Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Test na wybór championa

Dixus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Moja koleżanka jest nowa w LoLu i chciałem określić, na jakiej linii powinna grac i jakim bohaterem. Jaki test zrobić? Jakie pytanie mogą być?

Opublikowano

Najlepiej niech gra top/bot i gra postaciami range:ashe/trist lub melee takie co są łatwe : master/trynda.

Po prostu gadaj z nią na skype/ts i jej tłumacz jak grać ;)

Opublikowano

Spytaj sie jej jak lubi grać, czy woli stać i pomagać komuś na lini, czy robić samodzielne playe itp. Po prostu spytaj sie jej jakim stylem lubi grac.

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

Moim zdaniem gdy jest nowa nie da rady okreslić jakie pozycje/linie preferuje.
Często określenie się co do swojej pozycji zajmuje bardzo dużo czasu nawet do kilku miesięcy. Może jedynie jej sie spodobać teraz jakaś linia- niech proboje narazie grac mid/top a z czasem i tak zrozumie że tak naprawde jej linią może być bot.

Potrzebujesz pomocy w przygotowaniu swojego forum dyskusyjnego?
Odezwij się a na pewno udzielę Ci pomocy!

Opublikowano

Dobrymi postaciami na początek są Master, Garen, Ashe. Niech nauczy się last hitować bo to podstawa, a później sama będzie wiedziała na jakiej linii jej się najlepiej gra i jaką chce pełnić rolę w drużynie ;)

Opublikowano

niech sobie gra supportem, najlepiej jakimś twardy. Leona, taric, niech się trzyma z tyłu o obserwuje. Nie polecam początkującym adc.

Opublikowano

Mówicie niech zagra supportem, niech zagra Masterem bo jest łatwy- dla mnie totalna bzdura, pamiętam sam jak zaczynałem grać i np. od początku wiedziałem że nie lubie postaci typowych " na hity ".
Koleżanka na pewno wie jak chce grać- czy woli walczyć wręcz, na odległość czy może pomagać innym jako support. Niech sama zadecyduje, a później gra gdzie ma ochote- jak minie troche czasu to ustosunkuje się i bedzie kosiła.

Potrzebujesz pomocy w przygotowaniu swojego forum dyskusyjnego?
Odezwij się a na pewno udzielę Ci pomocy!

Opublikowano

Jako że sama jestem kobietą, mogę dodać coś od Ciebie.

Wiem, że to może się wydawać bardzo oklepanym pomysłem, ale "wyślij" ją najpierw na supporta - nie będzie musiała podejmować tak szybko poważnych decyzji. Grając razem na linii możesz ją sporo nauczyć. Będąc supportem będzie miała też chwilkę, aby spojrzeć na inne postacie - jak sobie radzą i będzie pomalutku przyswajać wiedzę.

W tym przypadku 'pośpiech jest złym doradcą' - bądź cierpliwy.

PS. Jeśli spodoba jej się jakaś konkretna postać, pójdź z Nią na boty; niech się oswoi z łatwymi przeciwnikami, ogarnie swoje spelle, bicie minionków oraz podstawowe buildy.

Nie wiem, czy ta cała moja porada odnosi się do dziewczyn czy do wszystkich początkujących aczkolwiek mi to początku bardzo pomogło. ;)

Opublikowano

Jako że sama jestem kobietą, mogę dodać coś od Ciebie.

Wiem, że to może się wydawać bardzo oklepanym pomysłem, ale "wyślij" ją najpierw na supporta - nie będzie musiała podejmować tak szybko poważnych decyzji. Grając razem na linii możesz ją sporo nauczyć. Będąc supportem będzie miała też chwilkę, aby spojrzeć na inne postacie - jak sobie radzą i będzie pomalutku przyswajać wiedzę.

W tym przypadku 'pośpiech jest złym doradcą' - bądź cierpliwy.

PS. Jeśli spodoba jej się jakaś konkretna postać, pójdź z Nią na boty; niech się oswoi z łatwymi przeciwnikami, ogarnie swoje spelle, bicie minionków oraz podstawowe buildy.

Nie wiem, czy ta cała moja porada odnosi się do dziewczyn czy do wszystkich początkujących aczkolwiek mi to początku bardzo pomogło. ;)

Dobrze gadasz :) Lol to nie jest taka prosta gra, nawet jak już ogarniasz swoją postać to musisz tez przynajmniej troche znać inne postacie żeby wiedzieć jak z nimi walczyć, czego się spodziewać ;P A jak grasz supem to masz dużo czasu na obserwowanie :)

Opublikowano

Niech gra postaciami z rotacji, w końcu napotka coś co jej się podoba. Ja tak zrobiłem jak zaczynałem grać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...