Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Patch, naprawienie crashów, Nvidia.

SebaProx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Wiecie może kiedy wkońcu wyjdzie patch naprawiający crashowanie gry podczas ładowania mapy lub samej gry?

Ostatnio gdzieś przeczytałem, że użytkownicy mający karty Nvidi częściej miewają crashe.

Może to być prawda?

Opublikowano

Już parę poprawek do gry wyszło. Możliwe, że posiadacze kart Nvidii mają większe problemy, ponieważ gra jest zoptymalizowana pod sprzęt AMD.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ja już sam nie wiem, bo zamierzam kupić nową kartę graficzną i się waham, bo do wyboru mam ATI Radeon HD 7770 ;C lub GTX 650Ti Boost,a skoro Nvidie mają problemy to nie wiem czy tego Radeonka przypadkiem nie kupić

Opublikowano

Na tych kartach co masz do wyboru to zagrasz na minimalnych. Warto kupić coś lepszego. Ja mam naprzykład HD 7950 i polecam, gra się na ultra, tylko z powodu niedopracowanej aktualnie gry na ultra jak gram to co jakiś czas w grze wyskoczy "aplikacja przestała działać" ale na średnich już można grać cały czas.

Opublikowano

Ale ten GTX nie pociągnie?;C

Tak samo ten HD 7770?

Nie stać mnie teraz na kartę za ok. 1000zł ....

Ps. Do dyspozycji mam 500zł.

Opublikowano

gtx 650 ti boost powinien dać radę na średnich.

Jaki masz sprzęt?

Mój brat ma:

- GTX 650

- 12 gb ramu

- Core i7

Ten sprzęt daje spokojnie radę na ultra, więc co Wy tutaj mówicie o niskich, bądź średnich?

Co do patchów.. Nvidia co chwilę wypuszcza aktualizacje do swoich kart, jest też specjalna pod BF4.

Tak więc informacja do autora, spokojnie możesz kupić GTX 650, na tablicy są wystawione nawet po 350zł nowe.

Opublikowano

Mój brat ma:

- GTX 650

- 12 gb ramu

- Core i7

Ten sprzęt daje spokojnie radę na ultra, więc co Wy tutaj mówicie o niskich, bądź średnich?

Co do patchów.. Nvidia co chwilę wypuszcza aktualizacje do swoich kart, jest też specjalna pod BF4.

Tak więc informacja do autora, spokojnie możesz kupić GTX 650, na tablicy są wystawione nawet po 350zł nowe.

Nie pisz bzdur. gtx 650 ti boost jest wydajniejsze.

A Twój brat może nie gra w FHD. gtx 650 ti boost jest na średnie.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Nie pisz bzdur. gtx 650 ti boost jest wydajniejsze.

A Twój brat może nie gra w FHD. gtx 650 ti boost jest na średnie.

Ja ostatnio brałem od niego grafikę, sam mam GTX 660.

Grałem również na ultra, nagrywałem gameplay do MMT, więc jeżeli opierasz się tylko specyfikacją z internetu to wiele nie powiesz.

A więc jeżeli GTX 650 jest takie złe to kup GTX 660 i po sprawie.

@edit:

Śmieszny jesteś z tymi swoimi wyliczeniami na temat GTX.

Jeżeli nie masz czegoś we własnym użytku to proszę, nie kłóć się.

Opublikowano

Grałem również na ultra, nagrywałem gameplay do MMT, więc jeżeli opierasz się tylko specyfikacją z internetu to wiele nie powiesz.

Nawet na gtx 760 nie pograsz na ultra, a na gtx 660 średnie/wysokie.

Jeśli chcesz na wysokich to lepiej Radeon r9 270x, a w cenie gtx 660 masz lepszego Radeon r9 270, ale to trochę ponad budżet.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

@edit:

Śmieszny jesteś z tymi swoimi wyliczeniami na temat GTX.

Jeżeli nie masz czegoś we własnym użytku to proszę, nie kłuć się.

CrossplaneR1

ŻADEN gtx 650 nie da rady w BF4 na ultra!

I jeszcze powiesz że nagrywałeś? Na gtx 650 na ultra? Jak tak super chodzi to poprosiłbym o film z włączoną komendą na fpsy i screenem z HWM bo to jest niemożliwe żeby gtx 650 ciagnął BF4 na ultra na normalnej grze a co dopiero na nagrywaniu, chyba że przy 2 graczach w 800x600 albo w singleplayer

@Topic I na nvidii i na ATI są crashe bo ta gra jest jak na razie tak zbugowana że co mapę jakiś bug psuje grę, jak kupujesz kartę to zdecydowanie lepsze będzie gtx 650 boost od 7770

LOL

Opublikowano

CrossplaneR1

ŻADEN gtx 650 nie da rady w BF4 na ultra!

I jeszcze powiesz że nagrywałeś? Na gtx 650 na ultra? Jak tak super chodzi to poprosiłbym o film z włączoną komendą na fpsy i screenem z HWM bo to jest niemożliwe żeby gtx 650 ciagnął BF4 na ultra na normalnej grze a co dopiero na nagrywaniu, chyba że przy 2 graczach w 800x600 albo w singleplayer

@Topic I na nvidii i na ATI są crashe bo ta gra jest jak na razie tak zbugowana że co mapę jakiś bug psuje grę, jak kupujesz kartę to zdecydowanie lepsze będzie gtx 650 boost od 7770

Co prawda bez komendy FPS ale jest ultra:

http://www.youtube.com/watch?v=5aZ08flwD7w#t=0

Nie będę się sprzeczać, mi działa na ultra i niech tak zostanie. Jeżeli nie używasz tej karty to nie wiem dlaczego się kłócisz.

Przy okazji będę nagrywał to włącze fps.

@edit:

Prawdą jest, że przy bieganiu, przejmowaniu flag, pływaniu jeżdżeniu wszystko działa, natomiast przy wybuchach, ostrzale z helikoptera/czołgu występują lekkie przycięcia.

Opublikowano

To w takim razie radzicie mi kupić tego GTX 650Ti boost czy nie? o,0

Bo takie masło maślane wyszlo, że ja się wolę już na ten temat nie wypowiadać ......

No comment.

Opublikowano

To w takim razie radzicie mi kupić tego GTX 650Ti boost czy nie? o,0

Bo takie masło maślane wyszlo, że ja się wolę już na ten temat nie wypowiadać ......

No comment.

Tak.

Jak mówiłem, przy większej akcji na ultra mogą występować lekkie przycięcia, na wysokich powinna gra działać dobrze, ewentualnie średnich.

Opublikowano

Co chodzi o HD7770 to ja ją miałem i na becie grałem bez problemu na niskich, natomiast moim zdaniem wydajniejszy od niej będzie ten GTX.

A jeśli chodzi o np. moją kartę HD7950 to jest wydajniejsza od GTX770

Kupuj kartę i graj! Dużych różnic na ultra a średnie nie ma :)

Opublikowano

@CossplanerR1, dobrze mówisz ostatnio składałem komputer mojemu kuzynowi i z procesorem i5, 4GB ramu i kartą GTX 650 Ti BOOST chodzi na ULTRA! także nie mówicie głupot jak się nie znacie, wasze oceny sprzętu do grania można o kant dupy rozbić, bo według was mój komputer powinien chodzić na średnich albo niskich a chodzi na wysokich albo Ultra(zależy od dnia), bardzo dobrze.

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

@CossplanerR1, dobrze mówisz ostatnio składałem komputer mojemu kuzynowi i z procesorem i5, 4GB ramu i kartą GTX 650 Ti BOOST chodzi na ULTRA! także nie mówicie głupot jak się nie znacie, wasze oceny sprzętu do grania można o kant dupy rozbić, bo według was mój komputer powinien chodzić na średnich albo niskich a chodzi na wysokich albo Ultra(zależy od dnia), bardzo dobrze.

Przesadziłeś.

4 GB ramu i ultra to jakaś pomyłka.

Tyle pamięci potrzeba do ustawień minimalnych.

Opublikowano

Inaczej w teorii inaczej w praktyce może kilka ustawień jest pozmienianych na wysokie ale większość to Ultra.

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

Co chodzi o BF4 to nie potrzeba tylko sprzętu.. A o systemie zapomnieliście?

Ja polecam systemy zrobione specjalnie pod kątem do gier z trybem optymalizacji w czasie gry.

Oryginalne systemu strasznie zamulają pod kątem gier.

Jak ktoś chce mogę komuś podać linka do tych super systemów polskiej grupy i pomocą tech.

Do tych sys można sobie klepać swój oryginalny kod do 7 lub 8 czy 8.1 lub można korzystać bez keya ;]

Systemy SLTOS to najlepsze systemy.

Pozdro!

Opublikowano

Oryginalne systemu strasznie zamulają pod kątem gier.

Pozdro!

Aha, ciekawe że mi nie zamulają a zużycie procka przez system to straszliwe 2%!

Później wielkie zdziwienie że windows dziurawy i się stale wiesza, przy takim myśleniu wcale się nie dziwie...

LOL

Opublikowano

@UP

:D już mnie najeżdżasz :)

nie znasz dobrych modyfikacji systemów, kiedyś też byłem sceptyczny..

Nie znam bo nie potrzebuję, mnie zastanawia że wszystkim jakoby tak systemy mulą, dziurawe, zawieszają się, to czemu MI się nic nie tnie, nie muli i nie wpuszcza syfu? Pomimo posiadania największego zła jakim jest oryginalny system (według Ciebie oczywiście)?

Jak mi coś muli to tylko przez to że mam za słaby pc a nie przez jakże okrutny i piekielny system i to jeszcze straszliwy oryginalny :(

choć pewnie jak bym zamiast normalnego systemu pobrał jakąś jakże wspaniałą i cudotwórczą modyfikację to na GTS 450 bym na ultra w Crysisa 3 pykał na 70 fps :D

Kup Radka i bedzie spoko

No taa, przecież 7770 jest lepsze nawet od GTX titana przez to że jest radeonem, cóż za fenomenalna teoria, jacy wszyscy byli głupi kupując np. GTX 770 żeby pograc w BF4 na ultra skoro jak widać nawet na 7770 działa wszyskto na ultra bo to radeon :D

Prosiłbym o zaprzestanie takiej działalności bo choćby autor nie wiem co zrobił z 7770 będzie ono gorsze od gtx 650 boosta

LOL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...