

Dodam jeszcze Wam ciekawostkę co odkryłem. Jeżeli ktoś stawia tylko mobilność i siłę to polecam jeździć z stockową wieżą, bo jest lżejsza co daje, że ten czołg lepiej się zbiera i jest zwinniejszy.

Działo z magazynkiem - 3 cm M.K. 103

Działo ,,normalne" - 5 cm Kw.K. 39 L/60

Polecam zagrać tym i tym działem.

Jakie moduły oraz perki?

Moduły:

- Ulepszona Wentylacja

- Mechanizm dosyłający

- Osłonięta optyka

Lub

- Lorneta

- Siatka maskująca

- Wentylacja

Eksploatacje:

- Duży zestaw naprawczy

- Duża apteczka

- Ulepszane racje bojowe/Skrzynka Coli/Dodatkowe racje bojowe/Czekolada itd.

Perki:

Dowódca - 1. Szósty zmysł (żarówka) 2. Naprawa 3. Towarzysze Broni 4. Mentor 5. Wszechstronność

Reszta załogi: 1. Kamuflaż 2. Naprawa 3. Towarzysze Broni 4. Wg uzania 5. Wg uznania

Rosyjski czołg T-28:

Posiada on dużą penetracje na złocie, aż uwaga 189 co potrafi przebijać nawet czołgi ósmego tieru.

Czołg ten tak jak mówiłem ma niesamowitą penetracje oraz jest mobilny.

Po zrobieniu go pod ESL`a naprawdę może dokopać innym czołgom, bo również posiada duże obrażenia

Moduły:

- Wentylacja

- Mechanizm Dosyłający

- Stabilizator pionowy / osłonięta optyka / Lorneta

Eksploatacje:

- Duży zestaw naprawczy

- Duża apteczka

Perki:

Dowódca - 1. Szósty zmysł (żarówka) 2. Kamuflaż 3. Towarzysze Broni 4. Mentor 5. Wszechstronność

Reszta załogi: 1. Naprawa 2. Kamuflaż 3. Towarzysze Broni 4. Wg uzania 5. Wg uznania

Czołg Brytyjski Matilda:

Ma niesamowity pancerz, który przy kątowaniu się jest nie do przebicia.

Posiada on dwa działa, które są używane przeze mnie oraz mój klan.

Tak zwany ,,troll" - OQF 3-inch Howitzer Mk. I

Najlepiej używać go przy starciu z czołgiem ,,Luchs", ponieważ przy modułach jak i perkach ładuje ono 3 sekundy i potrafi zdjąć takiego ,,Luchsa" na dwa strzały.

Drugie działo, które się wykorzystuje - QF 2-pdr Mk. X-B

Używa się go wszystkich innych czołgów czwartego tieru niż ,,Luchs".

Ładuje ono około 1,7 sekundy i strzela po 55 obrażeń.

Moduły:

- Wentylacja

- Ulepszony System Naprowadzania / Osłonięta Optyka / Lorneta

- Mechanizm Dosyłający

Eksploatacje:

- Duży zestaw naprawczy

- Duża apteczka

Perki:

Dowódca - 1. Szósty zmysł (żarówka) 2. Kamuflaż 3. Towarzysze Broni 4. Mentor 5. Wszechstronność

Reszta załogi: 1. Naprawa 2. Kamuflaż 3. Towarzysze Broni 4. Wg uzania 5. Wg uznania

Na koniec dodam jeszcze, że jeżeli znacie już Nick przeciwnika na ESLu to warto sprawdzić na jakim czwartym tierze ma najwięcej bitew i można przygotować swój czołg do czołgu przeciwnika, ale pamiętajcie, że nie zawsze to się sprawdza...

Jeżeli jesteście po ,,prawej" stronie to Wy możecie wrócić do garażu i dostosować czołg.

Opisałem trzy najlepsze czołgi pod ESL`a, wiec ostateczny wybór do Was należy.

Osobiście ja gram Luchs`em, ale na nowy sezon prawdopodobnie również zacznę grać Matildą.

W następnym poradniku opiszę jakie czołgi na 1 na 1 ósme tiery oraz złoty pluton i 7 na 7.

Opublikowano

Poradnik ładnie opisany, w miarę estetyczny, ale nie każdemu się przyda. Mogłeś więcej opisać na czym to polega, jak się to organizuje itp. ja np tego nie wiem ^^

Treningówkę robią i tam 1 vs 1?

Postarałeś się łap like ;) dam jutro bo limit Jugensowi oddałem

Opublikowano

Poradnik ładnie opisany, w miarę estetyczny, ale nie każdemu się przyda. Mogłeś więcej opisać na czym to polega, jak się to organizuje itp. ja np tego nie wiem ^^

http://www.mpcforum.pl/topic/695144-tut-esl-co-i-jak/

Zrobię jeszcze jak się zapisać na ESLa, bo w tym rzeczywiście zabrakło informacji.

Mój poradnik miał opisać jakie czołgi wybrać, a nie jak się zapisać itd. :P

Później napiszę. ;)

Opublikowano

Jest to liga 1 na 1 i można wybierać czołgi od czwartego tieru do czwartego tieru.

Odpisz na pw bo dużo tego typu błędów widzę ^^ Przynajmniej widać że nie plagiat ;p

Pomagam temu poloniście piszącemu przymiotniki z dużej ("Polski") jeżdżącemu czołgiem który liczba mnoga w dopełniaczu brzmi "Niszczycielów"

• Biter. zmienił(a) tytuł na [WoT] Jakie czołgi do ESL`a? Liga 1 on 1 A-Series 4T

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...