Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki fps na dobrym laptopie.

jWojcik637

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Założyłem ten temat bo przy strzelaniu mam spadki fps. Na początku wyszedłem z założenia ,że to przez odpryski ze ścian ,ale to nie pomogło gdy to wyłączyłem komendą. Mój laptop to Dell Inspirion Intel Core i7 3537U 2rdzenie 4wątki. Karta graficzna to Radeon 8730m 2gb. Mój RAM to 8gb. Sprawdzałem czy mój procek się nie przegrzewa temp. przy przeglądaniu internetu to 39-58 stopni na 2 rdzenie. Przy COD MW3 to nie występuje BF3 na średnie wysokie 60fps bez spadków. Ale przy grze w COD 4:mw1 temp procka i przy wyżej wymienionych grach to temp dochodząca miejscami do 76stopni. Częstotliwość procka to 3000mhz z intel turbo boost. Pomożecie ? przy zmianach ustawień graficznych w grze to nie robi różnicy nadal są spdaki ze 120 na 35-45 podczas strzelania ,a co wiadomo to jest uciążliwe.

Opublikowano

Wejdź w mój profil i pobierz cfg. Podmień plik pobrany na plik z /profiles/twójprofil. W grze wciśnij F5 (na dowolnej mapie). Powinno zadziałać.

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Jezeli grasz na softcore to tak juz jest poprostu i zaden cfg tu nie pomoze, inaczej jest na promodzie tam ci nie powinny spadac, wejdz i sprawdz.

Oczywiscie dobry cfg na fpsy podniesie ci limit fps ale jezeli grasz na softcore spadki przy strzelaniu bedziesz mial zawsze.

28co9z8.png

Opublikowano

Laptop się zwykle grzeje i jest mniej wydajny. :) Proponuję jeśli masowo na nim grasz wyposażyć się w podstawkę chłodzącą. To około 50zł, a daje kompa. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak Laptop do grania, więc nie dziw się że ci się ścina.. :)

ale żeby nie było spamu

polecam pobrać dobrego CFG, pomoże to,

zmień sobie rozdzielczość

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@Refresh 

Nic się nie grzeje na poprzednim laptopie znacznie słabyszym od tego taki problem nie występuje. Dodam że mw3 chodzi wysokie/ultra na stałych 70fps

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...